بیمهریهای وزارت علوم و عدم بررسی مشکلات حقالتدریسیها باعث شد تا این نیروهای کارآمد آموزش عالی برای همکاری با وزارت آموزشوپرورش اعلام آمادگی کنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن عبدالعلی پور- درخواستهای بیشمار اساتید حقالتدریس و بیمهریهای وزارت علوم و عدم برخورد مناسب با آنها نه تنها این وزارتخانه را زیر دِین حقالتدریسیها برده است بلکه چهره واقعی وزارت علوم و مسئولانش را برای همگان روشن کرد که وقتی نمیتوانند کاری را پیش ببرند، آن را ندید میگیرند و درصدد رفعش برنمیآیند. در چنین شرایطی اساتید حقالتدریس جهت دریافت پاسخی برای مطالبات خود راههای دیگری مثل کمک گرفتن از قوه قضاییه و سازمان بازرسی کشور را پیش گرفتند تا از طریق مسئولان بالادستی بتوانند وزارت علومیها را از خواب بیدار کنند.
یکی دیگر از راههایی که اساتید حقالتدریس برای گذران زندگی خود و رهایی از شرایط نامناسب کار در دانشگاههای زیرنظر وزارت علوم پیش گرفتند، ارائه پیشنهاد همکاری به وزارت آموزش و پرورش است. در این خصوص زهرا قدسی رئیس انجمن اساتید حقالتدریس دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان البرز و عضو اصلی مرکزی شورای راهبردی اساتید در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: در شرایط فعلی که با کمبود معلم مواجه هستیم و آموزش و پرورش برای جذب نیروهای جدید به زمان و هزینه زیادی لازم دارد، نامهای را به این وزارتخانه ارسال کردیم تا از ظرفیت اساتید حقالتدریس در سراسر کشور استفاده کنند.
قدسی ادامه داد: چون درحال حاضر وزارت آموزش و پرورش به دنبال هر نیرویی که برود علاوه بر آمادگی علمی لازم است فاکتورها و شاخصهای متنوع مناسب علم آموزی به دانش آموزان (بعنوان آیندهسازان کشور) را ارزیابی کند لذا در نامه خود به وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد کردیم که اساتید حقالتدریس با مراتب علمی بالا، سالها سابقه تدریس آمادگی همکاری با آنها را دارند.
مسئولانی که حوصله رسیدگی به نامهها را ندارند
عضو اصلی مرکزی شورای راهبردی اساتید با بیان اینکه پس از ثبت دبیرخانهای نامه تاکنون وزارت آموزش و پرورشجوابی نداده است، اظهار داشت: علاوه بر آموزشو پرورش پیشنهاداتی را با سازمانها و ارگانهای مختلف همچون پارکهای علم و فناوری، شهرکهای صنعتی و ... مطرح کردیم که از پتانسیل متخصصان بیشمار ما استفاده شود، اما متاسفانه استقبالی نشده است که به نظر من به دلیل پیچیدگیها و انبوه کارمندان اداره و سازمانهاست که هیچکدام پرداختن به این امر را وظیفهشان نمیدانند، درواقع تقسیم وظایف بیشمار و تعداد بالای مسئولان یک موضوع باعث شده تا چارچوب وظایف هر فرد به خوبی مشخص نباشد و اینگونه نامهها تنها خوانده و کنار گذاشته میشوند.
وی عنوان کرد:از آنجایی که دانشگاههای وزارت علوم نیاز شدیدی به اساتید حقالتدریس دارند، اما طی مراجعه ما به این وزارتخانه برای بررسی و رفع مشکلات، برخورد مناسبی ندیدیم و گویا آمادگی پذیرش اساتید حقالتدریس را ندارند البته دلیل مقاومت وزارت علوم برای عدم بررسی مشکلات حق التدریسیها مشخص نیست.
وقتی برای رفع نیاز تلاش نمیشود
رئیس انجمن اساتید حقالتدریس دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان البرز تصریح کرد: گاهی اوقات رفتار برخی مسئولان تعجببرانگیز است که با وجود نیاز به نیروهای کارآمد، اما سراغی از افراد لایق و کاردان نمیگیرند و این نیروها هستند که باید برای خدمت کردن در ارگانهای مختلف اعلام حضور و آمادگی کنند درصورتی که این موضوع وظیفه ما نیست و این مسئولان هستند که باید به دنبال نیروهای جوان، کارآمد و با اراده باشند.
قدسی بیان کرد: با تمام این تفاصیل بیمهری مسئولان همچنان وجود دارد و حتی در موضوع مشکلات اساتید حقالتدریس پاسخ و واکنشی به درخواستهای ما داده نمیشود لذا این امر جای سوال است که اگر نیروهای وزارت علوم تکمیل است چرا از کمبودها صحبت میشود و اگر به هر دلیلی بهرهگیری از ظرفیت اساتید حقالتدریس را نمیپسندند چرا پاسخی به نامهها داده نمیشود که عدم نیاز خود به حقالتدریسیها را اعلام کنند.
گفتههای اساتید حقالتدریس و نادیده گرفتن وزارت علومیها به خوبی گویای آن است که در آینده نزدیک وزارت علوم و دانشگاههایش باید به فکر رفع نیازهای تدریس به دانشجویان باشند، چون با این شرایط به جای بهرهگیری از ظرفیتهای این چنینی در خلاها و پرداختن به مشکلات آنها، اما با بیمهری و رفتار نامناسب در حال از دست دادن ظرفیتی عظیم هستند.