هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
غلامی، دبیر بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی با اشاره به برگزاری مسابقه پیک عاشقی گفت:این ویژه برنامه با هدف تداوم ارتباط با زوجهای دانشجو و استفاده بهینه آنان از اوقات فراغت از ۲۴ اسفندماه سال گذشته آغاز شده و تا ۱۸ فروردین ماه ادامه دارد.
وی افزود: از آغاز این مسابقه تاکنون بیش از ۸۰۰۰ زوج دانشجو شرکت کردند.
غلامی اضافه کرد: «پیک عاشقی» شامل چهار مسابقه با عناوین «یار مهربان»، «تجربه نگاری»، «هفتگی» و «روزانه عیدانه» بوده و همه دانشجویان متاهل کشور که تاریخ عقدشان از ابتدای سال ۹۳ تا پایان سال ۹۸ باشد میتوانند از این برنامه و جوایز نفیس آن بهرهمند شوند.
حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت، با اشاره به وضعیت پرداخت شهریه دانشجویان خارجی گفت: بر اساس بخشنامهای که به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده شهریه دانشجویان خارجی قانونمند و بر اساس نوع دانشجویان دریافت میشود.
وی افزود: در این ابلاغ به دانشگاهها آمده است که هر دانشجو باید بر چه اساسی و چگونه شهریه پرداخت کند. به همین دلیل در حال حاضر پرداختها متفاوت است، ولی عمده این دانشجویان شهریههای خود را به ریال و با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی پرداخت میکنند.
ناصرمطیعی با توجه به آغاز سال نو و شرایط حاد کشور در مواجهه با شیوع ویروس کرونا و مشکلات بهداشتی و اقتصادی – اجتماعی ناشی از آن و نظر به تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، تدابیری را برای کمک به دانشجویان و حمایت از دانش آموختگان اتخاذ کرد.
وی افزود: محاسبه دریافت اجاره بها و اخذ آن از دانشجویان ساکن در خوابگاه به نسبت مدت حضور و سکونت در خوابگاهها است و دانشجویان بابت ایام تعطیلی دانشگاه و خوابگاهها صرفا به دلیل شیوع ویروس کرونا ملزم به پرداخت اجاره بها نخواهند بود.
معاونت سازندگی و عملیات جهادی بسیج دانشجویی در اطلاعیهای فراخوان انتقال تجربیات جوانان ایرانی در مبارزه با کرونا به جوانان و دانشجویان جهان را اعلام کرد.
محورهای فراخوان، مترجم، طراح و تدوینگر وآشنا با فضای مجازی است.
محدثه پرنیان، مسئول قرارگاه جهادی مقابله با کرونا سازمان بسیج دانشجویی، با اشاره به اقدامات این قرارگاه در مقابله با کرونا اظهار داشت: تا امروز حدود ۶۰۰ هزار نیروی تخصصی دانشجویی به مراکز درمانی نیازمند به نیرو معرفی شده است.
وی همچنین گفت: ۹۰۰ نیرو از دانشجویان جهادی دانشگاههای علوم پزشکی با سامانه تلفنی ۴۰۳۰ همکاری میکند و ۸۳۰ دانشجوی جهادی نیز به عنوان نیروهای خدماتی برای انجام امور خدماتی به بیمارستانها و مراکز درمانی معرفی شدند.
مسئول قرارگاه جهادی مقابله با کرونا سازمان بسیج دانشجویی یادآور شد: نیروهای جهادی دانشجویی در ۱۰ استان کشور اقداماتی نظیر غسل و تیمم اشخاص متوفی را انجام میدهند.
رضا مهدی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به وضعیت تغذیه دانشجویی در این دانشگاه و تغییرات خدمات رسانی در سال جدید گفت::تغییر خدمات رسانی در وضعیت تغذیه به این راحتی نیست، یک برنامه ملی است راس همه اینها وزارت علوم است که باید سیاستش را تغییر دهد، ما تابع وزارت علوم و سازمان اموردانشجویان هستیم بنابراین سیاست را ما نمیتوانیم به تنهایی عوض کنیم هر چند سیاستهای درونی دانشگاه را از دو سال پیش تغییرات آن را آغاز کردیم.
وی افزود: بودجه دانشگاه فنی حرفهای نسبت به سایر دانشگاه بسیار پایین و یک سوم متوسط کشوری است، همیشه دغدغه داشتیم که چه تغییراتی در فعالیتها ایجاد کنیم که وضعیت بهتر شود. یکی از سیاستهایی که دو سال پیش به شدت دنبال کردیم و تقریبا در اکثر شهرها کامل شده تجمیع آشپزخانهها بود. تقریبا تمام مراکزی که در یک شهربه هم نزدیک هستند، مثل تهران، مشهد، تبریز وسنندج هرکه آشپزخانههای مستقل داشتند این موارد را تجمیع و صنعتی کردیم. در تهران و تبریز فقط یک آشپزخانه غذا طبخ و توزیع میشود. این تغییرات کمک خوبی به دانشگاه کرد که از لحاظ نیروی انسانی، انرژی و هزینه تامین مواد اولیه، خرید پیمانکار صرفه جویی بالایی ایجاد کرد که در اجرای این طرح موفق بودیم.
قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی همچنان پا به پای کادر بهداشت، درمان و سلامت در مسیر مبارزه با کرونا پیش میرود به طوری که توانسته در ۳۸ روز پس از فعالیت خود به اهداف ترسیم شده این قرارگاه نزدیک شود.
از ابتدا تاکنون این قرارگاه توانسته بیش از ۶۰۰ نیروی تخصصی و بیش از ۸۰۰ نیروی غیر تخصصی برای مراکز درماتی به کار بگیرد.
ذبیحی، مسئول شورای صنفی دانشگاه تهران با اشاره به آموزش مجازی در دانشگاه گفت: دانشگاه تهران ۲۷ اسفند ماه یک نظر سنجی برگزار کرد که حدود ۳۰ سوال داشت که قرار بود تا ۱۱ فروردین ادامه داشته باشد و بعد در اطلاع رسانی تا ۱۴ فروردین تمدید کردند که همه دانشجویان بتوانند در آن شرکت کنند.
وی افزود: در این فاصله بخشنامه وزارت علوم ابلاغ شد که بخشی از نگرانی دانشجویان را کم کرد که توانست به مسئله پیچیده آموزش مجازی کمک کند، اما ۱۲ فروردین الزام به حضور و غیاب و ... منتشر شد و به دلیل گستردگی دانشگاه تهران تفسیرهای مختلف از این بخشنامه شد و وضعیت وخیمی در کلاسها ایجاد شد به صورتی که کلاسهای عملی هم به سمت غیرحضوری برگزار شدن رفته است.
اوایل اسفندماه که شیوع بیماری کرونا از مراجع رسمی اعلام شد، اولین جایی که بعد از مدارس کلاسهای خود را تعطیل کرد دانشگاه بود، دانشگاه که محل تجمع دانشجویان است به خودی خود میتوانست معضلی بزرگ در شیوع هرچه بیشتر این بیماری باشد، اما ایجاد آموزش آنلاین و بازگرداندن دانشجویان خوابگاهی به شهر خود از عواملی بود که به قطع زنجیره انسانی ویروس کرونا کمک کرد، اما این پایان ماجرای تعطیلی دانشگاهها نیست. صبح روز هفدهم فروردین ماه رئیس جمهور، علی رغم تمام تأکیدات وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی و قرنطینه خانگی در کشور اعلام کرد که دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری تا تاریخ سی ام فروردین در تعطیلی به سر میبرند و پس از آن به صورت حضوری باید در دانشگاهها شرکت کنند و بعد از تاریخ سی ام فروردین ماه برای دانشجویان کارشناسی و دانش آموزان تصمیم گیری خواهد شد.
این سخنان رئیس جمهور در حالی گفته میشود که دانشگاهها ملزم به اجرای اوامر دولت هستند و دانشجویان نیز چاره دیگری ندارند. اما گویی آقای رئیس جمهور به دلیل استفاده از خودرو شخصی با راننده و رعایت تمام نکات ایمنی لازم در جریان زندگی عادی مردم نیست و فراموش کرده است که یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی برای اینکه سی و یکم فروردین ماه سرکلاس حاضر باشد اولین قدمش این است که از شهر خود با وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و قطار به شهری که در آن درس میخواند برود و زنجیره انسانی شیوع کرونا را با حضور در وسایل حمل و نقل عمومی فعال کند.
حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی ، با اشاره به اینکه کلاسهای آموزشی دانشگاه آزاد به صورت مجازی و بدون هیچ مشکلی در حال برگزاری است، گفت: کلاسهای آموزشی مجازی دانشگاه آزاد با تدابیری که اندیشیده شده و با همکاری اساتید و دانشجویان به صورت منظم درحال برگزاری است.
وی افزود: زمانی که کلاسهای آموزشی برگزار میشود نیاز به حذف درس ویا حذف ترم نیست و این امکان در دانشگاه آزاد وجود ندارد.
