یک شرکت دانشبنیان از پایان نصب و راهاندازی یک دوربین دیجیتال ویژه میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) در یکی از دانشگاههای داخل کشور خبر داد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، در حال حاضر میکروسکوپهای الکترونی عبوری متعددی در کشور هستند که بیشتر این ادوات فاقد دوربین بوده و ثبت تصویر در آنها به روشهای قدیمی نظیر استفاده از شیت فیلمهای قدیمی عکاسی انجام میشود که هم ثبت تصویر زمانبر بوده و هم مشکلات زیادی برای کاربر به همراه دارد.
با افزایش دامنه تحریمها طی یک دهه گذشته و ممنوعیت واردات تجهیزات TEM به داخل کشور، شرکتهای دانشبنیان ایرانی تلاش کردند تا برای مشکلات حاصل از تحریم، رهیافتهای فناورانه ارائه کنند.
شرکت فناوری خلاء کهربا یکی از این شرکتها است که اقدام به تجهیز میکروسکوپهای الکترونی عبوری داخل کشور به دوربینهای دیجیتال ویژه تصویربرداری از نمونههای TEM کرده است.
فرزاد حمدی، از فناورانه این شرکت گفت: «۱۰ سال قبل با شدت گرفتن تحریمها، واردات تجهیزات پیشرفته با مشکل روبرو شد، از آن جایی که نیاز جدی به تجهیز میکروسکوپهای TEM در داخل کشور بود، اقدام به ارائه دوربینهای دیجیتال ویژه TEM کردیم. اولین دوربین در سال ۱۳۹۰ در آزمایشگاه میکروسکوپی شرکت کفا نصب شد که عملکرد موفق داشت. پس از نصب و راهاندازی این دوربین روی دستگاه TEM شرکت کفا، سفارشهای مختلفی برای این فناوری دریافت کردیم.»
حمدی افزود: «به تازگی نیز یک دستگاه از این دوربین در آزمایشگاه میکروسکوپ الکترونی عبوری دانشگاه صنعتی شریف نصب شده است.»
به اعتقاد فناور این پروژه که خود نیز از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف است، این دوربین با قیمت بسیار کمتر، در حد یک چهارم نمونه خارجی، قابل تهیه است. بخش نرمافزاری و رابط کاربری آن نیز توسط مهندسان شرکت فناوری خلاء کهربا ساخته شده است؛ بنابراین مزیت دیگر این دوربینها ارائه خدمات نرمافزاری است به طوری که بنا به نیاز کاربر میتوان نرمافزار رابط کاربری را تغییر داد.
لازم به ذکر است؛ این دوربین مجهز به یک حسگر CCD با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل است که بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد زیر دمای محیط سرد شده است.