کد خبر:۷۸۹۰۴۹
گزارش|

شرکت‌های دانش بنیان؛ حلقه واسط زنجیره غذایی در کشور / پروسه تامین غذا از مزرعه تا سفره تضمین می‌شود

در دنیای امروز که تکنولوژی حرف اول را می‌زند لازم است تا شرکت‌های دانش بنیان به عنوان یک حلقه واسط با کمک فناوری تامین غذای سالم را تضمین کنند.

شرکت‌های دانش بنیان حلقه واسط زنجیره غذایی در کشور / پروسه تامین غذا از مزرعه تا سفره تصمین می‌شود

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو- حمیده آقاجانی؛ غذا یکی از مهمترین نیاز‌های اولیه بشر به حساب می‌آید و لازم است تا دولت‌ها به این مسئله با جدیت برخورد کنند؛ از سوی دیگر صنایع غذایی نیز به عنوان بازیگران اصلی این عرصه و حلقه واسط باید بهترین محصول را از سر زمین به سر سفره مردم برسانند.  

با پیشرفت تکنولوژی و توسعه فناوری، شرکت‌های دانش بنیان نیز رشد چشمگیری داشته‌اند و تقریبا به همه عرصه‌ها ورود پیدا کرده‌اند، با توجه به اینکه مسئله تامین غذا از اهمیت بالایی برخوردار است و از سوی دیگر نقش موثر شرکت‌های دانش بنیان در توسعه صنایع غذایی بر هیچ کس پوشیده نیست، لازم است تا تمام بخش‌های مختلف خصوصی و دولتی مرتبط با آن در کنار یکدیگر قرار گرفته و با حمایت از این بخش تامین زنجیره غذایی سالم را تکمیل و تضمین کنند.

میلیون‌ها انسان هر روز از فرآورده‌های غذایی بسته بندی شده استفاده می‌کنند در نتیجه باید ایمنی و سلامت آن تضمین شود، همچنین این محصولات باید در شرایط و محیط مناسبی تولید شوند تا بتوان کیفیت تغذیه‌ای و بهداشتی آن را برای مدت طولانی حفظ کرد، در نتیجه لازم است تا آزمایشگاه‌های مجهز، دستگاه‌های پیشرفته بسته بندی و مواد اولیه مرغوب وجود داشته باشد و در همین نقطه است که نقش شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپی پررنگ می‌شود، زیرا این بخش‌ها می‌توانند با استفاده از ایده‌های جدید علاوه بر افزایش کیفیت، هزینه‌ها را نیز کاهش دهند.
 
شرکت‌های دانش بنیان حلقه واسط زنجیره غذایی در کشور / پروسه تامین غذا از مزرعه تا سفره تصمین می‌شود
 
صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به عنوان یکی از متولیان حمایت از شرکت‌های دانش بنیان با برگزاری رویداد‌های مختلف سعی دارد صنایع سنتی را با شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌ها پیوند بزند به نحوی که این دو بخش بتوانند ارتباط مستمر داشته و قرارداد‌های طولانی مدت امضا کنند.

با همین هدف هم ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی به مدت سه روز از ۱۰ تا ۱۲ شهریور ماه میزبان صنایع، شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت غذایی کشور بود. در این روز شخصیت‌های مختلفی از معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گرفته تا روسای دانشگاه‌ها از این نمایشگاه بازدید کردند و تفاهم نامه‌های همکاری بسیار منعقد شد.
 
حوزه صنعت غذایی پول‌ساز است
سورنا ستاری در دومین روز از گردهمایی فناورانه صنایع، شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌های صنعت غذایی با حضور در ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن امضا تفاهم نامه و بازدید از نمایشگاه، اظهار کرد: شرکت‌های دانش بنیان برای حضور در بازار با مشکل مواجه‌اند. هدف از برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی این است که شرکت‌های صاحب تکنولوژی را به شرکت‌هایی که صاحب بازار هستند، متصل کند. باید توجه کرد که این حوزه بسیار پول‌ساز بوده و در دنیا شرکت‌های بسیاری در این بخش فعال هستند. این حوزه پتانسیل‌های صادراتی فراوانی دارد که شرکت‌ها می‌توانند بر روی آن کار کنند. ضمن اینکه این اقدام، خام‌فروشی محصولات کشاورزی را به حداقل می‌رساند.

ستاری تصریح کرد: معاونت علمی حدود یک سال است به طور جدی بر روی پروژه‌های خاص حوزه صنایع غذایی کار می‌کند؛ چون معتقدیم در این زنجیره غذایی، وابستگی‌های تکنولوژی زیادی داریم. درست است که عملا تمام غذای کشور در داخل تولید می‌شود، اما واقعیت این است که در حوزه تکنولوژی غذایی وابستگی‌های بسیاری به خارج از کشور داریم.
 
شرکت‌های دانش بنیان حلقه واسط زنجیره غذایی در کشور / پروسه تامین غذا از مزرعه تا سفره تصمین می‌شود

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، ادامه داد: بر این اساس برنامه‌هایی برای توسعه حوزه‌های مرتبط با تولید واکسن و دارو‌های دامی، افزودنی‌های غذایی دامی، اسید آمینه‌ها و پروبیوتیک‌ها تدوین کرده‌ایم؛ چرا که این حوزه‌ها دچار ضعف‌هایی بوده و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته درصدد هستیم تا شرکت‌های دانش بنیان را برای ورود به این حوزه ترغیب کنیم؛ از همین‌رو برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی گام مهمی برای معرفی توانمندی شرکت‌هاست.

ستاری تاکید کرد: متاسفانه کشور در حوزه غذایی به ویژه در زمینه غذای دام وابستگی‌هایی دارد، لذا توسعه تکنولوژی از مزرعه تا سفره را هدف قرار داده‌ایم و امیدواریم با ممنوعیت واردات برخی از اقلام که در داخل کشور تولید می‌شود، بتوانیم با استفاده از توانمندی‌های داخلی جلوی واردات را بگیریم.

امنیت غذایی یکی از مهمترین بخش‌های توسعه در هر کشور به حساب می‌آید و دولت‌ها برنامه‌های مختلفی برای تقویت آن دارند، ایران نیز تلاش می‌کند از این قافله عقب نماد تا جایی که صندوق نوآوری و شکوفایی برنامه‌های حمایتی و تشویقی متنوعی را برای این بخش در نظر گرفته است.
 
ارائه تسهیلات ویژه به مشتریان شرکت‌های دانش بنیان صنعت غذایی
سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم اختتامیه این نمایشگاه در خصوص برخی از حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی برای تقویت شرکت‌های دانش بنیان صنعت غذایی، اظهار کرد: شرکت‌هایی که از محصولات دانش بنیان خریداری کنند تا ۷۰ درصد مبلغ قراردادشان می‌توانند از تسهیلات ترجیحی لیزینگ استفاده نمایند؛ همچنین شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت استاندارد‌های مورد نیاز مثل CE حمایت بلاعوض دریافت خواهند کرد.  
 
شرکت‌های دانش بنیان حلقه واسط زنجیره غذایی در کشور / پروسه تامین غذا از مزرعه تا سفره تصمین می‌شود

وی افزود: در صورت حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی و همچنین اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری حمایت‌های بلاعوض صورت می‌گیرد.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان صنعت غذایی درخواست دریافت تسهیلات بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان کرده اند که تا این لحظه ۴۳ میلیارد تومان آن مصوب شده است.

ملکی فر تاکید کرد: طی این سه روز ۱۷۴ تفاهم نامه امضا شده که رقم نهایی این تفاهم نامه‌ها آن نزدیک به ۳۷۵ میلیارد تومان بوده است.  

آن‌چه مشخص است اینکه ایران با وجود نیروی تحصیل کرده و جوان پتانسیل‌های فراوانی برای رشد در حوزه‌های مختلف خصوصا حوزه صنعت غذایی دارد، اما لازم است تا برای تحقق اهداف بلند مدت و کوتاه مدت بستر‌های لازم آماده شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار