کد خبر:۸۷۷۴۵۸
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر:

مجلس ردیف بودجه‌ای درمان ناباروری را از وزارت بهداشت به بیمه سلامت منتقل کند

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در نامه‌ای به فراکسیون زنان مجلس، خواستار انتقال ردیف بودجه‌ای درمان ناباروری از وزارت بهداشت به بیمه سلامت شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله عقیقی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر در نامه ای به فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خواستار انتقال ردیف بودجه ای درمان ناباروری از وزارت بهداشت به بیمه سلامت شد.
 
متن این نامه به شرح زیر است:
نمایندگان محترم فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم؛
در ماه‌های اخیر بار‌ها خبر از بیمه ناباروری در رسانه‌ها و تریبون‌ها شنیده شده و پس از مدتی به دست فراموشی سپرده می‌شود؛ در حالی که طبق آمار، بیست درصد زوجین کشورمان با این مشکل روبه‌رو هستند و هر روزه زندگی برخی از آنان متزلزل می‌شود.

-طبق تبصره ماده ۱۰۲ قانون ششم توسعه تسهیلات لازم در جهت افزایش سلامت ازدواج و درمان ناباروری در قالب بودجه سنواتی باید ارائه شود. بند سه سیاست‌های کلی جمعیت به پوشش بیمه‌ایِ هزینه‌های زایمان و درمان اشاره می‌کند. و حتی آیین نامه وزارت بهداشت، پرداخت ۸۵ درصد هزینه‌های درمان ناباروری را لازم‌الاجرا می‌داند!

با وجود این توضیحات، طبق آمار ارائه شده در سال ۹۶ از ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده به درمان ناباروری تنها ۲۰ میلیارد آن صرف درمان و طبق گفته مسئولین وقت بخش اعظم آن، حدود ۷۵ درصد بودجه، به توسعه زیرساخت‌ها اختصاص یافته است. این در حالی است که هر ردیف اعتباری صرفا باید در عنوان مخصوص همان ردیف هزینه شود.
 
البته ناگفته نماند که هزینه‌های نهایی برای توسعه این زیرساخت‌ها در کل کشور از مبلغ کل بودجه کمتر و مقصد نهایی مابقی مبالغ هنوز نامشخص است!

این درحالی است که بحران جمعیت و اهمیت آن به خصوص در سال‌های اخیر بر کسی پوشیده نیست و امروزه حدود ۵ میلیون زوج، با هزینه‌های گزافِ درمان ناباروری درگیر هستند؛ در صورتی که بسیاری از کشور‌ها این درمان را به صورت کاملا رایگان و یا بیمه ۷۰ درصد انجام می‌دهند.

مستندات نشان می‌دهند که در این موردِ به خصوص، کمبود بودجه وجود ندارد و مشکل اصلی صرفا نحوه رسیدن آن به خانواده‌های واجدالشرایط است؛ لذا از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کنیم ردیف بودجه آن را از وزارت بهداشت به بیمه سلامت تغییر داده تا این هزینه مستقیم به دست خانواده‌ها برسد. امید است با این اقدام روند درمان تسهیل شود و مشکلات مالی آن نیز کاهش یابد.

روح الله عقیقی
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار