نمونههای گرفته شده از سیارک بنو در ماموریت جدید ناسا به علت حوادث ناگهانی از مخرن فضاپیما خارج شده و وارد فضای بین ستارهای شدند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ دانشمندان سه روز پس از لمس کوتاه فضاپیمای اوزیریس-رکس (Osiris-Rex) با سیارک بنو، که اولین تلاش ناسا برای چنین ماموریتی به حساب میآید، بیان کردند ذرات گرانبهایی که این فضاپیما از سنگهای سیارک پر کرده است، در حال رها شدن در فضا هستند.
دانته لائورتا، دانشمند ارشد این ماموریت از دانشگاه آریزونا گفت که عملیات روز سهشنبه ۲۰۰ میلیون مایل دورتر، موادی بسیار بیشتر از آنچه انتظار میرفت به زمین بازگردد جمعآوری کرده بود.
ظرف نمونه در انتهای بازوی ربات عمیقا و با نیروی بسیار به درون سیارک نفوذ کرده و سنگهای مکیده شده تا لبه درپوش ظرف قرار گرفتند. دانشمندان معتقدند که درواقع قربانی موفقیت خود شدهاند. لائورتا بیان کرد که جز کنترل پرواز برای رفع انسداد و جلوگیری از فرار تعداد بیشتری نمونه و ورود نمونه جدید کاری نمیتوان انجام داد؛ بنابراین تیم پرواز در حال تلاش برای قراردادن ظرف نمونه در کپسول، زودتر از موعد برنامهریزی شده و بازگشت آن به زمین هستند. این اولین ماموریت بازگشت نمونه از سیارک برای ناساست. این سیارک بعلت وجود مواد غنی از کربن اتخاب شده است. بدست آوردن نمونههایی از این سیارک میتواند به دانشمندان در درک بهتر چگونگی شکلگیری سیارات در میلیاردها سال پیش و چگونگی حیات در زمین کمک کند.
دانشمندان میتوانند ابرذرههای سیارک که در پشت فضاپیما قرار دارند و از سیارک دور میشوند را ببینند. به دلیل حوادث ناگهانی، دانشمندان نمیدانند که میزان نمونه کپسول تا زمانیکه به زمین برمیگردد چه مقدار خواهد بود. آنها در ابتدا قصد داشتند تا فضاپیما را برای اندازهگیری محتویات آن بچرخانند، اما این برنامه را برای جلوگیری از هدر رفتن نمونهها، لغو کردند.
لائورتا به خبرنگاران گفت: «من فکر میکنم باید منتظر بمانیم تا کپسول به خانه برسد و ببینیم دقیقا چه مقدار نمونه داریم. اما خبر خوب این است که مطالب زیادی را از آنها خواهیم فهمید.» در همین حال، ژاپن منتظر دسته دوم نمونههای گرفته شده از سیارکی متفاوت است که قرار است ماه دسامبر ارائه شود.