ترکیبات مفید بسیاری در گیاهان وجود دارد که بررسی ژنوم آنها میتواند به ساخت داروهای موثرتر در مقابله با بیماریهای کمک کند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، آنتراکینونها دستهای از ترکیبات طبیعی هستند که بعلت خواص دارویی و کاربردهای دیگر مانند رنگهای زیست سازگار، ارزشمند هستند. علیرغم توجه زیاد به این ترکیبات، مکانیسم تولید آنها توسط گیاهان همچنان در هالهای از ابهام است.
گروه بینالمللی از دانشمندان ژنی را یافتهاند که مسئول سنتز آنتراکینون در گیاهان است. یافته آنها میتواند به دانشمندان کمک کند تا یک مکانیسم گیاهی برای برداشت این ترکیبات در مقادیر زیاد بسازند.
سو ری از موسسه علوم کارنگی گفت: «سناتورا، گیاهی با ویژگی دارویی آنتراکینونی است که مدتهاست در سنتهای باستانی چین شناخته شده و مزایای ضدمیکروبی و ضدانگلی دارد.»
باوجود کاربردهای گسترده، مطالعات ژنومی سناتورا محدود است. با هدایت سانگهوکانگ از انستیتوی ملی علوم کشاورزی کره با همکاری دانشمندان بینالمللی، آرایهای از رویکردهای پیچیده ژنتیکی و بیوشیمیایی برای شناسایی اولین آنزیم سازنده آنترانوئید در گیاهان استفاده شد.
کانگ گفت: «اکنون که مراحل اولیه را طی کردهایم، میتوانیم به سرعت تمام ژنهای درگیر در سنتز آنتراکینون را توضیح دهیم.»
هنگامی که فرآیند سنتز این ترکیبات مهم توسط گیاهان کاملاً شناخته شود، میتوان از این دانش برای مهندسی گیاه استفاده کرد تا غلظت بالایی از آنتراکینونها برای استفادههای دارویی تولید شود.
ری نتیجه گرفت: «همان تکنیکهایی که ما برای کمک به بهبود عملکرد محصولات کشاورزی یا سوختهای زیستی استفاده میکنیم، میتوانند برای توسعه روشهای تولید پایدار داروهای گیاهی نیز استفاده شوند.»