سخنگوی دانشگاه آزاد اضافه کرد: کلاسهای تئوری در حال برگزاری است و با عادی شدن شرایط و بازگشائی مجدد دانشگاهها، کلاسهای عملی برگزار خواهد شد و زمان تابستان نیز به این ترم آموزشی افزوده میشود. ترتیبی اندیشیده شده که دانشجویان حتی با موبایل نیز میتوانند در کلاسهای مجازی شرکت کنند و هیچ دانشجویی از این لحاظ مشکل ندارد.
معاون فرهنگی وزارت علوم اعلام کرد: با توجه به تعویق زمان برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم مهلت ارسال پایان نامههای برتر دینی و قرآنی دانشجویان تا اول مهرماه سال ۱۳۹۹ تمدید شد.
در فراخوان نوزدهمین جشنواره ملی پایان نامههای برتر دینی و قرآنی دانشجویان که در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸ به دانشگاهها ارسال شده بود مهلت ارسال پایان نامهها اول اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ ذکر شده بود؛ بنابراین تمام پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری که در ترم دوم سال تحصیلی گذشته و همچنین در طول سال تحصیلی جاری دفاع شده باشند امکان شرکت در این دوره را خواهند داشت.
بیش از ۴۰ روز از حضور مهمان ناخواندهای که از کشور چین به ایران آمده میگذرد، در طول این مدت این بیماری که به کرونا معروف شد افراد زیادی را درگیر کرده است، از جوان تا پیر، زن و مرد و کودک و نوجوان، به کسی رحم نمیکند و حتی فقیر و غنی هم نمیشناسد به طوری که با ورودش به کشور مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
در ابتدا مراکزعمومی و محل تجمعات تعطیل شد و مراکز آموزش و آموزش عالی را نیز به تعطیلی کشاند. بلافاصله بعد از اعلام تعطیلی دانشگاه ها، خوابگاههای دانشجویی نیز که یکی از این مراکز تجمع است از سوی مسئولان دانشگاهها تعطیل و به دانشجویان خوابگاهی فرصت کوتاهی داده شد که بتوانند خوابگاهها را تخلیه کنند. در زمان تخلیه خوابگاهها اعلام شده بود که تا عادی شدن شرایط، خوابگاهها بازگشایی نخواهد شد، اما به یکباره با تصمیم ناگهانی رئیس جمهور و بدون اینکه وزارت بهداشت به مرحله کنترل این بیماری برسد، قرار شد از ۳۰ فروردین ماه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دانشگاهها بازگردند و برگشت این دانشجویان یعنی آغاز سفرها بین بیش از ۳۳ استان، آغاز رنجیره جدید انتقال ویروس و از این فاجعه بارتر حضور دانشجویان در خوابگاهها است که میتواند فاجعه آفرین باشد.
در همان لحظات اولیه اعلام این تصمیم آقای روحانی واکنشهای زیادی از سوی جامعه دانشگاهی صورت گرفت، چرا که در پی این تصمیم دانشجویان ملزم هستند به دانشگاه برگردند و زندگی مجدد خوابگاهی را آغاز کنند و این دورهمیها میتواند جان دانشجویان را به خطر بیندازد.
به همت «معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف» با همکاری «مدارس میان رشته ای» وبینارهای شبانه- ابعاد علمی، پزشکی، اجتماعی، فلسفی و روان شناختی ویروس کرونا، با حضور چهارده استاد برجسته از ۲۳ فروردین تا ۳ اردیبهشت- به مدت ده شب از ساعت ۲۱ تا ۲۲:۳۰ با حضور دانشجویان برگزار خواهد سد.
از مسئولان ما چنین چیزی بعید نیس.
همون موقع هم که ما دانشگاه میرفتیم برای ۳ تا ۵ روز در هفته حضور در دانشگاه قریب به ۴۰۰ هزار تومن هزینه ناهار کم میکردن.بعنی هر پرس غذا ۲۰ هزار تومن!!! ما خودمون رو با کیفیت نسبتا خوب غذاها راضی نگه میداشتیم.ولی خوب تا زمانی که ذره ای درد فرهنگیان برای هیچ کس مهم نیست راه به جایی نخواهیم برد.فقط باید امیدوار بود همین حداقل امکانات رو ازمون نگیرن.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
همون موقع هم که ما دانشگاه میرفتیم برای ۳ تا ۵ روز در هفته حضور در دانشگاه قریب به ۴۰۰ هزار تومن هزینه ناهار کم میکردن.بعنی هر پرس غذا ۲۰ هزار تومن!!! ما خودمون رو با کیفیت نسبتا خوب غذاها راضی نگه میداشتیم.ولی خوب تا زمانی که ذره ای درد فرهنگیان برای هیچ کس مهم نیست راه به جایی نخواهیم برد.فقط باید امیدوار بود همین حداقل امکانات رو ازمون نگیرن.