آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۹۴۰۱
محققان دریافتند

زبان ریاضی اثرگذارترین دارو برای هر فرد را مشخص می‌کند

محققان دانشگاه تبریز در روشی با عنوان «ارائه مدل‌های ریاضی دارویی» اثربخش‌ترین دارو‌ها برای درمان هر فرد به صورت منحصر به فرد را مشخص می‌کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آیا می‌دانستید با استفاده به زبان ریاضی می‌توان به درمان اثربخش هر فرد دست یافت. محققان دانشگاه تبریز به روشی با عنوان «ارائه مدل‌های ریاضی دارویی» دست یافتند که با زبان ریاضی داروی مناسب هر فرد برای درمان را ارائه می‌دهند. محققان دانشگاه تبریز با استفاده از این روش پژوهشی را روی بیماران تومور مغزی انجام دادند که این طرح با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.

محمد صادق ذاکر حمیدی مجری این طرح پژوهشی بیان کرد: استفاده از این روش برای درمان بیماری‌ها آزمون و خطا در مصرف دارو را کاهش می‌دهد. در این پژوهش بر روی بیماران دارای تومور مغزی و دارو‌های مورد استفاده برای آن‌ها کار شد؛ بنابراین با زبان ریاضی به بررسی اثرگذاری دارو‌ها بر روی هر فرد به صورت ویژه پرداخته شد.

وی ادامه داد: اثرگذاری دارو‌ها در محیط‌های مختلف همچون اسیدی و بازی متفاوت است با روش اثر حلالی می‌توان فرمول ریاضی هر دارو را بدست آورد و پس از آن میزان اثربخشی آن را برای هر فرد مشخص کرد. در این تحقیق نیز به طور خاص بر روی بیماران دارای تومور مغزی تحقیق شد.

ذاکر حمیدی همچنین عنوان کرد: به دلیل تفاوت بافت بدن هر فرد اثرات هر دارو بر روی افراد متفاوت است. در این تحقیق ابتدا برای هر فرد فرمول ریاضی تومور مغزی و پس از آن فرمول ریاضی داروی مورد استفاده محاسبه شد؛ و بر اساس آن یک فرمول بدست آمد که صفر شدن این فرمول نشان از اثرگذاری دارو دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: پس این روش را باید درمان به زبان ریاضی دانست که در آن اثرگذارترین دارو برای بیماری و برای هر فرد مشخص می‌شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار