کد خبر:۸۲۶۳۷۴
در نشست خبری:

حق دوست: نتایج رتبه بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان اسفند اعلام می‌شود

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: نتایج سومین دوره رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی تا پایان اسفند ماه اعلام خواهد شد.

حق دوست: نتایج رتبه بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان اسفند اعلام می‌شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر امروز در این وزارتخانه برگزار شد، گفت: آموزش علوم پزشکی از نظر اندازه شاید کمی کوچکتر از آموزش عالی باشد، اما بسیاری از دانشجویان ما در مقاطع طولانی تری نسبت به دانشجویان وزارت علوم تحصیل می‌کنند و تحصیلات تکمیلی به دلیل انبوه رشته ها، دستیاری و تخصص‌های مختلف حساسیت‌های خاصی دارد.

وی افزود: یکی از مواردی که در حال انجام آن هستیم، پیاده سازی مفهوم عدالت آموزشی است که براساس آمایش سرزمینی انجام خواهد شد براساس این آمایش خدمات آموزشی در کشور براساس عدالت آموزشی توزیع می‌شود. البته به این معنی نیست که حصاری در اطراف مناطق آموزشی بکشیم که مناطق کلان نتوانند داد و ستد دانشجو داشته باشند؛ بلکه بحث عدالت اجتماعی را می‌خواهیم براساس این نقشه اجرایی کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: براساس توافق نامه بین دانشگاه‌ها و مناطق کلان آموزشی به دنبال توسعه هیئت علمی و نیازسنجی رشته‌ها هستیم که در حال حاضر از بین ۳۰۰ رشته آموزشی ۸۰ درصد آن نیازسنجی شده و تا ۱۰ سال آینده مشخص می‌شود که به چه میزان رشته نیاز داریم. سنجش شاخص‌های کیفی نیز در سال ۹۰ و ۹۴ در دو مرحله انجام شده و دانشگاه‌ها بر این اساس رتبه بندی شده اند مرحله سوم آن نیز در حال انجام است که تا پایان اسفند ماه نتایج آن اعلام خواهد شد. براساس این رتبه بندی عملکرد آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی را اعلام خواهیم کرد که باعث ایجاد یک رقابت سازنده برای توسعه کیفیت آموزش می‌شود.

حق دوست ادامه داد: اعتبارسنجی دانشکده‌های مختلف انجام شده استاندارد‌ها در نظر گرفته شده و فاصله دانشگاه‌ها با استاندارد‌ها سنجیده شده است که خروجی این اعتبارسنجی این است که بیمارستان‌های آموزشی ارتقا پیدا کنند و اگر بیمارستانی در این رتبه بندی نتواند شاخص‌های لازم را داشته باشد از رده آموزشی خارج می‌شود. در نهایت نتایج این رتبه بندی در قالب کتابچه‌هایی به چاپ خواهد رسید؛ البته برای اعتبارسنجی فقط به ساختار‌های بیمارستانی بسنده نکردیم و بقیه اجزای مهم مانند هیئت ممیزه را نیز در اعتباربخشی لحاظ کردیم.

وی از دیگر اقدامات این معاونت تاسیس مرکز آموزش مهارتی را عنوان کرد و گفت: یکی از اقدامات معاونت آموزشی تاسیس مرکز آموزش مهارتی است که وزارت بهداشت جزو اولین نهاد‌هایی است که این امر را محقق کرده است. این مرکز وظیفه دارد شرایطی را فراهم کند که بخش خصوصی، غیردولتی، انجمن ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی دولتی و غیردولتی با یک متود مشخص دوره‌های مهارتی را برگزار کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: مرکز تحقیقات و مطالعات راهبردی آموزشی تاسیس شده و متولی حمایت و تسریع در آموزش‌های کاربردی پزشکی است. در همین مدت کوتاه نیز بیش از ۲۵۰ طرح تحقیقاتی را مصوب کردیم و ۷۰۰ طرح تحقیقاتی نیز دریافت کرده ایم که در حال بررسی و عقد قرارداد هستیم.

وی در خصوص کنکور و سهمیه بندی آن گفت: در مباحث کنکور اثرات و راه حل‌های آن به گونه‌ای نیست که وزارت بهداشت بخواهد تصمیم گیری کند بلکه در بحث کنکور و سهمیه بندی آن مجلس تصمیم نهایی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار کرده و جلسات آن مداوم برگزار می‌شود و امیدواریم تصمیم درستی در این خصوص اتخاذ شود.

حق دوست در همین خصوص گفت: گرایش به برخی رشته‌های پزشکی در کنکور افزایش یافته و بازار کار هم کاهش یافته است وقتی این کشش وجود دارد هیچ فرمول معجزه آسایی نمی‌توان برای آن ارائه داد؛ باید کار‌های مطالعاتی عمیقی صورت گیرد و تا زمانی که مشکلات زیرساختی حل نشود راه حل تاثیر نخواهد داشت در مورد سهمیه‌های کنکور نیز موظف هستیم قوانین بالادستی را رعایت کنیم لایحه‌ای برای اصلاح سهمیه‌ها داده شده که در این خصوص نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گیری خواهد کرد و باید براساس عدالت تصمیم گیری کنند که در این سهمیه‌ها سهمیه‌های مناطق محروم، هیئت علمی و ایثارگران نیز دیده شده است که امیدواریم با راهکاری که شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌دهد در سال بعدبتوانیم با فرمول بهتری دانشجو جذب کنیم.

معاون آموزشی وزیر بهداشت در خصوص جذب خارج از کشور و مشکلات آن گفت: سعی شده در جذب دانشجو به خصوص دانشجویان خارجی نظارت‌ها دقیق باشد و حق کسی ضایع نشود شایعاتی هم که در خصوص صندلی فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی مطرح شد واقعیت ندارد حتی یک مورد صندلی فروشی و اینکه کسی به صورت غیرمتعارف وارد دانشگاه علوم پزشکی شده باشد و توانسته باشد کنکور را دور بزند نداشتیم.

وی ادامه داد: دانشجویانی که از خارج به داخل می‌آیند کنترل آن‌ها دقیق صورت می‌گیرد و تخلفاتی که در دانشگاه شهیدبهشتی مطرح شد سندی نداشت البته موارد تخلف کم نیست، اما مدارکی که ثابت کند این تخلفات صورت گرفته وجود نداشته است.

حق دوست در خصوص تخلفات دانشگاه آزاد در حوزه جذب دانشجویان علوم پزشکی گفت: برخی دانشجویان خلاف مقررات وارد دانشگاه آزاد شدند و با هماهنگی‌هایی که صورت گرفت پرونده آن‌ها به مقامات قضایی ارجاع شد این دانشجویان در دو سال ۹۶ و ۹۷ به صورت غیرقانونی وارد دانشگاه شدند، اما اگر طبق قانون رسیدگی شود برخی از آن‌ها مستحق استفاده از این سهمیه‌ها هستند.

وی در خصوص رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: این رتبه بندی کمک می‌کند که رقابت دانشگاه‌ها به صورت هدفمند باشد و دانشگاهی که منسجم کار کرده و تعداد دانشجویان خارجی خوبی را جذب کرده است از سوی وزارت بهداشت تشویق خواهد شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: در حال حاضر ۲۶۳۸ دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی تحصیل می‌کنند که درخواست‌ها برای ورود به دانشگاه‌های علوم پزشکی افزایش پیدا کرده است.

وی در خصوص ظرفیت‌های سال آینده گفت: ظرفیت‌ها را براساس نقشه توسعه علمی و نیازسنجی‌هایی که داریم به سازمان سنجش اعلام می‌کنیم ممکن است در سه رشته پرطرفدار کاهش ظرفیت داشته باشیم البته این کاهش چشمگیر نخواهد بود.

حق دوست در خصوص کمبود پزشک و متخصص در مناطق مختلف کشور گفت: براساس طرح آمایشی سعی کردیم که توزیع پزشکان و متخصصان در کشور به درستی صورت بگیرد و در سال ۹۸، ۱۹۰ متخصص و ۳۱۰ فوق تخصص به عنوان اعضای هیئت علمی در مناطق کل کشور توزیع شدند که این کمبود‌ها را جبران کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار