به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در دویست و نود و چهارمین جلسه شورا، یک فوریت لایحه شهرداری تهران در خصوص طرح تهران ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفت و نماینده شهرداری، سید محی الدین فاضلیان دبیر طرح رویداد تهران – ۱۴۰۰ در خصوص فوریت آن گفت: در اسفند ۹۶طبق ابتکار و آیندهنگری شورای پنجم قرار شد که شهرداری لایحه ۱۴۰۰ را تقدیم شورا کند. در شهریور سال ۹۹ کلیات طرح تقدیم شورا شد و بنا بر ضرورت لایحه را تنظیم کردیم. اما بحث تهران ۱۴۰۰ چند معاونتی بود و لذا تا حدی زمان برد و برنامههای آن از زمستان ۹۹ آغاز شده و تا بهار ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت. درخواست میکنم اعضای شورا به یک فوریت این لایحه رای دهند.
در ادامه مسجد جامعی در مخالفت گفت: سه سال پیش شورا مصوبهای برای طرح تهران ۱۴۰۰ را تصویب کرد و حال سه ماه به پایان این دوره مانده است. اگر میخواهیم سال تهران را برگزار کنیم نمیتوانیم یک باره و جدای از روز و هفته تهران کاری کنیم.
مسجد جامعی با اشاره به برگزاری جشنواره جایزه تهران همزمان با هفته آن، خاطرنشان کرد: تجربیات ما حداقل در دو سال گذشته نشان داد که مهمترین مساله پایتخت بحث سلامت است و در طرح تهران - ۱۴۰۰ کجا به این مساله توجه داشتیم؟ در تهران ترانهها، لالاییها و آواهای بسیاری داشتیم و باید دید که جنس سمفونی مورد نظر برای آن از چیست؟ چرا جنس بیات تهران را انتخاب نکنیم که اسم تهران هم روی آن است؟
وی با اشاره به بندهای این طرح مبنی بر راه اندازی فرهنگستان اظهارداشت: مگر میشود بدون برنامه فرهنگستان تاسیس کرد؟ نمیشود که وضع واژه کرد. به نظر میرسد بر روی این طرح کمیسیونهای مختلف باید نظر دهند. باید معنویت و طبیعت تهران را هم در نظر گرفت و اینها خیلی معانی مستتری در فرهنگ تهران دارد.
مسجد جامعی با بیان اینکه اکنون که در سال ۱۴۰۰ هستیم، مدیرکل و دبیر این طرح را انتخاب کردهایم و تبلیغات شهری را هم انجام دادیم، گفت: در حالی که در این طرح مهمترین سرمایه تهران از جمله توچال و قلههای بی بی شهربانو جایی ندارد؛ این همه کارها را کرده ایم و اکنون یک فوریت آن را بررسی میکنیم؟ این طرح را باید از این شکل خارج کنیم و یک سند جدی، جامع و پایدار را مطرح سازیم که به معنویت و سرمایههای پایدار تهران هم توجه کند؛ به نظرم وظیفه ما حفظ سرمایههای پایدار تهران است. وقتی میگوییم تهران - ۱۴۰۰، ارتباط ما با منشا آن که مدینه النبی است چیست و در هیج جا به این مساله پرداخته نشده است.
سپس حجت نظری نیز گفت: ضمن تشکر از جناب فاضلیان، باید بگویم که جای آقای جوادی یگانه یعنی معاون مربوطه خالی است و موضوع دوم اینکه در ۲۶ اردیبهشت هستیم و حتی اگر یک فوریت این طرح هم تصویب شود، چه زمانی قرار است اجرا شود؟ این لایحه بسیار دیر ارائه شده است.
سید ابراهیم امینی نیز گفت: یک مصوبه در این زمینه در ۲۰ اسفند ۹۶ داشتیم و شهرداری را مکلف کردیم که حداکثر ظرف ۳ ماه لایحه را ارایه کند. معاون فرهنگی هم حضور ندارد. این وهن به شوراست که پس از چهار سال لایحه آمده است.
مظاهریان معاون شهردار نیز تاکید کرد: کار پر افتخاری آغاز کردیم و شهروندان تهرانی چندماهیست که طعم آن را چشیده اند. سخنان دوستان درست است، اما لایحه به شورا آمده و این شما هستید که باید در کمیسیونها نکات را در آن بگنجانید.
به گزارش ایسنا، در نهایت یک فوریت لایحه به رای گذاشته شد که با ۹ موافق به تصویب نرسید و جهت بررسی بیشتر به کمیسیونهای مربوطه ارجاع داده شد.