سینا ربیعی، مسئول تعلیم و تربیت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: درست است که کار فرهنگی مطلوب نیازمند فرایند تربیتی خاصی است که از طریق ابزار هدفمند و دارای اثرگذاری تربیتی انجام میگیرد، اما مسئله مهمتر نگاه کردن تعلیم و تربیت در کنار هم است، تعلیم یعنی فراهمآوردن زمینه مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای ذهنی انسان.
ربیعی ادامه داد: براین اساس مسئولان تشکلهای فرهنگی باید توجه کنند که تربیت، در هر زمینهای که باشد، به ناچار نیازمند تعلیم است؛ زیرا مربی برای تربیت متربی ناچار است که او را از حقایق و مطالبی آگاه و با تخصصهایی آشنا کند تا وی با آگاهی از آنها و عمل برطبق موازین آموخته شده، به رشد و پرورش ابعاد مختلف روحی، معنوی و عملکردی و مدیریتی خود بپردازد.
مسئول تعلیم و تربیت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: در حال حاضر در بسیاری از مجموعههای فرهنگی دانشجویی (تشکلها، کانونها، انجمنها و...) شاهد بیتوجهی به این دو مقوله مهم هستیم؛ از شهید گرانقدر دکتر چمران پرسیدند تعهد بهتر است یا تخصص؟ وی در جواب گفت «میگویند تقوا از تخصص لازمتر است، آن را میپذیرم. اما میگویم آن کس که تخصص ندارد و کاری را میپذیرد، بیتقواست.» اسلام برای تعلیم و تربیت اهمیت خاصی قائل است؛ چنانکه هر جا سخن از ارسال رسولان به میان میآورد، تعلیم و تربیت و تزکیه را برنامه اصلی آنان قرار میدهد.
وی ادامه داد: امسال در بسیج دانشجویی تصمیم داریم قدمی مهم و مؤثر در این زمینه برداریم، طرح امسال تعلیم و تربیت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی یک طرح آموزشی تربیتی با عنوان راویان ظهور میباشد. هدف از این طرح آموزشی تربیتی تقویت دانشجویان علاقه مند و دغدغه مند و مجاهد، در زمینههای فکری، تشکیلاتی، تربیتی و به طور کلی تربیت نیروی مؤمن و متخصص مجاهد میباشد که در چهار مرحله برگزار خواهد شد.
ربیعی ادامه داد: مرحله اول که به صورت حضوری در قالب اردوی آموزشی تشکیلاتی برگزار میشود. در این مرحله با مخاطب مستقیم ارتباط گرفته و مخاطب با سرفصلهای متنوع تشکیلاتی در قالب کارگاههای کاربردی آشنا خواهد شد؛ این سرفصلها آگاهی و ابزار پایه و لازم برای عملیات در دانشگاه را در اختیار دانشجو قرار میدهد.
وی افزود: مرحله دوم به صورت مجازی و با شرکت همه اعضای حاضر در طرح برگزار میشود؛ این مرحله برای تثبیت و تداوم و تکمیل مباحث مرحله اول میباشد که در بازهٔ 50 روزه در فضای مجازی برگزار خواهد شد. در این مرحله محتوای کاربردی، با برنامه منسجم برای شرکت کنندگان تنظیم و ارسال خواهد شد و به صورت مجازی کاملاً مورد ارزشیابی قرار میگیرند.
مسئول تعلیم و تربیت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: در مرحله سوم هر فرد با توجه به اطلاعات و آموزشهایی که فرا گرفته، زیر نظر یک فرد با سابقه فعالیت دانشجویی در یکی از معاونتها، کمیتهها یا کارگروههای مربوطه فعالیت خواهد کرد و مسئول انجام پروژهای در آن کارگروه خواهد شد تا اطلاعات تئوری خود را در کار عملی پیاده سازی کند.
وی افزود: در مرحله چهارم هم فرد وارد یک دوره مطالعاتی تربیتی هدفمند و منسجم چهار ماهه خواهد شد؛ این مرحله تلفیقی از حضوری و غیرحضوری میباشد و افراد در گروههای 7 و 8 نفره تقسیم شده و با برنامه تعریف شده جلو میروند. بعد از گذراندن این چهار مرحله تازه مسیر اصلیمان شروع میشود و قصد داریم جزو راویان ظهور مهدی فاطمه و آرمانهای انقلاب اسلامی در جبههٔ بسیج دانشجویی باشیم.
وی در ادامه گریزی به بیانات ارزنده رهبر معظم انقلاب زد که بارها به اهمیت مقوله تعلیم و تربیت اشاره داشتنهاند، و به نقل از ایشان گفت: «اگر جمهوری اسلامی میخواهد پرچم اسلام را در دست بگیرد، میخواهد خودش به سعادت برسد، دنیا و آخرت خود را آباد کند همچنان که قرآن به ما یاد میدهد که میتوان دنیا و آخرت را با هم آباد کرد و باید این کار انجام بگیرد... باید انسانهای شریف، دانا، با استعدادهای جوشان، دارای ابتکار، دارای اخلاق نیک انسانی، دارای شجاعت، قوّت خطرپذیری، ورود در میدانهای جدید، بدون هیچگونه عقدهٔ خودکمبینی یا خودبرتربینی، انسانهای دلدادهٔ به خدای متعال و متکی به قدرت الهی و دارای توکل کامل، انسانهای صبور، انسانهای بردبار و حلیم، انسانهای خوشبین و انسانهای امیدوار تربیت کنید. اسلام همهٔ اینها را به صورت بستهٔ کامل در اختیار همهٔ معتقدین و مؤمنین خود قرار داده. این بسته را باز کنیم، دانهدانه از این مواد استفاده کنیم، بهرهمند شویم، آنها را بچشیم و درون وجود خودمان ذخیره کنیم. خروجی آموزش و پرورش باید اینجور انسانی باشد.»