رئیس دانشگاه فنیحرفهای گفت: اگر مسئولان کشور به توانمندی دانشجویان علاقهمند و مستعد ایمان داشته باشند جامعه متحول خواهد شد.
ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنیحرفهای در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به مناسبت روز دانشجو گفت: دانشگاهها تولید کننده نیروی انسانی، علم و دانش، پژوهش و خدمات مشاورهای هستند. ما نباید فراموش کنیم که در اوایل انقلاب نیروهای متخصص مورد نیاز کشور را در حوزههای گوناگون همچون صنعت، پزشکی و مشاوره از کشورهای خارجی تامین میکردیم. نقش برازنده آموزش عالی در طول این سالها توسعه آموزش عالی بوده است به طوری که توانستهایم منابع نیروی انسانی را تربیت کرده و در بسیاری از رشتهها وابستگی خود را به خارج از کشور مرتفع سازیم.
صالحی عمران ادامه داد: اوایل انقلاب اسلامی بسیاری از رشتههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها وجود نداشت. به مدد دانشجویان پای کار و ایفای نقش دانشگاهها بسیاری از رشتهها تاسیس شدند؛ بنابراین اگر بگوییم دانشگاه طی این سالها تاثیرگذار نبوده است، ظلمی بزرگ در حق آن انجام دادهایم.
رئیس دانشگاه فنیحرفهای با بیان اینکه دانشگاهها درعرصههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نیز نقش پررنگی را داشتهاند؛ اظهار کرد: هر زمان که معضلی را برای رسیدگی به دانشگاه آوردهاند، دانشگاه مصرانه پای کار بوده است و در بسیاری از علوم نیز نقش پایهای را ایفا کرده است این نشان از آن دارد که اگر دانشجو و دانشگاه پای کار باشند اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
دانشجو همچون خون در رگهای دانشگاه جریان دارد وی با اشاره به اینکه محور دانشگاه دانشجو است؛ تاکید کرد: اگر دانشجو در دانشگاه حضور فعال نداشته باشد، دانشگاه در حالت سکون و رکود خواهد ماند. حضور دانشجویان به منزله خون در رگهای دانشگاه است به نحوی که علاقهمندی و تقاضای دانشجویان نسبت به دانشگاه و تحصیلات آموزش عالی موجب شده است تا دانشگاه همواره بتواند نقش خود را به خوبی در عرصههای مختلف اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ایفا کند.
صالحی عمران با بیان اینکه سیاستگذاریهای حاکم بر دانشگاه در جهت حل مشکلات جامعه تاثیر گذار بوده است؛ تصریح کرد: اسناد بالادستی همچون نقشه جامع علمی کشور، سند تحول علم و فناوری، برنامههای توسعه پنج ساله دانشگاهها از لحاظ اهداف کمی و کیفی پیرو این سیاست گذاریها تدوین شدهاند.
رئیس دانشگاه فنیحرفهای با اشاره به اینکه اگر مسئولان اجرایی، سیاسی و مدیران کشور دانشگاه و آموزش عالی را باور کنند و همچنین به توانمندی دانشجویان علاقهمند و مستعد ایمان داشته باشند جامعه متحول خواهد شد؛ گفت: زمانی که از نظام آموزشی سخن میگوییم در حقیقت آموزش را ترکیبی از عناصر مختلفی همچون استاد، دانشجو، محتوا، روشهای آموزشی، فضای آموزشی، بودجه، امکانات آموزشی، جو فرهنگی، محیط مناسب میدانیم که تحقق آن تحول جامعه را به بار میآورد. اما اگر تک بعدی نگاه کنیم این اتفاق نخواهد افتاد.
وی ادامه داد: دانشگاه زمانی میتواند رو به جلو حرکت کند که رابطه تنگاتنگی با مشکلات جامعه داشته باشد. ارتباط متقابل بین جامعه و اکوسیستمهای خارج از دانشگاه موجب میشود تا دانشگاه نیز نقش اساسی خود را ایفا کند.
دانشجویان جامعه را متحول میسازند
صالحی عمران ضمن تبریک روز دانشجو به تمام دانشجویان کشور خاطرنشان کرد: ان شاء الله دانشجویان همواره اشتیاقی که نسبت به آموزش عالی و تحصیل و کار علمی و پژوهشی دارند را همواره حفظ کنند و در جهت رفع مشکلات جامعه بکوشند. اگر دانشجو و دانشگاه در پروسه آموزش نقش فعالی داشته باشند کشور ضرورتا به مقاصد خود خواهد رسید.