کد خبر:۹۲۴۵۹۲
تواناراد در گفتگوی تصویری با دانشجو:

احیای عده‌ای در انتخابات با گرفتن امتیاز از برجام / چرا باید منافع ملی فدای منافع سیاسی آقایان شود؟ + فیلم

خبرگزاری دانشجو در پی زمزمه‌های مجدد احیای برجام و برگزاری جلسات کمیسیون مشترک، به صورت تصویری به گفتگو با سعید تواناراد، دبیر سیاسی اسبق اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل پرداخت.

احیای برجام مساوی است با زیرسوال بردن قانون مجلس و سیاست حرف قطعی/ عده‌ای با گرفتن امتیازات کوچک از برجام، به دنبال احیای خود در انتخابات هستند

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به بهانه زمزمه‌های احیای برجام و جلسات و مذاکرات پیرامون آن در کمیسیون مشترک برجام و همین طور احتمال بازگشت آمریکا به برجام، اقدام به برگزاری چندین گفتگوی تصویری با افراد سابق و فعلی، فعال در تشکل‌های دانشجویی پرداخت که در این جلسه به سراغ گفتگو با محمدحسین صبوری، دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی، رفت.

 

سیعد تواناراد، در پی زمزمه‌های مجدد احیای برجام در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با تأکید برسیر چنیدن ساله برجام، گفت: اگر بخواهیم به صورت یک روند به اتفاقاتی که در این سال‌ها افتاد، نگاه کنیم، باید بگوییم که در بحث برجام از حول حلیم در دیگ افتادیم و تیم مذاکره کننده به خاطر مسائل سیاست داخلی، تلاش می‌کرد که یک مقدار با عجله و سریع کار را جلو ببرد و به برخی جزئیات توجه نشد. مثلا اینکه یکی از طرفین به راحتی می‌تواند از برجام خارج شود و طرف مقابل یعنی ایران نمی‌تواند بر اساس برجام احقاق حق بکند و به راحتی آمریکا خارج می‌شود و تمام تحریم‌ها را نیز برمی‌گرداند.

وی افزود: به عبارتی به خاطر منافع سیاسی داخلی یک جریانی، اتفاقات چندین سال اخیر در حوزه برجام افتاد. جناب وزیر و رئیس جمهور تمام تلاش خود را کردند که قبل از سال ۹۶ این اتفاق بیفتد و این کار را رقم زدند. این عجله‌های سیاسی باعث شد که منافع ملی در نظر گرفته نشود. به عبارتی کار به جایی رسیده است که ما الان به تمام تعهدات خود عمل کردیم و حتی قانون مجلس مبنی بر لغو پروتکل‌های الحاقی را نصف نیمه اجرا کردیم؛ اما طرف مقابل هیچ کاری نکرد و تحریم‌ها نیز به قوت خود باقی ماند.

تواناراد در ادامه مطرح کرد: متأسفانه بخش اعظمی از سیاست‌مداران و جامعه ما تصور می‌کردند که با آمدن بایدن، او به سرعت به برجام بازمی‌گردد، ولی به صورت واضح می‌توان دید که او هیچ عجله‌ای برای بازگشت به برجام ندارد. چون خروج از برجام و احیای تحریم‌ها برای او هزینه‌دار نشده است. حتی اندک رقبتی که بایدن نشان می‌دهد؛ ناشی از فشاری است که قانون مجلس گذاشت و مقداری ما را جلو برد. تحلیل بایدن این است که من می توانم هر کاری را انجام دهم و تحریم‌ها را افزایش دهم؛ یعنی هم می‌تواند تحریم‌های برجام و همین طور هزاران تحریم دیگر خود را حفظ کند و اگر هم تحت عنوان هسته‌ای نباشد، تحت عناوینی مثل حقوق بشر یا موشکی و منطقه‌ای آن‌ها را حفظ می‌کند.

تحلیل بایدن این است که من توانم هر کاری انجام دهم و تحریم‌ها را افزایش دهم یعنی هم می‌تواند تحریم‌های برجام و همین طور هزاران تحریم دیگر خود را حفظ کند و اگر هم تحت عنوان هسته‌ای نباشد، تحت عناوینی مثل حقوق بشر یا موشکی و منطقه‌ای آن‌ها را حفظ می‌کند.


سعید تواناراد با تأکید بر نشست قبلی کمیسیون مشترک برجام گفت: در نشست قبلی کمیسیون مشترک برجام، علی‌رغم آنچه سخنگوی وزارت خارجه گفته است، یک طرح مدالیته مطرح شده است که عملاً با همان طرح گام به گام آمریکا تفاوت ظاهری ندارد. ولی آنچه در کشور ما باید محور قرار گیرد، یکی قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌هاست و باید توسط همه اجرا شود و یکی هم سیاست حرف قطعی است که این سیاست می‌گوید تا طرف مقابل تمامی تحریم‌ها را برنگرداند و مورد راستی آزمایی قرار نگیرد، ایران به تعهد برنمی‌گردد. پس از بار‌ها عهدشکنی طرف مقابل، این حق ایران است که طرف مقابل راستی آزمایی کند. ولی متأسفانه این طرحی که تحت عنوان گام به گام و مدالیته در حال مطرح شدن است، هیچ سنخیتی با سیاست حرف قطعی و قانون مجلس ندارد و حتی مشورتی هم از مجلس برخلاف قانون گرفته نشده است. با این روند هم قانون و هم سیاست حرف قطعی زیر سوال می‌رود.

منافع ملی فدای منافع سیاسی فردی آقایان

او در ادامه گفت: مطمئن هستیم که اگر سیاست حرف قطعی اجرا نشود و زیر سوال برده شود، تمامی تحریم‌ها بر جای خود باقی خواهد ماند. البته ممکن است در ابتدا امتیازات کوچکی بدهند، اما برخی‌ها می‌خواهند این امتیازات کوچک را در فضای انتخاباتی برای احیای خود بگیرند و پیش روند و برای مردم اتفاق خاصی رخ نمی دهد و منافع فردی آقایان قرار است به منافع ملی و مردم ترجیح داده شود. این‌ها جریانی هستند که منافع ملی را برای منافع سیاسی داخلی گروه خود هزینه می‌کنند و زمانی که دیدند تحریم‌ها برداشته نشد، تازه دم از مقاومت می‌زنند. به عبارتی سیکل معیوبی که سال‌هاست بر روی پرونده هسته‌ای گیر افتاده است، باز هم ادامه خواهد یافت.

دبیر سیاسی اسبق اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، افزود: مطالبه بچه‌های جنبش دانشجویی و افرادی که از فضای کشور مطلع هستند، باید این باشد که از خود دولت اجرای سیاست حرف قطعی، پیگیری و مطالبه جدی شود و سرگرم بحث‌ها و ستاد‌های انتخاباتی نشویم. باید ایستاد تا منافع مردم و ملی برای امتیازات اندک و جزئی هزینه نشود. از نماینده‌های انقلابی مجلس نیز باید تقاضا داشت که در مقابل این قانون شکنی دولت بایستند و اسیر فضای کد و کدبازی نشوند و داخل مجلس به وظیفه ذاتی خود عمل کنند. در بحث قانون شکنی از اجرای قانون لغو پروتکل‌های الحاقی اگر مجلس سفت و سخت ایستاده بود، شاید کار بدین جا و قانون شکنی بیشتر نمی‌رسید.

