
این هفته فعالان دانشجویی چگونه گذشت؟ / از مهار کرونا و مطالبهگری از مسئولان تا پیگیری اعتراضات کارگری!
گروهها و تشکلهای دانشجویی کشور از ابتدای شیوع این ویروس در زمینه تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده فعالیت داشتند و اغلب این محلولها را در مراکز درمانی و مناطق محروم توزیع میکنندتا از ابتلای بیشتر این اقشار به کرونا جلوگیری کنند. در این زمینه بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان علاوه بر اینکه در بخش ضدعفونی کردن دانشگاه و اماکن عمومی و تولید آبمیوه طبیعی برای بیماران کرونایی و کادر درمانی استان فعالیت داشته، در عرصه توزیع محلولهای ضدعفونی کننده نیز فعالیت دارد. این گروه جهادی اخیرا اقدام به توزیع ۵۰۰ عدد محلول ضدعفونی کننده دست در مناطق حاشیه نشین شهرستان خرم آباد کرده است.
بیشتر بخوانید:
- جهادگران افسران ولایت بوشهر بستههای غذایی را بین نیازمندان توزیع میکنند
- جهادگران مینابی اقدام به توزیع بستههای معیشتی میان نیازمندان کردند
- بستههای معیشتی جهادگران دانشگاه پیام نور کرمانشاه بین نیازمندان توزیع شد
- ۱۰۰۰ بسته مواد غذایی در بین نیازمندان شهرستان قم توزیع شد
بسیج دانشجویی استان لرستان نیز در این هفته، در راستای اجرای رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه در مرحله دوم این رزمایش اقدام به اهدای ۶۰۰۰ بسته محلول ضدعفونی کننده و ۵۰۰۰ ماسک بهداشتی به مردم و نیروهای درمانی کرده است. علاوه بر آن، ۷۵۰ بسته مواد غذایی از سوی این تشکل دانشجویی به خانوادههای نیازمند استان اهدا شد.
بیشتر بخوانید:
- ساخت مدرسه و توزیع بستههای غذایی به همت جهادگران شاهرودی در روستای کلاته ری
- ۵۲۰ ظرف غذای گرم در بین نیازمندان اردکانی توزیع شد
- ۹۲ بسته مواد غذایی بین خانوادههای محروم بجنوردی توزیع شد
- ۱۰۰ بسته معیشتی در بین مناطق محروم تبریز توزیع شد
علاوه بر این، فعالان دانشجویی در کنار مهار ویروس کرونا در هفته چهارم اردیبهشت ماه، از مطالبه گری از مسئولان استانی و کشوری در زمینههای مختلف نیز غافل نشدند. در این زمینه ۵۴ دفتر تشکل دانشجویی استان لرستان در نامهای خطاب به مسئولان دولتی ضمن انتقاد از رکورددار بودن لرستان در نرخ فلاکت، تورم، بیکاری و اعتیاد، نوشتند: سکوت وقیحانه برخی مدیران مقصر را خواهیم شکست.
بیشتر بخوانید:
- چرا لرستان در نرخ فلاکت، تورم، بیکاری و اعتیاد رکورددار است؟
- آتش سوزی کپرهای چابهار را سوزاند / آلونکهایی که دیگر نیستند
- تشکیل وزارت بازرگانی منجر به ورزشکستگی صنایع داخلی میشود
- وزارت بازرگانی خطری جدی برای تولیدات صنعتی و کشاورزی است
- سند آمایش فارس در رشد اقتصادی فرهنگ استان اثر مستقیم دارد
- تشکلهای دانشجویی مشهد خواستار تسریع در بازگشایی تدریجی حرم رضوی همراه با تدابیر ویژه شدند
- تشکلهای دانشجویی علوم پزشکی اهواز به شیوه مدیریت بحران کرونا در خوزستان انتقاد کردند
- دانشجویان علوم پزشکی لارستان خواستار انتقال آزمایشگاه کرونایی دانشگاه به مکان امنتر شدند
- محل تامین هزینههای یاخت مجسمه فردوسی از کجاست؟
موضوع مجلس کارآمد نیز از دیگر مباحثی بود که فعالان دانشجویی کشور در هفته جاری به آن پرداختند و حتی انتقاداتی به مجلس دهم داشتند. آنها به بیان این انتقادات پرداختند تا در مجلس یازدهم این موارد تکرار نشوند.
