آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۰۳۹۱
یادداشت دانشجویی |

مقاومت پزشکان در برابر شفافیت و مسامحه مسئولان مالیاتی!

پزشکان، حداقل ۶ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند، در نتیجه برای ایجاد شفافیت ملزم به استفاده از کارتخوان شدند. برخی پزشکان، درحالی در برابر شفافیت مقاومت می‌کنند که بسیاری از اقشار کم درآمد جامعه مالیات می‌دهند.

مقاومت پزشکان در برابر شفافیت و مسامحه مسئولان مالیاتی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- جعفر شفقت؛* چندماهی است که فرار مالیاتی پزشکان بر سر زبان‌ها افتاده است. به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، پزشکان حداقل ۶ هزار میلیار تومان در سال فرار مالیاتی دارند. محمدرضا نوری، رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران در همین زمینه گفت: «از حدود ۲۰ هزار پزشک در تهران، تنها ۱۱ هزار نفر برای عملکرد سال ۹۶، اظهارنامه مالیاتی ارائه کرده‌اند که میانگین مالیات اعلامی از سوی این پزشکان برای هر نفر ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. این درحالی است که بر اساس آمار و اطلاعات سامانه‌های طرح جامع مالیاتی برای عملکرد سال ۹۵ که پزشکان تقریبا به همین میزان (۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان) مالیات ابراز کرده بودند، میانگین مالیات برای هر نفر حدود ۱۴ میلیون تومان تشخیص داده شد.»
 
به گفته نوری، ۵۰۰ نفر از پزشکان که به دلیل درآمد بالا، مورد حسابرسی خاص سازمان امور مالیاتی قرار گرفتند به‌طور میانگین باید ۷۶ میلیون تومان مالیات پراداخت می‌کردند. این درحالی است که میانگین مالیات اعلام‌شده توسط این پزشکان حدود ۱۷ میلیون تومان برای هر نفر بود؛ لذا مجلس شورای اسلامی برای شفاف نمودن درآمد‌های پزشکان با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی، در تاریخ ۱ اسفندماه ۹۷ کلیه پزشکان، داروسازان، پیراپزشکان و دامپزشکان را مکلف کرد تا از دستگاه کارتخوان استفاده کنند.
 
مقاومت پزشکان در برابر شفافیت
محمد رضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در تاریخ ۲۶ مرداد طی مکاتبه‌ای با رئیس سازمان مالیاتی درخواست کرده است که برای پزشکان کلاس‌هایی جهت آموزش نحوه ثبت کارتخوان برگزار شود! گذشته از اینکه آیا ثبت نام برای نصب الکترونیکی کارتخوان برای پزشکان نیاز به کلاس حضوری دارد یا نه، رئیس کل سازمان نظام پزشکی با استناد به حقوق شهروندی در نامه خود عنوان نموده است که باید این کلاس‌ها به‌صورت رایگان برگزار شود. یعنی سازمان امور مالیاتی باید هزینه‌های آن را بدهد.
 
همچنین آقای ظفرقندی ملاحظاتی را درخصوص تاریخ برگزاری کلاس‌های آموزشی ثبت کارتخوان در نامه خود مطرح کرده است. او معتقد است به دلیل اینکه بسیاری از پزشکان این روز‌ها در مسافرت هستند لذا امکان برگزاری طرح آموزشی مذکور میسر نخواهد بود و باید در فرصتی دیگر نحوه ثبت‌نام برای کارتخوان را به پزشکان آموزش داد.
 
اما حواشی نصب کارتخوان در مطب پزشکان صرفاً به این نامه محدود نشد. به‌طوریکه تعدادی از انجمن‌ها و اتحادیه‌های پزشکی در اعتراض به قانون نصب کارتخوان بیانیه داده و اعلام نمودند که اگر این اقدام صرفاً در مورد صاحبان این حرفه اعمال شود «تبعیض‌آمیز» است. این درحالی است که مالیات بسیاری از اقشار زحمتکش جامعه که درآمد کمتری از پزشکان دارند، همچون کارمندان، کارگران، معلمان و ... قبل از دریافت حقوق، از حساب آن‌ها کسر می‌شود.
 
به‌طوریکه بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، اکنون کارمندان دولت بیش از ۶ هزار میلیارد تومان مالیات می‌پردازند. با این وجود به گفته رستم پور، مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی برای پزشکانی که در مطب خود کارتخوان نصب کنند تشویق درنظرگرفته شده است! به اینصورت که به مدت دو سال ۱۰ درصد از مالیات ابراز شده آن‌ها بخشیده خواهد شد.
 
وی افزود:​ در مقابل، کسانی که از این دستگاه‌ها استفاده نکنند به میزان ۲ درصد از درآمد آن‌ها مشمول جریمه خواهد شد.
 
لزوم اجرای سختگیرانه قانون
باید منتظر بود و دید سازمان امور مالیاتی چگونه به وظایف خود در اخذ مالیات از پزشکان عمل می‌کنند. آیا سازمان امور مالیاتی، قانون مصوب مجلس را با قدرت اجرا خواهد کرد یا در برابر طبقه سرمایه‌دار و پرنفوذی که به شدت در برابر دادن مالیات مقاومت می‌کند، کوتاه می‌آید؟
 
جعفر شفقت- دانشجوی ارشد شیمی دانشگاه علم و صنعت
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار