مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور درباره عدم بهرهگیری از جمعیت زیاد اساتید حقالتدریس برای تدریس و ارتباطش با درخواست آنها برای بیمهشدن و رسیدگی به مشکلاتشان توضیح داد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- روزها میگذرد و سرمای پاییز و سوز از دور رسیده یلدای زمستان هم نتوانسته داغ مشکلاتشان را سرد کند، همچنان مصرانه پیگیر هستند و برای رسیدن به مطالباتشان بر هر دری میزنند تا بلکه از مقام و مسئولی یا حتی نهاد و سازمانی روزنه امیدی باز شود. آری، اساتید حقالتدریس که چندی است صدای اعتراضات و گلایهمندیهایشان به گوش میرسد هنوز در انتظار پاسخی روشن برای سوالات خود هستند.
گلایههای اساتید حقالتدریس از دانشگاه پیام نور و بیمهریهای مسئولانش بسیار است از رد شدن درخواستشان برای بیمه شدن در دانشگاه، پرداختهای با تاخیر و بعضا قسطی دستمزدهای ناچیز در این روزگار تورم و گرانی و حتی کنار گذاشته شدنشان از کار در این روزهای کرونایی و بازار داغ آموزشهای مجازی! در این میان ما گوش شنوای اساتید شدیم و مشکلاتشان را از مسئولان پیگیری کردیم. با در دسترسترین و البته پاسخگوترین مسئول دانشگاه پیام نور ارتباط گرفتیم و مشکلات را گفتیم، پاسخها را در ادامه بخوانید:
امکان بهرهگیری بیشتر از ظرفیت اعضای هیئت علمی با آموزشهای مجازی امیرحسین بهروز، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به بهرهگیری از ظرفیت حقالتدریسیها در تدریس دروس بیان کرد: برای استفاده از اساتید مدعو در دانشگاه پیام نور هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ البته با توجه به شرایط خاصی که بیماری کرونا برای کشور رقم زده است، اعضای هیئت علمی با شیوه مجازی و آنلاین این ظرفیت را در اختیار دارند تا پوشش تدریسی بیشتری برای دانشجویان داشته باشند.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور ادامه داد: اگر استادی در ترمهای گذشته یک عنوان درس را برای دو تا سه گروه از دانشجویان داشت با برنامهریزیهای صورت گرفته و طبق مجوزها و سیاستهای وزارت علوم از آنجایی که این گروهها بعضا دارای یک محتوا بودند با یکدیگر تجمیع شدند و این موضوع باعث شد تا از ظرفیت اساتید هیئت علمی بیشتر و موثرتر استفاده شود؛ لذا دیگر کمتر به کمک اساتید مدعو یا حقالتدریسی در این زمینه نیاز شد که پیشتر همراهی خوبی را با دانشگاه پیام نور داشتند.
بهرهمندی از حقالتدریسیها اولویت سوم دانشگاه پیام نور است بهروز با بیان اینکه دانشگاه پیام نور با بیش از ۴۰۰ واحد حدود ۴ هزار عضو هیئت علمی دارد، اظهار داشت: در بحث بهرهگیری از توان اساتید برای تدریس دروس به ویژه در آموزشهای مجازی این نکته لازم توجه است که در درجه اول باید عضو هیئت علمی تکالیف موظفی و ساعات تدریس خود را به طور کامل تکمیل کند و سپس در صورت نیاز از اساتید مدعو کمک گرفت، چون حقوق دولت به اعضای هیئت علمی پرداخت میشود و نمیتوان بدون تکمیل موظفی آنها از دیگر نیروها استفاده کرد.
وی چنین مسئلهای را فرآیند طبیعی در هر دانشگاهی دانست و در پاسخ به این سوال که چرا بعد از درخواست حقالتدریسیها برای بیمه شدن از سوی دانشگاه تنها افرادی که از قبل بیمه بودند به کار گرفته شدند، گفت: سیاست ما این است که برای حفظ کیفیت آموزشی دانشگاه و پیش آمدن تشریک مباحث و توانمندیهای علمی بین اساتید اولویت بهرهگیری با اعضای هیئت علمی در سایر مجموعهها و دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم بعنوان حقالتدریس است و اگر این ظرفیت در مرکزی جوابگوی نیاز تدریس نبود به سراغ اساتید مدعو یا حقالتدریسیهایی میرویم که مدرس یا هیئت علمی دانشگاهی دیگر نباشند.
عدم بهکارگیری بهخاطر تقاضا و درخواست بیمه؟ مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور افزود: این حرکت و سیاست شاید این موضوع را در ذهن مجسم میکند که چرا افراد تازهکار یا افرادی که تاکنون عضو هیئت علمی دانشگاهی نبودند برای تدریس در پیام نور جایی ندارند، اما واقعیت درصورتی که پس از هیئت علمی دانشگاه و اساتید مدعو (مدرس یا هیئت علمی دانشگاههای دیگر) نیاز به اساتید باز هم احساس شود حتما از ظرفیت این دسته از افراد بهرهمند خواهیم شد بنابراین چنین اقدامی نباید اینطور مطرح شود که، چون بیمه ندارند دیگر به کار گرفته نشدهاند.
کاهش دانشجویان بر موظفیهای اعضای هیئت علمی تاثیر دارد بهروز یادآور شد: مسئله این است که اعضای هیئت علمی باید ساعات موظفی مشخصی را که براساس تعداد دانشجویان نیز محاسبه میشود، بگذرانند یعنی به عنوان مثال اگر یک درس برای دانشجو دو واحدی است، اما برای استاد دو واحد از موظفیاش نیست و هرچقدر که تعداد دانشجویان این درس دو واحدی کمتر شود از ساعات تدریس موظفی استاد هم کم خواهد شد لذا اعضای هیئت علمی باید به اندازه حقوق و موظفی خود در ماه فعالیت و تدریس داشته باشند و تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد نمیتوانیم از نیروهای دیگر استفاده کنیم.
به گفته وی، درحال حاضر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار داوطلب کنکور تنها ۵۰ درصد انتخاب رشته کرده و راهی دانشگاه میشوند (یعنی تعداد دانشجویان کم شده است)، اما تعداد نیروهای پشتیبان از جمله اعضای هیئت علمی و کارکنان مانند سابق است که باید حداکثر بهرهوری را براساس وظایفشان داشته باشند و حقوقشان پرداخت شود.
پرداخت حقوق حقالتدریسیها به موقع انجام گرفته است مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور با اشاره به موضوع پرداخت با تاخیر و حتی قسطی اساتید حقالتدریس تاکید کرد: دانشگاه پیام نورمعوقه پرداختی ندارد و تا نیمسال دوم ۹۹-۹۸ تمامی دستمزدها پرداخت شده است درواقع تنها نیمسال دوم ۹۹-۹۸ باقیمانده که آن هم باید اساتید نمرات را به طور کامل ثبت سپس آموزش مراکز و واحدهای پیام نور نمرات را بررسی کنند و آنگاه حوزه مربوطه آنها را تائید و برای پرداخت دستمزد به بخش مالی اعلام میشود.
وی ادامه داد: پرداخت حقوق اساتید حقالتدریس بدین صورت نیست که وقتی تدریس واحد به پایان رسید سریعا پرداخت شود چرا که دانشجو با استاد تا تکمیل تقویم آموزشی درگیر است و پس از اتمام تقویم پرداختیها انجام میشود.
بهروز همچنین درباره نوشتن قرارداد برای بهرهگیری از توان اساتید حقالتدریس و شفافسازی آنها بیان کرد: برای به کارگیری حقالتدریسیهای قرارداد و چارچوب مشخصی داریم که در ابتدای کار به امضا و تایید حقالتدریسیها میرسد. تاکنون برای ارائه یک نسخه از قرارداد مشکلی نداشتهایم و اگر موردی درخصوص عدم ارائه قرارداد و شفافسازی آن باشد باید پیگیری کنیم.