برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
این نمایشگاه سعی میکند تا در قالب پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی، محصولات شرکتهای فعال در این حوزه را به شکلی تخصصیتر به مخاطب معرفی کند.
«بردهای پردازش سطح بالا» با تولیدات ایرانساخت تأمین میشود محصولات با فناوری بالا و در اصطلاح high tech در صدر فهرست تحریمهای بین المللی علیه کشورمان قرار دارند؛ بنابراین تولید داخلی آنها از چند جهت دارای اهمیت است. یکی تامین نیازهای داخل، دیگری حفظ حرکت در مرزهای دانش و در نهایت ایمنی در برابر تکانههای سیاسی و اقتصادی در عرصه جهانی.
فناوری FPGA به عنوان بهینهترین بستر پردازش موازی مطرح میشود که توانایی تحویل قدرت پردازش متوسط ۱۰ برابر نسبت به پردازندههای مرکزی گرافیکی معمول و GPU و ۱۰ تا هزار برابر نسبت به یک پردازنده سطح بالا برخوردار است. شرکتهای ایرانی با تکیه بر توان داخلی ۷۰ درصد نیاز صنایع به بردهای پردازش سطح بالا را در کشور تامین میکنند.
استفاده صحیح از زیستفناوری میتواند به حفظ محیط زیست و ایجاد اشتغال پایدار کمک کند حفاظت از محیط زیست شعاری است که در تمام کشورها سر داده میشد؛ اما تقریبا همه آنها با توسعه صنایع مختلف خود به گستردگی این معضل دامن میزنند. مشکلات زیست محیطی که در چند سال اخیر رو به افزایش است و سازمان ملل را نیز به سمت و سوی اتخاذ تصمیمات جدی در این زمینه وا داشته است. به گونهای که در رویکرد جدید سازمان ملل، یکی از بهترین روشهای حرکت به سمت رفع مشکلات زیست محیطی، به کارگیری روشهای زیستی اعلام شده است.
قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این نکته میگوید: «زیست فناوری اگر به شیوه درست خود مورد استفاده قرار گیرد میتواند به حفظ محیط زیست و ایجاد اشتغال پایدار نیز بیانجامد.»
این محفل فناورانه به همت ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برپا است. هدف از آن نیز استفاده از ظرفیتهای علمی و توانمندی متخصصان برای حل مشکلات این حوزه است تا فعالان این زیست بوم در تعامل بیشتر با یکدیگر قرار گیرند.
«گردهمایی فناورانه سازمان ها، صنایع، شرکتهای دانش بنیان و استارتآپ ها» ۹ و ۱۰ آذر ماه سال جاری در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار میشود.
بازیهای دیجیتالی حکم دارو برای کودکان اوتیسم را دارند پیش از سه سالگی بروز میکند و مبتلایان به آن در برقراری ارتباط کلامی و غیر کلامی و تعاملات اجتماعی ضعف دارند. اختلالی که ارتباط با دنیای بیرون را دشوار میکند؛ بنابراین محققان به دنبال مسیرهایی برای بهبود علائم این بیماران هستند. بازیهای رایانهای ابزاری کارآمد در این مسیر هستند.
اکنون روشهای دیگری علاوه بر دارو درمانی برای بهبود وضعیت بیماران مبتلا به اوتیسم در حال توسعه است. کودکان اوتیسمی نیاز دارند انواع مختلفی از تعاملات را آموزش ببینند، که میتواند شامل فعالیتهای ساده مانند مسواک زدن، ظرف شستن نیز باشد. یک کودک با درک ضعیف و مهارتهای ارتباطی پایین میتواند در انجام بعضی فعالیتها نا امید شود. تولید بازیهای دیجیتالی راهکاری است که به کمک آن میتوان به ارتقا و تقویت مهارتها در این بیماران کمک کرد.
ستاری: ایجاد زیستبوم علم و فناوری پول نمیخواهد سورنا ستاری معاون علمیو فناوری رییس جمهوری و گابریلا سرویلیا خیمنس وزیر علوم و فناوری ونزوئلا با یکدیگر دیدار کردند. ستاری در این دیدار با بیان اینکه ایران و ونزوئلا روابطی استراتژیک دارند، گفت: اقتصاد ایران همچون ونزوئلا در گذشته وابسته به فروش نفت بود، اما برنامه ریزی برای رهایی از اقتصاد نفتی در دولت روحانی آغاز و مباحث اقتصاد دانش بنیان مطرح شد. در صد سال گذشته وابستگی به نفت ما را از داشتههای اصلی مان که همان نیروی انسانی مستعد و خلاق بود، دور کرد و یادمان رفت که آینده کشور با اتکا به این منابع ساخته میشود نه نفت.
همچنین گابریلا سرویلیا خیمنس وزیر علوم و فناوری ونزوئلا بیان کرد: همکاری در بخشهایی همچون آموزش در حوزههای فناوری نانو، زیست فناوری و مهندسی و طراحی، انتقال فناوری و خدمات مشترک دیگر میتواند زمینههای همکاری خوبی برای دو کشور باشد. همچنین تمایل داریم گروه کوچکی را برای آموزش به مرکز رویان بفرستیم تا این امر بذری برای آینده کشورمان باشد. همچنین آموزش پزشکان ما در ایران گامیبرای رسیدن مردم به رفاه است.