معاون آموزشی دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی گفت: آموزش عالی در حل مشکلات کشور نقش موثری دارد، اما احصاء مشکلات کشور در حوزههای آموزش عالی با نقدهای کلان مدیریتی مواجه است.
غلامرضا کیانی، معاون آموزشی دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با تبریک سالگرد انقلاب اسلامی درباره وضعیت توسعه کمی و کیفی دانشگاهها بعد از انقلاب اسلامی گفت: دانشگاهها پس از انقلاب اسلامی در جهت توسعه کمی و کیفی با رشد بسیار خوبی مواجه بودهاند. از نظر توسعه کمی در دانشگاههای کشور بسیار رشد داشتهایم به طوری که قبل از انقلاب اسلامی تنها ۱۷۰ هزار دانشجو در دانشگاههای کشور تحصیل میکردند، اما اکنون پس از گذشت چهل و یکسال از انقلاب اسلامی این میزان به بیش از ۴ و نیم میلیون نفر رسیده است.
کیانی با بیان اینکه تعداد مرکز دانشگاهی، رشتهها و برنامههای درسی از نظر کمی رشد بسیار خوبی داشتهاند؛ اظهار کرد: آموزش عالی به لحاظ کمیت قطعا در مقایسه با سایر زیر بخشهای توسعه کشور از موفقترین حوزههای توسعه به شمار میرود. صرف نظر از بخش کمیت آموزش عالی در حوزه کیفیت نیز با تغییرات اساسی روبرو بوده است.
معاون آموزشی دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی تهران با بیان اینکه آیا ضرورتا آموزش عالی با سایر سیاستهای توسعه کشور هم خوانی داشته است؛ تصریح کرد: این موضوع جای بررسی بیشتری دارد در حقیقت باید رشتههای مهارتی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه کشور در این حوزه به سمت کیفی سازی حوزههای مهارتی حرکت کرده است به طوری که اکنون دانشگاه فنی حرفهای پیش قراول آن است. بی تردید آموزش عالی در حل مشکلات کشور نقش موثری دارد، اما اگر بخواهیم در رابطه با احصاء مشکلات کشور در حوزههای آموزش عالی سخن بگوییم باید به نقدهای مدیریتی که در حوزه کلان مدیریتی وجود دارد نیز اشاره کنیم.
کیانی با بیان اینکه دانشگاه فنی حرفهای همواره در جهت مهمترین مسئله کشور به نام بیکاری حرکت کرده است؛ خاطرنشان کرد: مسئله اصلی این است که پژوهشهای کشور در جهت شناسایی دقیق مسائل کشور و ارائه راه حل برای آنها به کار رود، متاسفانه دانشگاهها به خصوص دانشگاههای تحصیلات تکمیلی در این موضوع هنوز ضعیف هستند.