در این زمینه مصطفی حیدری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان میگوید: مجلس دهم، مجلسی منفعل و وکیل الدولهای است. این دوره مجلس، از نظر شیوه نظارتی و قانونگذاری و شفافیت آرا و... ایرداتی داشته و در این بخشها به خوبی عمل نکرده است. از مجلس یازدهم انتظار میرود که اینگونه عمل نکند و به دولت وابسته نباشد و آزادانه به تحقیق و تفحص بپردازد.
با توجه به اینکه قرار است دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان در هفته پیش رو به صورت مجازی برگزار شود، برخی از فعالان دانشجویی هم با انتشار ویدئوهایی به بیان مباحثی پرداختند و اظهار کردند که اگر سخنران این دیدار بودند، به این موضوعات میپرداختند. در این زمینه محمدرضا آقایی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه میگوید: با توجه به روند غلط و مریض خصوصی سازیهایی که در چند سال اخیر در کشور انجام شده و همچنین عدم بروزرسانی و تسهیل گری برخی قوانین دست و پا گیر در حوزه تولید، شاهد بروز اعتراضات کارگری در کشور هستیم که موضوع اعتراضاتشان معیشت و امنیت شغلی است. این در حالی است که در سال جهش تولید، نباید کارگران دغدغه معیشتی داشته باشند. برای تغییر در این روند، لازم است اصلاح ساختارهای خصوصی سازی و بهبود فضای کسب و کار و مدیریت تولید و... انجام گیرد تا شاهد رشد ملموس در کمیت و کیفیت تولید باشیم.
بیشتر بخوانید:
- انفعال در مجلس دهم / مجلس یازدهم وابسته به دولت نباشد
- مجلس دهم در راس امور نبود / عملکرد نمایندگان در رسیدگی به فقیرترین استان کشور چگونه بود؟
موضوع ثبت ملی نشدن منطقه باستانی تل گسر، نیز از جمله مباحثی بود که در هفته جاری از سوی فعالان دانشجویی خوزستان مورد انتقاد قرار گرفت و خواستار رسیدگی به وضعیت آن شدند.
شواهد نشان میدهد که تل گسر، روستایی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال است که در منطقهای باستانی واقع شده و سال هاست که اداره میراث فرهنگی قرار است این منطقه را به ثبت ملی برساند، اما تکلیف ساکنان آن را هنوز هم روشن نکرده است و مردم این منطقه با کمترین امکانات رفاهی در این روستا سکونت دارند.
بیشتر بخوانید:
- در منطقه باستانی «تل گسر» چه میگذرد؟ / تعلل میراث فرهنگی برای ثبت یک روستای ۱۰۰ ساله
تبعات فاجعه زیست محیطی کارخانه کاوه سودا غیرقابل جبران است - بروز اعتراضات کارگری در پی روند غلط خصوصی سازی / نباید کارگران دغدغه معیشتی داشته باشند
- هیچ نهادی پیگیری وضعیت کارگران اتوبوسرانی تبریز را برعهده نمیگیرد
- پیگیریهای قرارگاه احمدی روشن گلستان در پرونده قضات به پاسخ نزدیک شد
ساخت تله کابین بر فراز سکونتگاه انسانهای نخستین، موضوع دیگری بود که در این هفته به آن پرداخته شد. به دنبال بررسیهای صورت گرفته باستانشناسان و با توجه به اسناد مکتوب موجود، کوه صاحبالزمان (عج) که در گذشته به آن «شیوشگان» میگفتند، به عنوان یکی از مناطق تاریخی کرمان، غارها و دستکندهای زیادی دارد که حاکی از این است که این منطقه سکونتگاه اولیه انسانها در ماقبل تاریخ بوده است.
این در حالیست که چند وقتی میشود که بخشی از کوه در اختیار بخش خصوصی (موسسه ملل) قرار گرفته و آنها هم در حال کوه خواری و تسطیح کوه برای ایجاد مجموعه تفریحی، فرهنگی و اقامتی در این مکان هستند.
بیشتر بخوانید:
- ساخت تله کابین بر فراز سکونتگاه انسانهای نخستین! / نهادهای نظارتی شیون «شیوشگان» را نشنیده گرفتند
- صحبتهای شهردار کرمان در خصوص فشارهای مسئولان سابق استان برای پروژه بام کرمان
از سویی، اخیرا تیغ خصوصی به شرکت زغالسنگ کرمان رسیده و باعث هراس کارگران شده است. در هفته گذشته کارگران معادن زغالسنگ کرمان در اعتراض به عدم شفافیت شرکت در مقابل آن تحصن کردند. حدود ۱۵۰۰ کارگر که تعداد زیادی از آنها در برابر شرکت زغالسنگ کرمان به همراه خانواده هایشان در چادر و ماشین شب را به صبح رساندند و تا به امروز این ماجرا ادامه دارد.
مسئولین کارخانه با چسباندن برچسب ضدانقلاب و اغتشاش گر به این کارگران، آنها را از سرشان باز میکنند؛ با این حال، اما این قشر ضعیف خودش را «فدایی رهبر» مینامد. کارگران این شرکت بعد از گذشت ۲۰ سال هنوز بیمه نشده اند و اکنون نگران وضعیت خود هستند.
بیشتر بخوانید:
- روسیاهی زغال برای مسئولان «شرکت زغال سنگ کرمان» ماند / ماجرای اعتراض ۱۰ روزه کارگران معدن چیست؟
- عدم شفافیت مسئولان زغال سنگ کرمان کار دستشان داد / کارگران در انتظار ثبت قرارداد!
- کارگران هپکو اجازه سوء استفاده از اعتراضات کارگری خود را به رسانههای بیگانه ندادند
موضوع شرکت کشت و صنعت مغان نیز این هفته مجددا مطرح شد. این شرکت در سال ۹۷ به قیمت بسیار پایین که در رسانهها تغبیر به قیمت پفک شد، به صاحب برند شیرین عسل واگذار شد. فروردین سال گذشته هیات تحقیق و تفحص، متشکل از تعدادی از نمایندگان مجلس، برای بررسی نحوه واگذاری این شرکت و وضعیت فعلی آن، تشکیل شد و پیگیریهای این هیات و فعالان مدنی و اجتماعی پارس آباد، منتج به دستور ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان از سوی هیات داوری سازمان خصوصی سازی شد.
حال، شکور حسین پور، نماینده مردم پارس آباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رسانهای از ابطال مصوبه واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان به بخش خصوص از سوی هیات عالی داوری سازمان خصوصی سازی خبر داده است.
بیشتر بخوانید:
- هیات عالی داوری سازمان خصوصی مصوبه واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان را لغو کرده است
مصوبه واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی لغو شد / تلاش برخی نزدیکان دولت برای فعالیتهای غیرقانونی!
در این هفته، بار دیگر شاهد اعتراضات کارگران کنتور سازی ایران بویدم. جمعی از کارگران کنتور سازی ایران در اعتراض به عدم پرداخت معوقات و تعطیلی کارخانه ۲۲ اردیبهشت مقابل دادگستری استان تجمع کردند.
یکی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران در این رابطه میگوید: حقوق سال ۹۶ و همچنین ۹۷ و ۹۸ ما عقب افتاده و الان نزدیک ۲۷ ماه هست که حقوق نگرفتهایم. در صورتی که حالا هم این حقوق عقب افتاده پرداخت شود، با وجود این تورم و گرانی خیلی به درد ما نمیخورد.
بیشتر بخوانید:
- جمعی از کارگران کنتورسازی ایران مقابل دادگستری قزوین تجمع کردند
۲۷ ماه چشم انتظاری کارگران کنتورسازی قزوین برای گرفتن حقوق / کارخانه عملا تعطیل است