توانا راد، دبیر اسبق سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: با توجه به مخالفت ابتدایی دولت با طرح مجلس برای رفع تحریمها به نظر میرسد که دولت در جریان توافق با مدیر کل آژانس انرژی اتمی در پی این است که هم برای خود زمان بخرد و هم اینکه قانون مجلس را دور بزند؛ از این رو باید طبق قانون با کسانی که قانون مجلس را دور زدند، برخورد شود؛ مگر اینکه از این توافق غیرقانونی کوتاه بیایند و در مسیر اجرای قانون به نفع رفع تحریمها کمک کنند.
وی با بیان اینکه ایران با وجود حق کاهش تعهدات ذیل برجام، بیش از ۱.۵ سال به طرف غربی مهلت داد تا تعهدات خود را انجام دهد؛ اما طرف غربی نشان داد که علاقه و همتی برای رفع تحریمها و اجرای تعهدات خود ندارد، افزود: پس از تغییر دولت آمریکا بایدن نیز فرصت داشت تا در راستای عمل به تعهدات آمریکا در برجام اقدامات عملی انجام دهد؛ اما او نیز تاکنون هیچ اقدام خاصی نکرده و دقیقا سیاست ترامپ را ادامه میدهد.
توانا راد اضافه کرد: بایدن میتوانست به مانند ترامپ که به تعبیر آقایان با یک خط خطی تحریمها را برگرداند صادقانه تحریمها را لغو کند تا ما نیز پس از راستایی آزمایی در جهت عمل به تعهدات خود و رفع مشکلات گام برداریم؛ اما تاکنون گام عملی از سوی دولت آمریکا برداشته نشده است.
وی مهلت سه ماهه دولت به آژانس بین المللی انرژی را برخلاف سیاست کلی نظام در کاهش تعهدات به منظور رفع تحریمها دانست و افزود: این حرکت دولت خلاف عقل، منطق و قانون کشور است و اگر این روند استمرار پیدا کند میتواند روند رو به بهبودی را که پس از تصویب قانون عزتمندانه مجلس به وجود آمده تضعیف کند.
توانا راد اضافه کرد: در شرایطی که ما با طرف بدعهد غربی و آمریکایی مواجه هستیم یک قدم عقب نشینی یعنی تمام شدن ماجرا و لذا این مهلت سه ماههای که داده شده یک عقب نشینی از مواضع قبلی است و میتواند دهها قدم دیگر ما را به عقب برگرداند و هر چقدر را که امروز پیش آمدیم به هدر بدهد.
دبیر اسبق سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: کوتاه آمدن در مقابل زیاده خواهی کشورهای غربی آنها را در عهده شکنی مصممتر خواهد کرد؛ اما اگر ما با روحیه انقلابی در مقابل آنها بایستیم و بر مواضع خود در چارچوب حقوقی تاکید کنیم و مضاف بر این قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها اجرا شود، غربیها از موضع خود عقب نشینی خواهند کرد؛ در غیر این صورت از مسیر عزتمندانهای که در پیش گرفتیم منحرف خواهیم شد در نتیجه کشور به طور جدی در زمینه سیاست خارجی و رفع تحریمها با مشکل مواجه میشود.
توانا راد بیان کرد: مسیر سازش در دولت فعلی و در دولت گذشته به بن بست رسیده و منجر به شکست شده؛ با این وجود اتفاقی که در ۲۰ سال سازش جریان غرب گرا با غرب و به طور ویژه آمریکا اتفاق نیفتاده به نظر میرسد که در مهلت سه ماهه به آژانس بین المللی انرژی اتمی هم محقق نمیشود.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد که هدف دولت غرب گرای روحانی و شخص آقای ظریف از این عقب نشینی یک تنفس مصنوعی به جریان غرب گرا برای دو قطبی کردن و احساسی کردن فضای انتخابات و بهره برداری سیاست داخلی از منافع ملی است.