کد خبر:۸۵۸۳۴۴
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

ناگفته‌های حادثه گروه جهادی در کرمانشاه / از شهادت تا قطع عضو دانشجو

ایمان هاشمی، دانشجوی جهادگری که سال ۹۶ در جریان برگزاری اردوی جهادی در روستای ویژه در کرمانشاه دچار حادثه شد، جزئیاتی از این حادثه را تشریح کرد.

ناگفته‌های حادثه گروه جهادی در کرمانشاه / از شهادت دانشجویان تا قطع عضو دانشجویان جهادی

ایمان هاشمی، دانشجوی جهادگری که سال ۹۶ در جریان برگزاری اردوی جهادی در روستای ویژه در کرمانشاه دچار حادثه شد، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جزئیاتی از این حادثه را تشریح کرد.

هاشمی افزود: سال ۹۶ که به همراه گروه جهادی طلوع به استان کرمانشاه سفر کرده بودیم در روستای ویژه در فعالیت جهادی را آغاز کردیم و در یکی از این روز‌ها که از محل اردوی جهادی به محل اسکان حرکت کردیم، ماشین ما دچار حادثه شد و به دره سقوط کرد که در ۱۰ نفر در این ماشین بودیم که پس از حادثه دو نفر به شهادت رسیدند. امین شیرازی و سیدمحمد حسینی به شهادت رسیدند، یک نفر سالم ماند و هفت نفر دچار آسیب دیدگی شدید شدند که من بیشترین آسیب را در این حادثه داشتم.
 

۳۸ درصد سوختگی ناشی از حادثه سقوط به دره

این دانشجو اضافه کرد: در این حادثه دچار ۳۸ درصد سوختگی شدم؛ اما با این اوصاف فعالیت جهادی را کنار نگذاشتم درست است که به مراتب کمتر از قبل شده، اما سعی کردم که در این عرصه باقی بمانم.
 
 
ناگفته‌های حادثه گروه جهادی در کرمانشاه / از شهادت دانشجویان تا قطع عضو دانشجویان جهادی


هاشمی خاطرنشان کرد: این حادثه به ظاهر حادثه عادی بود؛ اما در اوج جوانی در بیست سالگی ضربه سنگینی به من وارد شد در ابتدا در بیمارستان طالقانی کرمانشاه جراحی سنگینی را انجام دادم و پس از آن به بیمارستان بقیه الله تهران منتقل شدم که در این بیمارستان جراحی را بر روی بدن صورت گرفت و سپس به بیمارستان سوانح سوختگی چمران منتقل شدم که در این مدت هشت بار جراحی با پیوند پوست بر روی بدن من انجام گرفت در ابتدا در بیمارستان بقیه الله نسبت به بهبودی وضعیت جسمی من قطع امید کردند و حتی در این بیمارستان دکتر‌ها به این نتیجه رسیدند که پا‌های من به کلی قطع شود که عفونت به قسمت بالای بدن نرسد، اما پس از انتقال به بیمارستان چمران با جراحی گراف پوست توانستند مشکل من را حل کنند.

وی اضافه کرد: با این مشکل جسمی که پیدا کردم فعالیت‌های روزانه من کمتر شد و همیشه در جریان برگزاری اردو‌های جهادی با مشکلات زیادی روبرو بودیم و مسئولان هیچ گاه همکاری نمی‌کردند.
 

مسئولان نگاه ابزاری به گروه‌های جهادی دارند

 
این دانشجو یادآور شد: مشکل گروه‌های جهادی این است که جوانان با عشق کمک به هم نوع به مناطق محروم می‌روند؛ اما امکانات خوب و حمل و نقل مطمئن به این گروه‌ها داده نمی‌شود. در این تصادفی هم که ما داشتیم اگر وسیله مناسبی برای حمل و نقل گروه بود این اتفاق رخ نمی‌داد؛ البته که گروه‌های جهادی در ابتدا با خدا معامله می‌کنند و چشم داشتی ندارند، اما این امکانات کم باعث اتفاقات سنگینی برای جوانان می‌شود. این گونه کم توجهی‌ها نقص‌هایی است که مسئولان نسبت به آن بی توجه هستند و فکر می‌کنند اردو‌های جهادی باید بدون هیچ امکاناتی برگزار شود که در واقع این گونه نیست یک جوان فعالیت خود را با تحصیل و یا موارد دیگر انجام می‌دهد و اگر می‌خواهد در این اردو‌ها شرکت کند کمک به حل مشکلات کشور است و در این اردو‌ها از جان، زندگی و حتی زمانی که می‌تواند برای خود استفاده کند به کمک مناطق محروم می‌رود. حداقل‌ترین کمک مسئولان این است که چارچوب و قوانین این کار رعایت شود.

هاشمی اظهار داشت: رسیدگی به مناطق محروم حتی با سهمیه بندی‌هایی که وجود دارد مانند کمبود آب شرب وظیفه دولت است که حداقل‌ترین امکانات یک منطقه است که هیچ توجهی ندارد و حتی قدم در این مسیر نمی‌دارد و سپاه برای کم کاری دولت وارد این عرصه شده و در ادامه نیز بسیج سازندگی وارد می‌شود که کمک این نهاد نیز تا حدی است و با کمک بسیج سازندگی گروه‌های جهادی کم کاری‌های دولت را جبران می‌کنند. در اردو‌های جهادی که با دانشجویان داشتیم تا حدی امکانات از سوی سپاه و بسیج سازندگی اختصاص داده می‌شود، اما توان آن‌ها بیشتر از آن نیست، اما کم کاری‌های دولت در اختصاص ابتدایی‌ترین امکانات به مردم مشهود است.

وی افزود: قبل از اینکه گروه‌های جهادی به اردو اعزام شوند بیمه‌ای از سوی بسیج سازندگی به این گروه‌ها اختصاص داده می‌شود که با این بیمه دانشجویان اگر حادثه ببینند می‌توانند از آن استفاده کنند در جریان حادثه‌ای که در کرمانشاه ایجاد شد برای درمانم از این بیمه استفاده کردم که البته این بیمه کفاف درمان حادثه را نمی‌دهد.

این دانشجو یادآور شد: این بیمه‌ای که به گروه‌های جهادی اختصاص داده می‌شود نمی‌توان در حد جراحی از آن استفاده کرد؛ بلکه فقط درمان‌های اولیه را می‌توان انجام داد. پس از حادثه‌ای که برای من اتفاق افتاد با پیگیری‌های خانواده و موسسه طلوع این بیمه هزینه‌های سنگین درمان من را تقبل کرد.

وی بیشترین آسیب گروه‌های جهادی را آسیب جسمی عنوان کرد و گفت: حضور در اردو‌های جهادی به هیچ عنوان وقتی از دانشجو گرفته نمی‌شود چرا که دانشجو و یا جهادگر با نگاه فراتری از گذراندن وقت به این اردو‌ها می‌آید و بیشترین آسیب متوجه جسم دانشجویان است، اما مسئولان بالادستی توجهی به این موارد ندارند. در واقع نگاه مسئولان دولتی به جوانان که در اردو‌های جهادی شرکت می‌کنند نگاه ابزاری است.
 
 
کد ویدیو


هاشمی افزود: متاسفانه بحث اشتغال زایی در مناطق محروم وجود ندارد اگر همین هزینه‌هایی که می‌شود به جوانان همان منطقه اختصاص داده شود بهتر می‌توانند نسبت به رشد این مناطق و بهبود وضعیت مردم فعالیت کنند.
 

جهادگران با هدف کمک به هم نوع وارد این عرصه می شوند


این دانشجو تاکید کرد: جهادگران با نیت کمک به هم نوع و رسیدن به شهادت وارد این عرصه می‌شوند و نیتی غیر از این ندارند، اما نگاهی که دولت به این گروه‌ها دارد متاسفانه به گونه‌ای است که با بدترین رفتار‌ها با این گروه‌ها برخورد می‌شود. سپاه و بسیج سازندگی در حد امکان پشتیبانی‌های خود را از این گروه‌ها دارند.
 
 
ناگفته‌های حادثه گروه جهادی در کرمانشاه / از شهادت دانشجویان تا قطع عضو دانشجویان جهادی


وی در خصوص پیگیری‌های درمان ناشی از آسیب‌هایی که در این اردو‌ها دیده است، گفت: متاسفانه پیگیری‌هایی در این خصوص صورت نمی‌گیرد؛ به طور کلی در خصوص اردو‌های جهادی با ناملایمتی‌های فراوانی روبرو هستیم و نگاه ابزاری به جوانان دارند که این ناملایمتی‌ها انگیزه جوانان را کاهش می‌دهد و دلسرد می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار