کد خبر:۸۶۴۵۴۲
طباطبایی در گفتگو با دانشجو:

بازتاب قوانین خانواده محور در ارکان جمهوری اسلامی دیده نمی‌شود

عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: از سیاست‌های کلی خانواده خیلی صحبت می‌شود؛ اما بازتاب این قوانین عملیاتی محور را در ارکان جمهوری اسلامی نمی‌بینیم.

بازتاب قوانین خانواده محور را در ارکان جمهوری اسلامی‌ نمی‌بینیم

فاطمه سادات طباطبایی، عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون تشکیل کمیسیون خانواده در مجلس شورای اسلامی گفت: باتشکیل مجلس یازدهم صحبت‌های ضد و نقیض زیادی راجع به برخی مباحث مثل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده گفته شده که بهتر است که نمایندگان محترم مجلس بدون در نظر گرفتن هیچ موضع گیری سیاسی و نگاه حزبی برای رفع مشکل جامعه تصمیم گیرند، عده‌ای معتقد اند مسئله خانواده ذیل کمیسیون فرهنگی مورد بحث است.اما با توجه به خروجی سال‌ها گذشته مجلس شورا اسلامی دیده میشود که این کمیسیون با توجه به گستردگی وظایف و انبوه مسئولیت‌ها و موضلات فرصت چندانی برای پرداختن به مسئله خانواده به صورت جدی را ندارند با توجه به این که تا پیش از این تنها کمیسیون مجلس که به صورت انحصاری به بخشی از مسئله خانواده میپرداخته کمیسیون زنان بوده و ذیل مسائل زنان به مسائل خانواده نیز پرداخته، اما مرکز توجه در این کمیسیون طبیعتا زنان بوده است. اما با این حال همچنان اصل مسئله خانواده مورد غفلت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: مطالعات نشان داده است روند رشد جمعیت کشور ما رو به کاهش است و در طی بیست سال آینده ما از پیرترین کشورهای دنیا خواهیم بود، لزوم داشتن کمیسیونی با عنوان کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده دیده می‌شود. چراکه نیروی انسانی بزرگترین پشتوانه هرکشوری است و اگر این پشتوانه از بین برود چه به لحاظ امنیتی و چه اقتصادی و چه اجتماعی کشور ضعیف خواهد شد و کشوری که ضعیف است به راحتی بر آن غالب می شوند.

این عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل اضافه کرد: با توجه به این مهم ما اگر بخواهیم روند کندی جمعیت را اصلاح کنیم و به آنجایی که پیش بینی شده نرسیم چه بسا لازم است که از الان اقدام کنیم و حتی اگر همین الان نیز آن را شروع کنیم دیر است چه برسد به این که در چندسال آینده بخواهیم این کار را انجام دهیم. گفتنی است که تشکیل کمیسیون جمعیت و خانواده از ضرورت‌های فعلی جامعه است که از تزلزل ما در آینده جلوگیری خواهد کرد، البته صرفا باید روی لفظ جمعیت مانور داده شود و تمام اهداف را منوط به مسئله جمعیت کند و ریشه جمعیت را در خانواده‌های ایرانی بررسی کند، که اگر این بررسی انجام بگیرد متوجه خواهیم شد یکی از ریشه‌های کاهش نرخ جمعیت کاهش نرخ باروری زوجین جوان و فرهنگسازی غلطی که از گذشته دراین باره باقی مانده است و می‌گوید فرزند کمتر، زندگی بهتر و در کنار این موضوع مسئله افزایش نرخ تجرد قطعی جوانان و بی اهمیتی نسبت به ازدواج از دیگر مسائلی است که موجب کاهش جمعیت می‌شود.

 

طباطبایی گفت: این مسئله کاهش جمعیت موضوع مهمی است که در تشکیل کمیسیون خانواده موثر است و باید در دستور کار این کمیسیون قرار بگیرد. یکی از مهمترین محور‌هایی که ضرورت تشکیل کمیسیون خانواده را نشان می‌دهد بازتولید عملیاتی قوانین کلی خانواده است، ما خیلی می‌بینیم که از سیاست‌های کلی خانواده صحبت می‌شود، اما بازتاب این قوانین عملیاتی محور را در ارکان جمهوری اسلامی نمی‌بینیم و یکی از مهمترین ماموریت‌های این کمیسیون می‌تواند تعریف شدن حقیقی جایگاه خانواده در قوانین و نظارت باشد.


وی افزود: اگر در قوانین ما سیاست‌های کلی خانواده اجرا شده بود بسیاری از این معضلاتی که امروز در فضای جامعه خصوصا فضای کاری بانوان می‌بینیم نداشتیم. یعنی در نهاد‌های مربوطه که برای بانوان وجود دارد بسیاری اوقات انتظارات مدیران از بانوان در حد آقایان است درحالیکه باید به نقش محوری این زن در خانواده توجه شود و جایگاه شغلی او و دیگر کار‌ها بر همین اساس می‌باید تعریف شود. برای مثال گاهی می‌بینیم ساعت کاری بانوان طوری شده که آن زن بین شغل و خانواده اش مجبور است یکی را انتخاب کند.

این عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: متاسفانه تا کنون نقش زن بر اساس خانواده محوری در سیاستگذاری‌های ما دیده نشده و باید سیاستگذاری‌ها درباب خانم‌ها بر محور خانواده با تغییر رویکرد مواجه شود. مسائلی مثل بیمه خانوار، یارانه بنزین که برای فرزند چهارم دیده نمی‌شود و امثالهم نشان دهنده این است که محوریت قراردادن خانواده در قوانین غالب موارد وجود ندارد.

طباطبایی گفت: عدم وجود قوانین حمایتی از زنان بر محور خانواده و همچنین نادیده گرفتن محوریت خانواده و فرزندآوری در تمامی مسائل کشور وجوب ایجاد کمیسیون خانواده را نشان می‌دهد که این کمیسیون سیاستگذاری‌های غلط و تقابلی با محوریت خانواده باید دچار تغییر رویکرد شوند و در این کمیسیون مسئله خانواده محوریت آن در تمامی مسائل مثل فرزندآوری ازدواج کار حق بیمه و ... می‌باید به طور جدی پیگیری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار