دومین سمینار ملی زبانشناسی شناختی با هدف توسعه و گسترش هرچه بهتر این مکتب با حضور اساتید متخصص در این رشته با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی ششم اسفند برگزار میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دومین سمینار ملی زبانشناسی شناختی با هدف توسعه و گسترش هرچه بهتر این مکتب با حضور اساتید متخصص در این رشته با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی ۶ اسفند ماه سال جاری برگزار میشود.
این رویداد ملی به مدت یک روز و با مشارکت دانشگاه تربیت مدرس و موسسه آموزش عالی علوم شناختی برگزار میشود. ۹ تن از اساتید در رابطه با مباحث زبانشناسی شناختی و مطالعات دینی، جایگاه زبانشناسی شناختی در توانبخشی، مطالعات الکتروفیزیولوژیک فرآیندهای مغزی پردازش زبان، معنیشناسی از منظر شناختی و مبحث استعاره در زبانشناسی شناختی و همچنین ایدهپردازی درخصوص مطالعات آزمایشگاهی استعاره سخنرانی میکنند.
نخستین سمینار زبانشناسی شناختی سال گذشته هم زمان با هفتۀ آگاهی از مغز با حمایت ستاد در دانشگاه تربیت مدرس برگزار و با استقبال گسترده اساتید و دانشجویان از رشتههای زبانشناسی، روانشناسی، فلسفه و دیگر رشتهها روبرو شد.
زبانشناسی شناختی یکی از مکاتب نوین زبانشناسی است که ریشه در مباحث زبانی مطرح در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ دارد. با وجود اینکه مدت زیادی از عمر زبانشناسی شناختی سپری نمیشود، اما این مکتب به یکی از مهمترین مکاتب زبانشناسی تبدیل شده و توانسته است با علوم دیگر مانند روانشناسی، عصبشناسی، هوش مصنوعی و فلسفه تعامل برقرار کند.
با گسترش علوم شناختی به ویژه از ابتدای قرن ۲۱ در گروههای زبانشناسی، در اکثر دانشگاههای معتبر اروپا، امریکا و استرالیا زبانشناسی شناختی تدریس میشود و در این زمینه پژوهشهای بسیاری نیز انجام شده است.
در ایران نیز در حال حاضر در موسسه آموزش عالی علوم شناختی و دانشگاه تربیت مدرس به صورت رسمی با مجوز وزارت علوم در رشته زبانشناسی شناختی در مقطع دکتری دانشجو پذیرفته میشود و اساتیدی نیز در دیگر دانشگاهها به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت دارند، همچنین پژوهشهای متعددی در حوزۀ زبانشناسی شناختی در کشورمان صورت گرفته است.