آخرین اخبار:
کد خبر:۸۴۲۹۰۵
طراحی جدید،

هوش مصنوعی گوگل به روبات‌ها قدرت تصمیم‌گیری می‌دهد

تیمی از محققان گوگل و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی هوش مصنوعی‌ای را طراحی کرده‌اند که به روبات‌ها امکان می‌دهد در حین انجام یک کار، اقدام بعدی خود را ارزیابی کند و در موردش تصمیم بگیرد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، گوگل ایکس یک مرکز نیمه مخفی متعلق به گوگل است که برای ایجاد فناوری‌های پیشرفته اختصاص یافته‌است. این مرکز در فاصله حدود ۸۰۰ متری دفتر مرکزی گوگل در مانتین ویو قرار گرفته است. کار در این مرکز تحت نظارت سرگئی برین، یکی از موسسان گوگل و رئیس آلفابت انجام می‌پذیرد و مکس ترنر، دانشمند و کارآفرین، مسئول عملیات است. گوگل برین (Google Brain) نیز یک پروژه پژوهشی هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق شرکت گوگل است که پژوهش‌های یادگیری ماشین را در کنار مهندسی سیستم و منابع محاسباتی عظیم گوگل به کار می‌گیرد تا بتواند به آن عینیت ببخشد.

حال این دو بخش از گوگل با همکاری با دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا هوش مصنوعی‌ای را طراحی کرده‌اند که در آن رفتار روبات مدل‌سازی می‌شود تا رفتار آینده خود را پیش‌بینی کند تا از این طریق حیوان روباتیک یا انسان روباتیک به واقعیت نزدیک‌تر شوند.

این محققان می‌گویند: در حالی که الگوریتم‌های هوش مصنوعی پیشرفت عظیمی در بازی‌های ویدئویی، گرفتن اشیاء توسط روبات‌ها و کار‌های دستی مثل جراحی روباتیک داشته‌اند، بیشتر از پارادایم مشاهده- تفکر مسدود کننده بهره می‌برند. در این پارادایم فرض می‌شود زمانی که روبات حرکت کنونی خود را انجام می‌دهد، محیط اطرافش ثابت باقی می‌ماند و روبات فکر می‌کند که چه اقدامی را در مرحله بعد انجام دهد.

این امر در شبیه‌سازی مصداق دارد، نه در دنیای واقعی. یعنی دنیایی که محیط آن بستگی به مشاهدات پردازش شده توسط هوش مصنوعی دارد و می‌تواند بسته به آن اقدام بعدی خود را قبل از اتمام حرکت کنونی‌اش برنامه‌ریزی کند.

رویکر این تیم چارچوبی است که می‌تواند محیط‌های هم‌زمان را در زمینه یادگیری ماشینی مدیریت کند. در این چارچوب از فرمول‌های یادگیری استاندارد استفاده شده که در آن روبات را به سمت هدف و از طریق پاداش‌دهی هدایت می‌کند. اما به غیر از این، مجموعه‌ای از حالت‌های ممکن را بررسی می‌کند و طبق برخی خط‌مشی‌ها اقدامات بعدی خود را پیش‌بینی و در مورد آن تصمیم می‌گیرد.

محققان این هوش مصنوعی را روی یک بازوی روباتیک در دنیای واقعی آزمایش کردند که وظیفه آن گرفتن و جابه‌جا کردن اشیای داخل یک سطل است. آن‌ها ادعا می‌کنند که بازوی روباتیک با اعمال این هوش مصنوعی ۴۹ درصد سریع‌تر و نرم‌تر این کار را انجام داد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار