به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای بومیسازی فناوری نمک زدایی و تقویت این حوزه، تعامل میان شرکتهای دانشبنیان ارائه دهنده فناوری وسرمایه گذاران سیستمهای تصفیه آب را برقرار کرده است.
فناوریهای نمک زدایی در حال حاضر از طریق واردات به کشور تامین میشود که در صورت تایید ارائه طرح شرکتهای دانشبنیان و توافق با سرمایه گذاران هزینه تولید و ساخت دستگاههای آب شیرین در کشور تامین میشود.
همچنین این ستاد نیزبه منظور بومی سازی فناوری نمک زدایی و آب شیرین کن هزینه ریسک سرمایه گذاری طرحهای دانش بنیان را تامین میکند.
در حال حاضر برخی از این طرحها بعد از تعامل و انجام مذاکرات به نتیجه رسیده و برخی دیگر نیز درمرحله انجام مذاکره است.
همچنین در راستای موضوع توسعه و بومیسازی فناوری نمک زدایی، اعضای کارگروه آب ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضمن بررسی آخرین فناوریهای نمک زدایی آب، مروری بر طرحهای موردحمایت این ستادومهمترین فناوریهای رایج نمک زدایی این حوزه ارائه کردند.
در ادامه این نشست درباره مهمترین طرحهای مطرح در این ستاد در حوزه بومیسازی زیرسیستمهای اصلی اسمز معکوس (RO) و همچنین افتتاح طرح پایلوت به روش الکترودیالیز در روستای بهشتی از توابع شهر شوش در استان خوزستان مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در این نشست گزارشی از بازدید کارشناسان این ستاد، نماینده مرکز طرحهای کلان ملی و همچنین دفتر هماهنگی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از مجموعه فراسان ارائه شد. این شرکت بهعنوان یکی از شرکتهای پیشگام، یکی از متقاضیان مشارکت در طرح بومیسازی مخازن تحتفشار سامانههای نمکزدائی مورد حمایت این ستاد است.