اواسط فروردین و بعد از موج دوم سامانه بارشی در لرستان، باز هم سیلاب خسارتهای شدیدی در شهرستانهای استان لرستان بوجود آورد و باعث به زیر آب رفتن بخشهای دیگری از درود، خرم آباد، معمولان و پلدختر شد. به دلیل تخریب راهها بخصوص در پلدختر امدادرسانی زمینی با مشکل مواجه شد و همچنین به دلیل شرایط بد جوی، امکان امداد هوایی هم در برخی از نقاط وجود نداشت. اما با این حال نیروهای جهادی و دانشجویان لرستانی و غیرلرستانی دست روی دست نگذاشته و آماده اعزام به مناطق سیل زده شدند.
بیشتر بخوانید:
با این وجود، مردم لرستان با معضلهای دیگری نیز دست و پنجه نرم میکردند و یکی از آنها نبود امکانات اولیه بود. با شروع فصل گرما لرستانیها به امکانات سرمایشی نیاز داشتند و در کنار آن، در خطر ابتلا به بیماریهای رودهای و قارچی بودند چرا که آبهای راکدی که در گوشه گوشه مناطق سیل زده جمع شده بود، منبع ویروس بودند و به محل تخم ریزی حشرات ناقل تبدیل شده بود.
بیشتر بخوانید:
ناگفته نماند که در جریان این سیلاب، انارستانها و انجیرستانهای لرستان در معرض نابودی قرار گرفتند و بخاطر گل و لای که دور تنه درختها و در باغات انار و انجیر جمع شده بود، این درختان خفه شدند و خیلی از آنها نابود شدند. لرستان که قطب انجیر سیاه کشور بود و معیشت حدود ۱۰ هزار نفر از اهالی پلدختر را تشکیل میداد، به همین راحتی زیر گل و لای رفته بود و انجیرها در معرض نابودی بودند.
تلاشهای زیادی برای نجات این انجیرستانها از سوی گروههای جهادی صورت گرفت که در آخر هم با بی توجهی، فقط بخشی از این انجیرستانها نجات پیدا کردند.
بیشتر بخوانید:
نفسهای آخر قطب انجیر سیاه کشور زیر خروارها گل و لای / یک مسئول جهاد کشاورزی: اهالی منتظر دولت نمانند!
۸۰ هکتار از انارستانها و انجیرستانهای معمولان و کوهدشت تخریب شده اند / احتمال شیوع بیماری بین درختان
انجیرستانهایی که به همت جهادگران نجات پیدا کردند
البته بعد از اینکه تب سیل در لرستان خوابید، در مرداد ۹۸ بود که برخی از مسئولان استانی و کشوری شروع به ارائه آمارهایی کردند که برای امدادرسانی به سیل زگان لرستانی انجام داده بودند. این در حالی بود که هنوز برخی در چادر به سر میبردند و گرمای طاقت فرسای هوا را تحمل میکردند و همچنان منتظر اتمام پروژههای امدادی پسا سیلی.
بیشتر بخوانید:
سیلی که همه چیز را با خود برد / لرستانیها همچنان چشم انتظار تحقق وعدههای مسئولان!
سیل زدگان لرستانی به حاشیه نشینی روی آورده اند
اما اوایل اسفند ۹۸ همزمان با شیوع کرونا در کشور، بار دیگر شاهد وقوع سیل در لرستان شدیم، اما اینبار همه گروهها و نهادها با آمادگی کامل، به استقبال این سیل رفتند چرا که هشدارهای وقوع سیل از قبل داده شده بود و مردم استان و مسئولان نیز به نسبت فروردین ۹۸ تجربه به دست آورده بودند.
سیلاب جدید باز هم خساراتی به دنبال داشت و شهرستانهای نورآباد، پلدختر، معمولان، دورود، کوهدشت و... را درگیر کرد، البته در کل مدیریت خوبی برای جمع شدن سریعتر خسارات صورت گرفت که کافی نبود!
بیشتر بخوانید:
سالی که نکوست از بهارش پیداست / لرستان در جدال با سیل و کم کاری مسئولان
سنگ تمام جهادگران برای کمک به سیل زدگان لرستان
بیشتر بخوانید:
مقاومت بی بدیل خوزستانیها در برابر سیلاب
آبگیری حوضچههای هورالعظیم تمام مشکلات را حل نکرد!
سنگ تمام جهادگران برای جنوبیها / همراهِ همراهِ همراهیم؛ خوزستان، خوزستان، خوزستان
آخرین وضعیت بازسازی واحدهای مسکونی خوزستان
در جریان وقوع سیل در خوزستان، بسیاری از مسئولان از این منطقه دیدن کرده و یکسری وعدهها به سیل زدگان دادند. حتی گفتند که معوقات سیلاب پیشین را پرداخت میکنند؛ هر چند که این وعده هنوز هم این وعده ها به طور کامل محقق نشده است.
در کنار این مسئله، بودجهای نیز برای ترمیم سیل بندهای خوزستان در نظر گرفته شده و به این استان اختصاص داده شد تا هر چه سریعتر اقدام به بازسازی و نوسازی و ترمیم این سیل بندها شود تا در صورتی که وقوع مجدد سیل در خوزستان، از خسارات احتمالی کاسته شود.
خوزستان سال هاست با مشکل آبگرفتگی فاضلاب مواجه است و با بارشهای متعدد دچار آبگرفتگی میشود و سیل بندها نیز جوابگوی بارشهای شدید در این استان نیستند، اما هنوز بودجه ای برای رسیدگی به وضعیت سیلابها هزینه نشده؛ به گفته خوزستانی ها، معلوم نیست چه بر سر این بودجه آمده است؟!
بیشتر بخوانید:
اکنون با گذشت حدود ۱۲ ماه از وقوع این سیلاب و حتی تخصیص بودجه برای ترمیم سیل بندها، تشکلهای دانشجویی استان همچنان پیگیر این جریان هستند و با ارسال نامههایی به مسئولان اجرایی استان، خواستار پاسخگویی مسئ.لان هستند.
بیشتر بخوانید:
نیازهای پزشکی و بهداشتی در مناطق سیل زده گلستان، بیشتر حول پیشگیری از بروز بیماریها و همچنین جلوگیری از بروز بیماریهای موجود میچرخید. به عقیده کارشناسان بهداشتی، پس از فروکش کردن سیل بیش از آنکه به تجهیزات پزشکی نیاز باشد، افرادی دلسوز باید حضور داشته باشند که خطرات پزشکی را به مردم گوشزد کنند و راهنماییهای لازم را به آنان بگویند. بیماری خاصی که پس از وقوع سیل ممکن است سلامت مردم سیل زده را تهدید کند، «وبا» یا «التور» است که به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، مواردی مشکوک به این بیماری گزارش شده بود ولی پس از انجام آزمایشهای لازم، مشخص شده وبا نبوده است. به هر حال در این حوزه نیز به گلستانیها رسیدگی شد تا از حجم خسارات کاسته شود.
جهادگران در انتظار فروکش کردن آب در گمیشان
جهادگران گلستانی آماده مقابله با بحران هستند / فعالیت جهادگران اجتماعی و فرهنگی در محل اسکان سیل زدگان
جولان ۵۰ روزه آب در خانههای آق قلا و خواب مسئولان / مردم: همه آمدند جز دولتی ها!
وضعیت سفید گلستان در حوزه سلامت / شیوع بیماری خاص پس از سیل گزارش نشده است
بی توجهی اداره بهداشت آق قلا نسبت به هجوم پشهها به مناطق سیل زده / روستاها فقط یک بار آهک کشی شدند!
بیشتر بخوانید: