به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
محیطهای درمانی با کاشیهای ضدباکتری ایرانساخت ایمنتر میشود
بشرا قنبری شوهانی مدیرعامل شرکت دانشبنیان نوآوران نانو مقیاس برهان، گفت: این شرکت محصولاتی را مبتنی بر نانو مواد تولید میکند. یکی از تولیدات این مجموعه، نانو ماده اکسید روی است. این ماده خاصیت آنتیباکتریال دارد و در محصولات مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. در محیطهای درمانی، حمام و آشپزخانه به دلیل رطوبت فضای مناسبی برای رشد انواع قارچها و باکتریها ایجاد میشود، با تولید کاشیهای آنتیباکتریال، این باکتریها از بین میروند و محیط، بهداشتی و تمیز باقی میماند.
رباتها جای گوش پاککنها را هم گرفتند
فناوری جدید رباتیک، با نهایت دقت، جرم گوش را خارج میکند و به سادگی به عمیقترین قسمت گوش میرسد. کاربر میتواند با کمک دوربین و لنزهای به کار رفته در این فناوری، درون گوش خود را روی تلفن همراه هوشمند ببیند و متوجه شود که کدام قسمت از گوش در حال تمیز شدن است. ساختار ضد لغزش و لامپهای LED به کار رفته در این فناوری کمک میکنند که کاربر همیشه روشنایی کافی را برای مشاهده آسان در اختیار داشته باشد.
ابداع روشی سریع و دقیق برای ردیابی تقلب در سوخت
گروهی از محققان با همکاری مسعود آگاه، محقق ایرانی دانشگاه ویرجینیا تک در پژوهشی جدید، روشی مبتنی بر «کروماتوگرافی میکروگازی» (μGC) برای تجزیه و تحلیل قابل حمل، سریع و دقیق دستکاری و ترکیب گازوئیل با نفت سفید ارائه کردهاند.
هدفگیری بهتر و نابودی تومور سرطانی با استفاده از «نانوکِرمها»
تغییر شکل نانوحاملها، یکی از راههای بهبود کارایی رهایش داروهای ضدسرطان است. (در حال حاضر، ۹۰ درصد از نانوذرات تجویز شده کروی هستند.). از این رو، محققان به دنبال استفاده از نانوساختارهای کرمی شکل هستند تا کارایی حمل و رهایش دارو بهینهسازی شود.
موشک چینی به اقیانوس هند افتاد / نابودی قسمت اصلی ایستگاه فضایی چین
طبق پیش بینیهای کارشناسان، این موشک صبح امروز وارد اتمسفر زمین شد. روزنامه «پیپل دیلی» چین در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: بقایای موشک چینی لانگ مارچ ۵ B در موقعیت طول جغرافیایی ۷۲.۴۷ درجه شرقی و عرض جغرافیایی ۲.۶۵ درجه شمالی وارد اتمسفر زمین شده است. همچنین بخش اعظم زباله فضایی هنگام گذر از اتمسفر سوخته است. پس از آن نشریه گاردین به نقل از رسانه دولتی چین اعلام کرد این موشک در اقیانوس هند و نزدیک جزیره مالدیو فرود آمده است.
فناوری جدیدی برای تصویربرداری ۳ بعدی از مغز
یک روش تصویربرداری جدید ارائه شده است که فیلمهای سه بعدی فوقالعاده دقیق از مغز انسان ارائه میدهد. این روش دیدگاههای بیسابقهای را در مورد حرکت ضرباندار مغز ارائه داده و به پزشکان ابزار جدیدی برای تشخیص ناهنجاریها میدهد به طوری که محققان بینش جدیدی درباره اختلالات عصبی مییابند.