مدیرکل آموزش و مطالعات گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: الزام در برگزاری دوره آموزشی کوتاهمدت «مدیریت تخصصی اقامتگاه بوم گردی» به ادارات کل استان کشور ابلاغ شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زاهد شفیعی با بیان این خبر گفت: پیرو دستور و تاکیدات سرپرست وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و با عنایت به ضرورت ساماندهی و ارتقای سطح کیفی خدمات اقامتگاههای بومگردی و به استناد ماده ۱۱ آییننامه اجرایی قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی و اجرای تبصره دوم شامل"دستورالعمل اجرایی صدور و تمدید کارت مدیران تأسیسات گردشگری"، برگزاری دوره آموزشی کوتاهمدت «مدیریت تخصصی اقامتگاه بومگردی» و دوره آموزشی کوتاهمدت «کارکنان اقامتگاه بومگردی» در دستور کار ۳۱ استان کشور قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس تمهیدات صورت گرفته، تمدید پروانه بهرهبرداری کلیه اقامتگاههای بومگردی منوط به ارائه گواهینامه دوره «کارکنان» برای تمامی شاغلین این واحدها خواهد بود. همچنین صدور و تمدید کارت مدیران اقامتگاههای بومگردی درجه ۱ منوط به ارائه گواهینامه دوره «مدیریت تخصصی اقامتگاه بومگردی»، علاوه بر گواهینامه دوره «مدیریت عمومی تأسیسات گردشگری» است.
شفیعی با بیان اینکه ارائه گواهینامه دوره «مدیریت عمومی تأسیسات گردشگری» برای صدور و تمدید کارت مدیران اقامتگاههای بومگردی درجه ۲ و ۳ کفایت میکند؛ خاطرنشان کرد: گذراندن دوره "مدیریت تخصصی" نیز به منظور افزایش دانش حرفهای مدیران این واحدها توصیه میگردد.
وی تاکید کرد: ضروری است ضمن اطلاعرسانی مناسب به موسسات آموزشی و متقاضیان دریافت کارت مدیریت اقامتگاه بومگردی و سایر ذینفعان، نیاز است از سوی اداراتکل استانی نظارت لازم بر اجرای دقیق و موثر این دوره بعمل آید.
شفیعی در تشریح دوره آموزشی کوتاهمدت "کارکنان اقامتگاه بومگردی" گفت: دوره کارکنان اقامتگاه بومگردی با هدف افزایش سطح توانایی کارکنان اقامتگاههای بومگردی طراحی شده است و مجری آن موسسات آموزشی گردشگری هستند که مجوز برگزاری این دوره را از سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اخذ کرده باشند.
مدیرکل آموزش و مطالعات گردشگری در تشریح جزییات دوره آموزشی کوتاهمدت "کارکنان اقامتگاه بومگردی" اظهار کرد: مجموع مدت دوره ۵۰ ساعت، شامل ۳۶ ساعت آموزش نظری و ۱۴ ساعت آموزش عملی است و ضروری خواهد بود تا با همکاری تشکلهای حرفهای ذیربط در محل اقامتگاههای بومگردی در حال بهرهبرداری برگزار گردد.
وی خاطرنشان کرد: اعتبار گواهینامه این دوره از تاریخ صدور به مدت ۵ سال بوده و ضروری است فراگیران پس از اتمام این مدت در دوره بازآموزی کارکنان اقامتگاه بوم گردی شرکت نمایند.
شفیعی همچنین درباره اهداف برگزاری دوره آموزشی کوتاهمدت "مدیریت تخصصی اقامتگاه بومگردی"گفت: هدف از برگزاری دوره مدیریت تخصصی اقامتگاه بوم گردی تربیت نیروی انسانی متخصص برای مدیریت اقامتگاههای بومگردی بعنوان یکی از شرایط لازم برای دریافت کارت مدیریت اقامتگاه بومگردی درجه یک، بر اساس «دستورالعمل اجرایی صدور و تمدید کارت مدیران تأسیسات گردشگری»، طراحی شده است.
وی با بیان اینکه متقاضیان دریافت کارت مدیریت برای اقامتگاههای بومگردی درجه یک و کلیه علاقمندان به آشنایی با مدیریت اقامتگاههای بومگردی هستند؛ یادآور شد: ارائه گواهینامه معتبر دوره مدیریت عمومی تأسیسات گردشگری و دوره کمکهای اولیه، برای متقاضیان حضور در این دورهها الزامی است.
شفیعی در تشریح جزییات دوره آموزشی کوتاهمدت "مدیریت تخصصی اقامتگاه بومگردی" گفت: مجموع مدت دوره ۱۰۴ ساعت، شامل ۸۲ ساعت آموزش نظری و ۲۲ ساعت آموزش عملی است. ضروری است حداقل ۱۰ ساعت از آموزشهای عملی دوره با همکاری تشکل حرفهای ذیربط در محل اقامتگاههای بوم گردی در حال بهرهبرداری برگزار شود.
لازم به ذکر است اعتبار گواهینامه این دوره از تاریخ صدور به مدت ۵ سال بوده و ضروریاست فراگیران پس از اتمام این مدت در دوره بازآموزی مدیریت تخصصی اقامتگاه بوم گردی شرکت نمایند.
گفتنی است موضوعاتی از جمله: "شناخت اقامتگاه بوم گردی"، "گردشگری و محیط زیست"، "مهارتهای فردی و ارتباطی"، "میزبانی و پذیرایی در اقامتگاه بوم گردی"، "آشنایی با ویژگیهای گردشگری منطقه"، "آشنایی مقدماتی با زبان انگلیسی" و "ایمنی، بهداشت و پیشگیری از حوادث" از جمله دروس دوره "کارکنان اقامتگاه بوم گردی" به شمار میآید و "گردشگری مسئولانه و اکوتوریسم"، "مدیریت منابع انسانی در اقامتگاه بومگردی"، "بازاریابی و تبلیغات اقامتگاه بومگردی"، "آشنایی با طراحی و معماری اقامتگاه بومگردی"، "غذا و نوشیدنیهای سنتی"، "آشنایی با تنوع اقلیمی و فرهنگهای بومی" و نیز قوانین و مقررات مرتبط با اقامتگاه بومگردی" از جمله دروس دوره مدیریت تخصصی اقامتگاه بومگردی شناخته میشود.