به گزارش خبرنگار دانشگاه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس در مراسم اختتامیه اولین رویداد «تا ثریا» که در مرکز رویداد شهید فخری زاده سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: راه برون رفت از مشکلات کشور نگاه مسئله محور و دقیق و تکیه بر ظرفیت های داخل برای عبور از موانع و بن بست ها است و امروز این رویکرد در تمام عرصه ها وجود دارد.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی موجب تحول در عرصه سیاسی شد؛ اما این تحول به حوزه فرهنگ، اجتماع و اقتصاد رسوخ پیدا نکرد به گونه ای که وابستگی فرهنگی و اقتصادی ما کاملا عیان است و همین وابستگی است که در حوزه سیاسی نیز به ما آسیب می زند.
زاکانی با بیان اینکه در رابطه با مقدورات و امکانات در کشور کمبودی نداریم، اضافه کرد: بهترین مقدورات و امکانات ما عنصر انسانی هوشمند است و از این جهت و همچنین از حیث منابع دچار مشکل نیستیم.
وی با اشاره به اینکه تجربه اداره کشور در 42 سال گذشته نشان می دهد که انتظار از بیگانگان برای نجات کشور انتظار بی پایه ای است و باید به ظرفیت های داخل تکیه کرد، افزود: اگر ما ظرفیت های خود را روی راه حل مسائل کلیدی متمرکز کنیم خیلی سریع می توانیم از این مسائل عبور کنیم و فشارها را کاهش دهیم. به هر روی دشمن هر گاه احساس کند فشارهای آنها در حوزه ای بی تاثیر است از موضع خود عقب نشینی می کند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه راه حل مشکلات تکیه بر ظرفیت های داخل کشور است؛ اما باید از دانش بشری و تمام ظرفیت های منطقه ای و جهانی نیز نهایت استفاده را ببریم، گفت: عقب افتادگی و راه های طی نشده در کشور را نمی توان با خودباختگی جبران کرد. برای جبران این عقب ماندگی نیازمند خودباوری، سلامت، دقت و تلاش مضاعف هستیم.
زاکانی با اشاره به اینکه مبنای حرکتی مرکز پژوهش های مجلس بر 14 رویکرد تحولی استوار شده است، بیان کرد: یکی از رویکردهای تحولی مرکز پژوهش های مجلس پرداختن به نظام مسائل پویا بوده به گونه ای که با تکیه بر این رویکرد نظام مسائل خود را با استناد به داده های درست و دقیق در حوزه ملی و محلی شناسایی می کنیم و از بین مسائل مهم نیز به انتخاب اهم این مسائل می پردازیم و ظرفیت های کشور را به آن سمت سوق می دهیم.
وی با بیان اینکه ما در مرکز پژوهش های مجلس تلاش می کنیم تا هم برای کمیسیون ها در حوزه تقنین و نظارت برنامه داشته باشیم و هم برای راه حل مشکلات بتوانیم ظرفیت های امکانی در بودجه سالانه را به این سمت و سو سوق دهیم، اظهار داشت: ما در راستای شناسایی نظام مسائل ملی و محلی به شدت نیازمند ظرفیت امثال دوستانی هستیم که در رویداد تا ثریا شرکت کرده اند.
زاکانی به جمع سپاری علمی به عنوان یکی دیگر از رویکردهای مرکز پژوهش های مجلس اشاره کرد و افزود: باید با ارتقاء سطح مرکز پژوهش های مجلس از یک پیمانکار صرف آن را به یک کارفرمای دارای قابلیت ممیزی تبدیل کنیم و از طرفی ظرفیت نخبگی کشور را در راستای حل نظام مسائل ملی و محلی به کار بگیریم و در نهایت بتوانیم با توجه به ظرفیت های بومی و ظرفیت های نخبگان برای حل نظام مسائل راهکار ارائه بدهیم.
وی تصریح کرد: ما مسیری را ادامه می دهیم که در چهار حوزه کمک به قانو گذاری موثر، کمک به نظارت تخصصی، تصمیم سازی برای مسئولان و شکل گیری یک نظام ایده پردازی از قاعده هرم اجتماعی به سمت مجلس اثرگذار باشیم و در این مسیر نیز نیازمند پیوستگی در جهت استفاده از ظرفیت نخبگی در بسیج دانشجویی هستیم.