تقریبا هر روز یک تصمیم جدید شامل حال دانشجویان و مراکز آموزش عالی شده است که متعدد بودن این تصمیمات بیشتر دانشجویان بخصوص دانشجویان خوابگاهی را سر درگم کرده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روزهایی که دانشجویان و به طور کلی آموزش عالی کشور در حال گذراندن آن است شاید که نه حتما تاکنون تجربه نکرده است وقتی که یک مهمان ناخوانده تمام برنامه ریزیهای یک ساله را برهم میزند و بلاتکلیفی را جایگزین تصمیمهای درست در آموزش عالی میکند.
از ابتدای اسفند ماه که فراگیری ویروس کرونا در کشور آغاز شد، دانشگاهها از جمله مراکزی بودند که تعطیل شدند و اکنون که تقریبا دوماه از این ورود این بیماری در کشور میگذرد، تقریبا هر روز یک تصمیم جدید شامل حال دانشجویان و مراکز آموزش عالی شده است که متعدد بودن این تصمیمات بیشتر دانشجویان را سر درگم کرده است، به خصوص دانشجویانی که محل تحصیل آنها از محل زندگیشان کیلومترها فاصله دارد و به همین علت به اجبار در خوابگاههای دانشجویی ساکن هستند.
در ابتدای تعطیلات دانشگاهها، خوابگاههای دانشجویی نیز تعطیل شدند و دانشجویان نیز در فرصت کوتاه مجبور به ترک خوابگاهها شدند، اما در آخرین تصمیمی که از سوی ستاد مقابله با کرونا در کشور گرفته شد، اعلام کردند که دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید از ۳۰ فروردین در دانشگاهها حاضر شوند و کلاسهای آنها به صورت حضوری برگزار شود.
پس از اعلام این تصمیم اعتراضات دانشجویان آغاز شد و مسئولان کشور مجبور به عقب نشینی شدند و اعلام کردند که نیازی به برگزاری کلاسهای حضوری نیست و دانشگاهها خودشان میتوانند در این خصوص تصمیم بگیرند که وزارت علوم نیز بخشنامهای در این خصوص به دانشگاهها ابلاغ کرد، اما مسئله به اینجا ختم نشد و باز هم تصمیمات جدید دغدغه و سردرگمی دانشجویان را افزایش داد.
از سوی ستاد مقابله با کرونا اعلام شد که عجلهای برای بازگشایی دانشگاهها نداریم و تصمیمات نهایی را اعلام میکنیم. پس از اعلام این خبر باز هم استرس دانشجویان قدری کاهش پیدا کرد، اما طی روزهای گذشته اطلاعیههایی از سوی برخی دانشگاهها اعلام شد که دغدغه جدیدی در دانشجویان برخی دانشگاهها ایجاد کرد، البته این دغدغه فقط دانشجویان خوابگاهی را در برمی گیرد و اینکه باید به فکر بازگشت به محل تحصیل خود باشند.
دانشگاه امیرکبیر خبر از اسکان یک هفتهای در خوابگاه داد معاونت دانشجویی این دانشگاه درباره اسکان خوابگاه برای دفاعیه پایاننامهها در جهت تسهیل و حمایت از برگزاری دفاعیه پایان نامهها اطلاعیهای صادر کرد.
در همین راستا تسهیلاتی برای اسکان موقت دانشجویان مقیم خارج از تهران فراهم شده است. برای این منظور، دانشجویان با تایید معاونت آموزشی به مدت یک هفته امکان استفاده از امکانات خوابگاهی با رعایت اصول فاصله گذاری و جوانب بهداشتی را خواهند داشت.
دانشجویان پس از اخذ مجوز دفاع از پایان نامه و تعیین زمان دفاع در خواستهای اسکان را حداقل سه روز قبل از تاریخ مورد تقاضا برای شروع اسکان به اداره امور خوابگاهها از طریق ایمیل khabgah@aut.ac.ir ارسال کنند.
پس از اینکه دانشگاه امیرکبیر خبر از بازگشایی خوابگاه دانشجویان دکتری داد، اما دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اعلام کرد که خوابگاههای این دانشگاه به طور کامل تعطیل است و بازگشایی نخواهد شد.
امکان مراجعه به خوابگاهها تا اطلاع ثانوی به هیچ وجه وجود ندارد معاونت دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در اطلاعیهای اعلام کرد: با توجه به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا در مورد تعطیلی خوابگاههای دانشجویی و محدودیتهای تردد بین استانی، امکان مراجعه به خوابگاهها تا اطلاع ثانوی به هیچ وجه وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، در مورد جابجایی وسایل مورد نیاز پس از رفع محدودیتها اطلاع رسانی در کانال خوابگاهها انجام میشود.
همچنین دانشگاههای تهران و شریف در اطلاعیهای خبر از تعطیلی کامل خوابگاهها دادند و دانشگاه شریف اعلام کرد که هیچگونه خدمات رسانی در خوابگاهها انجام نمیشود و تا اعلام رسمی ستاد مقابله با کرونا خوابگاهها راه اندازی نخواهد شد.
در میان این دانشگاهها تنها دانشگاه امیرکبیر است که خوابگاهها را به منظور برگزاری جلسه دفاع دانشجویان باز کرده است؛ در صورتی که میتوانست مانند سایر دانشگاهها جلسات دفاع دانشجویان را به صورت مجازی برگزار کند و یا اگر امکان برگزاری این جلسات به صورت مجازی نیست به زمان دیگری موکول کند که هم سلامت دانشجویان به خطر نیفتد و هم رفتار متناقضی نسبت به سایر دانشگاهها نداشته باشد.