آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۷۷۵۵
یادداشت دانشجویی |

زن؛ اساسی‌ترین رکن خانواده

زنان، از طرفی مربی و پرورش دهنده انسان‌ها هستند و از سوی دیگر، خود آن‌ها با ظرفیت‌های وجودی متعدد می‌توانند جریان ساز در هر مسئله‌ای باشند.

اساسی‌ترین رکن خانواده

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، لیلا زمانی؛ شاید بسیار شنیده باشید که می‌گویند «امروز گفتمان زنان، گفتمانی غالب در سطح جوامع است». پس مسائل مربوط به زنان، به عنوان نیمی از یک جامعه جزو مسائل مهم و گاهاً حیاتی به شمار می رود. در طول تاریخ در رابطه با این مسئله، آراء و نظریات متفاوتی ارائه شده اما آنچه به وضوح قابل مشاهده است، نقش بی بدیل زنان در حوزه های مختلف و اهمیت بالای این قشر از جامعه می باشد.

 

زنان، از طرفی مربی و پرورش دهنده انسانها هستند و از سوی دیگر، خود آنها با ظرفیت های وجودی متعدد می‌توانند جریان ساز در هر مسئله ای باشند. در واقع، علاوه بر این که خودشان جزو فعالان اجتماعی در بسیاری از ابعاد هستند؛ نیروهای مومن متعهد به انقلاب در سال های آینده را در دامان خویش تربیت می‌کنند. پس می توان گفت حضور فعال در جامعه نباید سبب به فراموشی سپردن رسالت اول زنان یعنی تربیت نیروی با ایمان انقلابی شود و برعکس، نقش مهم مادر بودن به هیچ عنوان منافی حضور و مطالبه گری زنان در جامعه نیست.


به فرموده امام خمینی (رحمت الله علیه): «آسیب نخواهد دید ملتی که بانوانش در صف مقدم برای پیشبرد مقاصد اسلامی حاضر هستند.» این سخن از بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، گویای اهمیت دغدغه مندی و حساسیت زنان نسبت به اصول و ضوابط دین مبین اسلام و آرمان‌های انقلاب است.


در برخی موارد، نقش زنان مهمتر از نقش هر قشر دیگری است. چرا که حضور یک زن مسلمان، چه در زندگی شخصی و چه در اجتماع، همواره ضامن استحکام پایه های اخلاقی نیز بوده است.


در خانواده، زن اساسی ترین رکن است و بدون او، فضای زندگی خانوادگی دچار صدمات جدی خواهد شد. در اجتماع نیز، زن مسلمان به دلیل ویژگی ها و شاخصه های درونی خلقت خود، گاها متعهدتر و مسئولیت پذیرتر از هر قشر دیگری نسبت به قواعد و قوانین است. پس حضور بانوی مسلمان متعهد، در بسیاری از عرصه ها می‌تواند حتی به پیشبرد صحیح تر اهداف از مسیر درست بینجامد.


البته در جامعه بیرون از منزل، به دلیل لطافت روحیه زنان، در اسلام حد و حدودی تعیین شده است. زن و مرد اگرچه هردو آفریده خدا هستند اما تفاوتهایی نیز از حیث خلقت با یکدیگر دارند که البته این مورد منافاتی با حضور فعال بانوان و دغدغه مندی آنها نسبت به مسائل اجتماعی ندارد و فقط در برخی مشاغل سرنوشت ساز کشور، جای طرح بحث خواهد بود.


امید است روزی برسد که تمام زنان مسلمان در جهان، به نقش اساسی خود در زندگی و اجتماع آگاهی یابند و دغدغه حضور فعال در مسائل مختلف را بیش از پیش در وجود خود تقویت کنند.

 

لیلا زمانی - دبیر واحد خواهران تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری 

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار