
کد خبر:۸۹۷۹۷۸
دستاورد محققان؛
رونمایی از نسل جدید سلولهای خورشیدی / اثربخشی پنلهای چندپیوندی به ۳۰ درصد رسید
با تلاش محققان سلول خورشیدی با ترکیبی از سیلیکون و پروسکایت جدید اثربخشی بسیار زیادی را نسبت به مطالعات گذشته نشان میدهد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ سلیکون که مدتها استانداردی طلایی برای سلولهای خورشیدی به شمار میآمد، به نظر میرسد در حال رسیدن به حد قابلیتهای خود است. پروسکایت بعنوان یک شریک خوب برای سیلیکون به شمار میآید، و اکنون مهندسان به یک رکورد جدید موثر، حدود ۳۰ درصد، برای این نوع سلولهای خورشیدی چندپیوندی دست یافتهاند.
از حدود یک دهه گذشته، پروسکایت وارد صحنه سلولهای خورشیدی شد و رکوردها را با سرعت زیادی، بهویژه هنگامی که با سیلیکون ترکیب میشود، جابجا کرد. پنج سال پیش، سلولهای خورشیدی چندپیوندی اثربخشی ۱۳.۷ درصدی داشتند، دوسال پیش این میزان به ۲۵.۲ درصد رسید و اوایل امسال به میزان ۲۷.۷ درصد دست یافت.
اکنون گروهی به سرپرستی هلمهولتز-زنتورم برلین، موفق شدند که به اثربخشی ۲۹.۱۵ درصدی در سلولهای خورشیدی چندپیوندی سیلیکون-پروسکایت دست پیدا کنند. این مقدار به مرز ۳۰ درصدی نزدیک است و از حد نظری ۳۵ هم دور نیست.
سیلیکون و پروسکاین به تنهایی معمولا حدود ۲۰ درصد اثربخشی دارند. آنها با یکدیگر عملکرد خوبی دارند، زیرا امواج مختلف نور را جذب میکنند. سیلیکون بیشتر در بخش قرمز و مادون قرمز طیف الکترومغناطیسی، و پروسکایت در نور سبز و آبی جذب قابل قبولی دارند.
در شکل فعلی، سلول خورشیدی در نمونهای با ابعاد ۱ سانتیمتر مربعی آزمایش شده است، اما محققان معتقدند که افزایش مقیاس آنها در اندازههای کاربردیتر، باید نسبتا ساده باشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.