آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۰۲۷۲
بزرگخو در گفتگو با دانشجو:

تشکل‌های دانشجویی باید برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات برنامه داشته باشند

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: تشکل‌های دانشجویی باید در پارادایمی با یک نظام اولویت‌بندی شده ناظر به بحث مشارکت و پس از آن ناظر به قضیه انتخاب اصلح قرار بگیرند و در مسئله مشارکت مردم برنامه داشته باشند.

علی بزرگ خو، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ و راه‌های افزایش مشارکت مردم در این انتخابات، گفت: پیش بینی می‌شود با توجه به وضعیت کرونا و نارضایتی اجتماعی که در سه چهار سال اخیر بعد انتخابات ۹۶ رخ داده، نباید انتظار مشارکت جدی و بالای ۷۰ درصد مثل سال‌های گذشته را داشته باشیم و معمولا بین ۵۰ تا ۶۰ درصد مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ قابل پیش بینی است.

وی افزود: حضرت آقا در رابطه با بحث انتخابات نظام اولویت بندی مشخص کردند به این صورت است که ابتدا مشارکت و سپس انتخاب اصلح اولویت دارد. یعنی برای ایشان اول از همه مشارکت گسترده اهمیت دارد و پس از آن انتخاب اصلح این نظر ایشان مبنای فکری دارد و بار‌ها عنوان کردند دلیل اینکه روی مشارکت تاکید می‌کنیم این است مشارکت امنیت کشور را تامین می‌کند و منجر به این می‌شود مردم در امنیت کامل به سر ببرد.

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به وظیفه تشکل‌های دانشجویی در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری، گفت: تشکل‌های دانشجویی باید در همین پارادایم با یک نظام اولویت‌بندی ناظر به بحث مشارکت و پس از آن ناظر به قضیه انتخاب اصلح باشند. در مسئله مشارکت زیاد می‌بینیم سیاسیون در رابطه با نقش تشکل‌های دانشجویی خیلی صحبت می‌کنند وقتی در نگاهشان عمیق می‌شویم متوجه می‌شویم مد نظرشان این است تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان مثل عنصری که صرفا قرار است با مردم حرف بزنند بیایند فعالیت‌های کلی گویی در رابطه با بحث مشارکت داشته باشند و مردم را پای کار بیاورند و کاری به کار دوستان در دستگاه‌های حکومتی و دولتی نداشته باشند.

بزرگخو افزود: ما این نظر مسئولین را قبول نداریم. معتقدیم مادامی که فعالیت‌های اعتمادزا در ساختار‌های حاکمیتی گسترده نشود و این فعالیت‌ها باعث کسب بدنه و سرمایه اجتماعی برای نظام نشود هر چه قدر هر نهاد هر عنصر فرهنگی بخواهد مردم را به سمت مشارکت سوق بدهد کارش سخت و ناکارآمد است معمولا در چنین شرایطی به نتیجه‌ای نمی‌رسد.

وی اظهار کرد: به نظر بنده ابتدایی‌ترین پیش فرض مشارکت بالا این است که نهاد‌های حاکمیتی اعم از نهاد برگزار کننده انتخابات، مبلغ انتخابات، ناظر انتخابات و دیگر نهاد‌ها که ناظر به بحث انتخابات فعالیت می‌کنند فعالیت‌های اعتمادزا را ارائه کنند. آن وقت از تشکل‌های دانشجویی و دیگران انتظار داشته باشند مردم را قانع کنند. این فعالیت‌ها باز باید در دستور کار تشکل‌های دانشجویی باشد اولا این‌ها را احصا و سپس مطالبه کنند. باید از شورای نگهبان نحوه صحیح عملکردش را در تایید و رد صلاحیت‌ها، از صدا و سیما بابت برنامه‌های انتخاباتی‌اش مطالبه‌گری داشته باشیم.  

بزرگخو تصریح کرد: باید از وزارت کشور نحوه صحیح برگزاری انتخابات الکترونیکی یا پستی یا هر کدام که به نظرمان در جلسات تخصصی راه اصلی است را ابتدا احصا و سپس مطالبه کنیم. در رابطه با بحث مشارکت انتخاباتی تشکل‌های دانشجویی قبل از اینکه با مردم حرفی بزنند باید نظرات اساسی در مورد نحوه نظارت بر انتخابات کنش حاکمیت و احزاب در انتخابات را احصا و وقتی این فضا فراهم شد با مردم صحبت کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار