کد خبر:۷۸۷۶۱۹
قانعی در گفتگو با دانشجو:

طرح «تقسیم کار ملی» به توزیع مناسب خدمات کمک می‌کند/ هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای حوزه زیست فناوری

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: برای اینکه توزیع امکانات و خدمات برای همه پژوهشگران و محققان کشور یکسان باشد طرح «تقسیم کار ملی» را تعریف کرده‌ایم.
طرح «تقسیم کار ملی» به توزیع مناسب خدمات کمک می‌کند/ هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای حوزه زیست فناوری

مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ در خصوص توسعه زیست فناوری در کشور اظهار کرد: سالهاست که ایران در تحریم قرار دارد، اما باید به این نکته توجه کنیم که موانع نمی‌تواند همیشه جلوی پیشرفت کار را بگیرد بلکه گاهی باعث پیشرفت می‌شود.

قانعی ادامه داد:  مهمترین و اصلی‌ترین هدف ما طی چند سال گذشته در حوزه زیست فناوری این است که بررسی کنیم کدام حوزه‌ها ارزبر هستند، به طور مثال در تولید محصولات زیست فناوری برای خودمان یک هدف یک میلیارد دلاری تعیین کرده‌ایم و می‌خواهیم آن را تبدیل به تولید داخل کنیم.

وی در همین خصوص اضافه کرد: با رسیدن به این هدف گذاری می‌خواهیم دستاورد‌های مختلفی را دنبال کنیم و شاید مهمترین آن جلب توجه مسئولین به حوزه زیست فناوری باشد؛ وقتی به آنچه می‌خواهیم دست پیدا کنیم متولیان امر به اهمیت این حوزه پی خواهند برد و همین امر به حمایت مالی از سوی دولت کمک می‌کند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد: در شرایط تحریم اگر این محصولات در کشور ساخته نشود، ناچار هستیم که آن‌ها را وارد کنیم، اما باید به این نکته توجه کنیم که به هر حال زیست‌فناوری یک موضوع حیاتی برای کشور محسوب می‌شود.

قانعی در خصوص پروژه‌های در دست اجرا گفت: در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ پروژه در دستور کار قرار دارد که همه از موارد ارزبر کشور به حساب می‌آید و حدود یک میلیارد دلار ارزبری خواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر ما در همه حوزه‌های زیستی از خوراک دام، اسید آمینه‌های مورد نیاز تا حوزه آبزیان، جلبک، دارو و حوزه انرژی طرح‌های اجرایی داریم و همه پروژه‌هایی که امکان ارزبری دارند در اولویت قرار گرفته و کار‌های جدیدی را در این بخش شروع کرده‌ایم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری درخصوص نحوه توزیع امکانات و خدمات به همه پژوهشگران در سراسر کشور نیز اظهار کرد: برای اینکه همه محققان کشور بتوانند در این حوزه فعالیت کنند یک مدلی را تعریف کرده ایم با عنوان «تقسیم کار ملی» و به هر دانشگاهی اعلام شده اگر در ماموریتی که برایش مشخص شده کار کنند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

وی افزود: در حال حاضر هر دانشگاه توانسته سه موضوع را برای خود انتخاب کند بنابراین با در نظر گرفتن ۴۰ دانشگاه در کل کشور ۱۲۰ موضوع به شکل مدیریت شده در حال انجام کار هستند و اگر بر روی موضوعات سپرده شده کار کنند قطعاً مورد حمایت‌های همه جانبه قرار خواهند گرفت.

قانعی با بیان اینکه امروز ۵۰۰ شرکت در حوزه زیست فناوری فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: برای استفاده این شرکت‌ها از آزمایشگاه‌های پیشرفته نیز شتاب دهنده‌هایی را در نظر گرفته‌ایم که شرکت‌ها و محققان می‌توانند در آنجا متمرکز شوند و از امکانات موجود استفاده کنند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار