آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۱۹۱۹
یادداشت دانشجویی |

بحران اتصال به ولایت

اساسا تعیین کننده‌ قطعی یا وصلی سیم اتصال به ولایت، هم نظری ما با رهبری نیست، ایشان تفاوت نظر با خودشان را در سطح کشور به رسمیت شناخته‌اند و آن را مفید می‌دانند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی بزرگ‌خو؛ از زمانی که رهبر انقلاب در گفت و گو با مجلس یازدهم فرمودند: «اعتقاد راسخ دارم که دولت‌ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند.» موج تحلیل‌ها برای بررسی راهکارهای برون‌رفت از بحران پارگی سیم اتصال به ولایت شروع شده است، گویی رهبری برای بیان نظراتشان باید از ما اجازه بگیرند که نکند یک موقع آرای ایشان چیزی متفاوت از آنچه ما می‌گوییم باشد!

 

کلام واضح بود و روشن، ایشان خیلی ساده نظرشان را در رابطه با یکی از مسائل سیاسی کشور بیان کردند. اما برای عده‌ای اینکه بپذیرند نظرشان با نظر رهبری متفاوت است، تولید #بحران_هویت می‌کند، فلذا به هر روشی متوسل می‌شوند تا بالاخره یک مسیری برای یکسان‌ نشان دادن نظر ولی با نظر خودشان پیدا کنند.

 

بیایید اتفاقات این چندوقت در اظهار نظر رهبری در خصوص مسائلی چون رابطه طبری و آملی یا استیضاح روحانی را بررسی کنیم، در ادامه با آموزش گام به گام پیش می‌رویم:

گام اول: ابتدا باید در اصل مسئله تشکیک کرد، برای مثال چند ساعت بعد از اظهار نظر رهبری در خصوص ادامه‌ کار دولت شایعه‌ای به دروغ در فضای مجازی مبنی بر تقطیع سخنان رهبری در رسانه‌ ملی بدون ارائه‌ حتی یک سند مطرح می‌شود!

گام دوم: حال باید در اتفاقات ماقبل مسئله تشکیک کرد، مثلا بعد از سخن حضرت آقا مبنی بر پاکدستی آملی، عده‌ای مصرانه می‌گویند که اطلاعات صحیح به رهبری نمی‌رسانند و ما می‌دانیم و آقا نمی‌داند و اگر ایشان اطلاعات دقیق و متقنی که ما از بطن جامعه داریم، داشت، حتما همین تحلیل مدنظر ما را نسبت به مسئله پیدا می‌کرد! (معمولا سریع‌ترین نتیجه‌گیری، کانالیزه‌شدن توسط اعضای بیت رهبری است) جالب است که برای حفظ اتصال به رهبری حاضر می‌شویم، ایشان را تا حد یک بازیچه در دست اطرافیان تنزل دهیم ولی همچنان سیم اتصال به ولایتمان وصل بماند!

گام سوم: اگر هیچ کدام از تشکیک‌های بالا جواب نداد و لاجرم مجبور شدیم بپذیریم آقا واقعا این حرف‌ها را زده، این بار باید در منظور رهبری تشکیک کرد. برای مثال بگوییم منظور رهبری از آخرین روز خدمت، آخرین روز خدمت در دوران چهارساله نیست، بلکه آخرین روز خدمت قبل از روز استیضاح است! (می‌دانم باورش سخت است اما این تحلیلی بسیار شایع است)

در کنار همه‌ این موارد ایجاد هزینه برای منتقدین در دستور کار است، برای مثال اگر دیدیم کسی بابت مواضعمان به ما انتقاد می‌کند، با الفاظی چون «ماله کش» و «محافظه کار» او را از عرصه‌ سیاسی در حد توان دور کنیم یا حداقل کاری کنیم دیگر به کار ما کاری نداشته باشد. در این بخش از کار سبک‌ها متفاوت است، برای مثال می‌شود با شعار «پیشگیری بهتر از درمان» حتی منتقدین را قبل از بیان انتقاد مورد لطف و عنایت قرار بدهیم تا از ابتدا انتقادی به وقوع نپیوندد!

 

همه‌ این‌ها روش‌های مختلف برای جلوگیری از بحران پارگی سیم اتصال به ولایت است، حال آنکه اساسا تعیین کننده‌ قطعی یا وصلی سیم اتصال به ولایت هم نظری ما با رهبری نیست، ایشان تفاوت نظر با خودشان را در سطح کشور به رسمیت شناخته‌اند و آن را مفید می‌دانند.


خداوند شجاعت آزادگی را به ما اعطا کند.
والعاقبة للمتقین

علی بزرگ‌خو - دبیر سیاسی سابق  انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر وعضو دفتر تحکیم وحدت

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار