مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان حوزه سلامت گفت: متاسفانه هنوز مراجع تصمیم گیری اهمیت حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط را درک نکردهاند.
امیر اسماعیل ثقفی نیا مدیر عامل شرکت درسا دارو، میکروبیولوژیست و فعال حوزه صنعت دارو که فعالیت خود را از سال ۶۲ آغاز کرده است، در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو در خصوص فعالیتهای این شرکت اظهار کرد: شرکت درسا دارو شرکتی دانش بنیان است که از سال ۸۲ برای فعالیت در حوزه نظام سلامت تاسیس و اولین محصول آن داروی نیتروگلیسیرین برای درمان بیماران قلبی-عروقی بود.
ثقفی نیا ادامه داد: این دارو پس از هفت سال و گذراندن مراحل سنتز آزمایشگاهی، فرمولاسیون دارویی، نیمه صنعتی و صنعتی و دریافت تاییدیههای مختلف بخصوص کارآزمایی بالینی موفق، در اختیار بیماران قرار گرفت. تولید سبد دارویی کامل قلبی-عروقی نیتروگلیسیرین شامل شکل تزریقی برای کنترل بیماران بعد از عمل جراحی، شکل زیر زبانی برای کنترل فشار خون و یا در زمان حمله قلبی و شکل قرص ان برای طیف وسیعی از بیماران قلبی تجویز میشود.
وی درخصوص سایر محصولات این شرکت بر پایه دانش بنیان گفت: با همکاری پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پس از چهار سال تلاش تیمهای تحقیقاتی داروسازی و بالینی برای اولین بار و با هدف درمان کمبود ید در مادران باردار « قرص یدوفولیک » را در اختیار حوزه درمانی کشور قرار دادیم.
این فناور حوزه سلامت در کشور با اشاره به حمایتهای صورت گرفته، تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به خصوص حوزههای دانش بنیان آن، حمایتهای ارزشمندی از این شرکت به عمل آوردهاند.
ثقفینیا در خصوص مشکلات و چالشهای پیش رو در این صنعت بیان کرد: افزایش قیمت بهاء تمام شده محصولات که عمدتاً ناشی از عوامل درون زا و داخلی است، بزرگترین چالش ما به حساب میآید.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد هنوز بسیاری از مراجع تصمیم گیری اهمیت حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط را درک نکرده و مستمراً با اعمال یا مشکل آفرینی قیمت نهایی تولید را افزایش میدهند.