تعریف اشتباه محور انتخابات در عرصه سیاست خارجه

سعید تواناراد اظهار کرد: در عرصه انتخابات امسال اگر باز هم زمین بازی صرفا در عرصه سیاست خارجی طرح شود و کاری به مسائل  و سیاست داخلی نداشته باشند، قطعا اشتباه است و منافع ملی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و برای کشور هزینه ایجاد می‌کند. چون عرصه سیاست خارجه، عرصه اقناع و وحدت است، ولی وقتی ما یک عنصر سیاست خارجه را تبدیل به ابزار انتخاباتی و محور اصلی کنیم، مثل روندی که در سال‌های گذشته طی شد، منافع ملی را زیر سوال می‌برد.

تواناراد با توجه به فضای انتخاباتی پیش روی ایران گفت: به نظر می‌رسد طرف آمریکایی قصد دارد در فضای نزدیک انتخابات ایران، مقدار کمی از تحریم‌های ایران را به عنوان شکلات بردارد تا بتواند تاثیر مطلوب خود را در انتخابات بگذارد. یعنی در عمل برای کشور و مردم ما هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. ما نتیجه سیاست‌های خارجه‌ برجامی و فشار آن به ما مردم را می‌بینیم. صف مرغ، حرف و عمل انقلابی نیست. یک بخش از صف مرغ عمدی است و یک بخش هم برای فشار آوردن به جامعه. آمریکا به این نتیجه رسیده است که اقتصاد ما را شرطی نگه دارد و فشار‌ها را بیشتر کند. آن‌ها به صورت فعلی فهمیده‌اند که تحریم‌ها اثرگذار نیستند.

در عرصه انتخابات امسال اگر باز هم زمین بازی صرفا در عرصه سیاست خارجی طرح شود و کاری به مسائل  و سیاست داخلی نداشته باشند، قطعا اشتباه است و منافع ملی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و برای کشور هزینه ایجاد می‌کند. چون عرصه سیاست خارجه، عرصه مفاهمه و اقناع و وحدت است، ولی وقتی ما یک عنصر سیاست خارجه را تبدیل به ابزار انتخاباتی و محور اصلی کنیم، مثل روندی که در سال‌های گذشته طی شد، منافع ملی را زیرسوال می‌برد.


دبیر سیاسی اسبق اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، بیان کرد: متأسفانه، چون اقتصاد ما وابسته به نفت است و روابط بانکی ما نیز دچار مشکلات فراوانی است، آمریکا به دنبال این است که فشار آورد و از این طریق اقتصاد ایران را نابود کند. آن چیزی که به صورت کلی در مورد توافق ایران و چین مطرح شده است، این است که طرف چینی متعهد شده است به روابط طولانی مدت با ایران و مسئله قطع روابط با ایران، بدین نحو دچار شکست شده است و حتی کشور‌های دیگر مثل کشور‌های اروپایی به دنبال این هستند که اینگونه توافق‌ها را با ما نیز ببندید. اینکه موازنه در عرصه سیاست خارجه و همکاری‌های ما شکل بگیرد و از متصل بودن به غرب دربیاید و نسبت به کشور‌های دیگر جدی‌تر شود و شرکای ما را بیشتر کند، به نفع ماست و تحریم‌های آمریکا را رسماً بی‌اثر و با شکست مواجه می‌کند و هیچ نیاز به کوتاه آمدن از مواضع نیست. توافقی که با چین امضا شد و همین طور قانون مجلس، طرف مقابل را کمی به تکاپو و جنبش و جوش انداخته است.

تواناراد در پایان گفت: یکی بحث دوپینگ انتخاباتی است که عده‌ای به خاطر منافع سیاسی خود در حال تکاپو هستند و منافع ملت را فدای خود می‌کنند و مسئله دیگری که وجود دارد، بحث FATF است که متأسفانه عده‌ای می‌خواهند با حق شرط آن را بپذیرند و به منافع ملت و مردم خیانت کنند و دانشجویان و افراد مطالبه‌گر باید جلوی این قضیه بایستند و آن را مطالبه کنند.

 

گفتگوی تصویری کامل با سعید تواناراد را می‌توانید در زیر مشاهده کنید:

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار