استاد دانشگاه آمریکایی با بیان اینکه نشست استپ، حلقهای برای بیان دیدگاه دانشمندان جهان اسلام است، گفت: جایزه مصطفی (ص) باعث میشود دانشمندان مسلمان دنبال هدفی مشخص باشند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به منظور ایجاد فضای همکاری و تعامل بین متخصصان و دانشمندان کشورهای اسلامی طرحی به عنوان «نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی» “Science and Technology Exchange Program (STEP) in Islamic Countries” در دستور کار بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) قرار گرفت. طرحی که ضمن تبیین گفتمان علم و فناوری و توسعه شبکه ارتباطات دانشمندان جهان اسلام، به زمینهسازی برای ایجاد همافزایی و توسعه همکاریهای علمی میپردازد و زمینه توسعه فعالیتهای علمی و فناورانه را در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی مهیا خواهد کرد؛ الی الچائر، متخصص کودکان و استاد دانشگاه آمریکایی بیروت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره نقش نشستهای علمی از جمله نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در رشد علمی جهان اسلام گفت: این نشست در گردهمآوردن دانشمندان مختلف مسلمان، حول یک محور که علم است، بسیار موفق عمل کرده است.
الی الچائر ادامه داد: زبان علم با دیگر زبانها متفاوت است و کمترین کشمکش در آن نسبت به دیگر رشتههایی که انسانها دنبال میکنند، وجود دارد. برای نمونه در سیاست، اقتصاد، منابع معدنی و طبیعی، کشمکشها و درگیریهای زیادی وجود دارد؛ اما در خصوص موضوعات علمی این چنین نیست و علم مورد علاقه همه افراد است. همینطور فناوری، حوزهای است که همه به آن علاقمند هستند.
این متخصص کودکان و استاد دانشگاه آمریکایی بیروت بیان کرد: نشست استپ، اولین گام است که میتواند دانشمندان مختلف را دور هم گردآورده تا هم به دیدگاه و بینش مشترکی برای پیشرفت دست پیدا کنند و هم از دستاوردهایشان با یکدیگر سخن بگویند و آنها را دستهبندی کنند؛ مانند یک ملت بزرگ. افزونبر این معتنقدم این نشست علمی، یک خصوصیت منحصربفرد دیگری نیز دارد و آن، گردآوردن دانشمندان مسلمان یک جا و در یک نشست چندروزه است.
وی با اشاره به اینکه برپا کردن این جوایز کمک شایانی به رشد علم و فناوری در جهان اسلام میکند، گفت: برپایی جوایزی مانند جایزه مصطفی (ص)، انگیزه خوبی به دانشمندان مسلمان میدهد تا سختتر و بیشتر تلاش کنند و همچنین دنبال یک هدف مشخص باشند و با یکدیگر همکاری کنند. امروز در جهان اسلام، جایزهای به این اندازه اهمیت مالی چندانی ندارد؛ جایزه مصطفی (ص) اولین جایزه در نوع خود است که استعداد و توانایی خارقالعاده در جوامع مسلمان و تلاشهای علمی و کوشش فراوان آنها را شناسایی کرده و از آنان تقدیر میکند.
الی الچائر عنوان کرد: افراد و نهادهای بسیار اندکی وجود دارند که نقاط مثبت چنین گردهماییها را میبینند و این جنبه مفیدی است که در حال رویدادن است و نه تنها برای جامعه مسلمانان بلکه برای کل بشریت فایده دارد که دانشمندان برای راحتترشدن زندگی کل بشریت چه اقداماتی را انجام میدهند. این بسیار مهم و مثبت است و بنیاد مصطفی (ص) این کار را به شکل بسیار جدی و متفاوتی انجام میدهد.