یک فعال فناور گفت: اگر سازمانها حمایت بیشتری در حوزه آب از شرکتهای دانش بنیان داشته باشند فرهنگ مصرف بهینه آب در صنایع نهادینه خواهد شد.
توحید صیادی، نماینده شرکت دانش پژوهان صنعت نانو در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در خصوص زمینه فعالیتی این شرکت دانش بنیان گفت: این شرکت در زمینه تصفیه پساب خاکستری فعالیت میکند.
صیادی ادامه داد: ما با استفاده از غشاهای سرامیکی که تولید کردیم، توانستهایم سامانهای راه اندازی کنیم که با توجه به نیاز آن صنعت و کیفیت آب خروجی که مدنظر آنها است فرآیند را طراحی کنیم.
نماینده این شرکت دانش بنیان حوزه نانو با بیان اینکه جامعه هدف ما بخشهای مشخصی هستند، گفت: تا امروز با مشاغلی مثل کارواشها، رادیاتورسازیها، کارخانههای یخچال سازی، کارخانههای آبگرمکن سازی، قالیشوییها و نمونههای مشابه آن همکاریهای خوبی داشتهایم و توانستهایم پساب خاکستری آنها را تصفیه کنیم.
وی افزود: با سازمان آب و فاضلاب نیز قراردادی داشتیم که آبهای سطحی سد لتیان را تصفیه کردیم و در مرحله پایلوت قرار دارد و ما توانستهایم کدورت و بارِ میکروبی سیستم را با اولترافیلتراسیون به صفر برسانیم.
صیادی با بیان اینکه این محصول نمونه خارجی نیز دارد، اظهار کرد: نمونههای خارجی این محصول را تنها چند کشور محدود مثل دانمارک و آلمان تولید میکنند و در کشورهای عربستان و امارات کار شیرین کردن آب را انجام میدهند.
نماینده این شرکت دانش بنیان حوزه نانو تصریح کرد: نمونه داخلی این محصول وجود ندارد، اما متاسفانه چینیها فناوری این محصول را از کشورهای اروپایی خریدهاند، زیرا به این امر واقفند که این فناوری ارزش افزوده بسیار بالایی دارد و بازار ایران را در دست گرفتهاند.
وی با بیان اینکه محصول تولیدی ما مصرف انرژی را به شدت کاهش میدهد، گفت: یکی از بزرگترین چالشهای ما در این مسیر این است که با توجه به هدررفت آب در کشور بسیار زیاد است و هزینه آن برای صنایع بسیار ارزان است، در آینده نزدیک همین آب به یک معضل جدی در کشور تبدیل میشود و به نظرم اگر سازمانها حمایت بیشتری در حوزه آب از شرکتهای دانش بنیان داشته باشند تا فرهنگ مصرف بهینه آب در صنایع نهادینه شود بسیاری از مشکلات در هر دو بخش مرتفع خواهد شد.
صیادی با اشاره به اینکه تا چند سال پیش شرکتهایی که در حوزه آب فعالیت میکردند به تعداد انگشت دست هم نبود، اما با حمایت ستاد نانو این آمارها چندین برابر شدهاند و این در حالی است که ما چند سال پیش در حد آزمایشگاه کارمان را ارائه کرده بودیم، اما امروز با همین حمایتها به صورت صنعتی مشغول به فعالیت هستیم.
نماینده این شرکت دانش بنیان حوزه نانو در پایان خاطرنشان کرد: نمایشگاه کمک میکند تا کارگزاران و سرمایه گذاران بزرگ با صنایع کوچکی مثل ما آشنا میشوند و این یک نکته مثبت است که میتواند حتی شرکتهایی مثل ما که از آزمایشگاه کار خودشان را آغاز کرده بودند به یک شرکت با توانمندیهای صنعتی دست پیدا کنیم.