به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی و شورای صنفی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران طی بیانیهای به گزارش عملکرد این پردیس در سال ۹۹ واکنش نشان دادند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
پس از انتشار گزارش عملکرد سال۱۳۹۹ پردیس ابوریحان توسط اداره کل روابط عمومی دانشگاه تهران با ادعاهایی مواجه شدیم که با واقعیت در مغایرت است. بدینوسیله بسیج دانشجویی و شورای صنفی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران موضع خود را در برابر این گزارش توخالی اعلام میکنند:
۱. مسئولان محترم مدعی هستند کلیه جلسات، همایشها و کلاسها به صورت زنده با ضریب دسترسی و میزان رضایتمندی بالا برگزار شدهاست؛ طبق نظرسنجی که در کانال تلگرامی شورای صنفی پردیس ابوریحان به عمل آمده، ۸۶ درصد از ۴۲۳ دانشجویی که در نظرسنجی شرکت کردند (تقریباً یک سوم دانشجویان کل پردیس) عدم رضایت خود را از کیفیت کلاسهای برخط و مجازی اعلام کردهاند. با کدام پشتوانهای دم از رضایت میزنید؟
۲. در حوزه ریاست، گزارش عملکردی از پارک علم و فناوری ارائه شدهاست که البته بیشتر به بیان اهداف پارک علم و فناوری با توضیحات کلی، فقط جهت خالی نماندن عریضه پرداختهاست. همچنین در این بخش طرحهایی ذکر شده که نیازمند شفافسازی است. اگر به واقع ۶ طرح از طرحهایی که به مرحله تأسیس شرکت رسیدهاست وجود خارجی دارند، آقایان مسئول آنها را شفاف کنند.
۳. در قسمت روابط عمومی، دم از حضوری پر رنگ در رسانههایی میزنید که نه تنها در آن حضور فعال نداشته بلکه در برخی از آنها ابداً فعالیتی ندارید. حتی در خصوص اطلاعرسانی آدرس کانال تلگرامی و سایت رسمی پردیس ضعیف عمل کردید. از چه زمانی گزارش عملکرد شامل نداشتهها و ناکردهها شده؟
۴. مسئلهی بعدی حوزه معاونت آموزشی است که کل گزارش عملکرد سالانه آن در ۶ خط خلاصه میشود. آقایان مسئول مگر مهمترین مسئلهای که در دانشگاه وجود دارد مسئلهآموزش نیست؟ دانشگاه محلی برای رشد و تربیت دانشجویان است و مهمترین دغدغه دانشجویان، آموزش با کیفیت. آموزشی که از نظر شما بیش از ۴۱ فرآیند اصلی برای اجرای آن سامانه سپاری شده، ولی در کیفیت آموزش رشد و پیشرفتی دیده نمیشود. چطور با وجود اطلاعرسانی به واقع ضعیف و عدم برنامهریزی برای پذیرش نودانشجویان و استقبال از آنها مدعی موفقیت در چنین امری هستید؟ بهتر است کمی در فضای کف دانشگاه و آموزش مجازی قدم بزنید تا بدانید تا مدتها پس از شروع پذیرش، هنوز هم برخی از دانشجویان درگیر مقدمات آشنایی با دانشگاه بودند و اگر امثال دانشجویان دلسوز و تلاشگر طرح «همیار» نبودند بعید نبود آن وضعیت نابسامان ادامه پیدا کند.
۵. اما در خصوص بخش اداری و مالی؛ حدود یک سال و نیم است که دانشجویان به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا در دانشگاه حضور ندارند و مسئولین به همین بهانه مسئله نظافت و مهمتر از آن فضای سبز پردیس را به حال خود رها کرده و به این دغدغه مهم دانشجویان توجهی ندارند. موضوع دیگر در حوزه اداری و مالی شفاف سازی ۵۳ عملیات عمرانی پردیس در سال گذشته است. نکند نوسازی سرویسهای بهداشتی ساختمانهای پردیس و طرحهایی از این دست شامل عملیات عمرانی محسوب میشود؟! از مسجد پردیس و مزار نیمهکاره شهدای گمنام چه خبر؟ پروژه استخر ذخیره آب که مشخص نیست با چه معیار و توجیه علمی کلید خورد به کجا رسید؟ اگر آقایان یادشان نرفته، امروز یازدهم خرداد ماه ۰۰۴۱ است و حدود سه ماه از زمانی که وعده داده بودید تا استخر به بهرهبرداری برسد گذشته. آقایان توضیح بدهند که بودجه بیتالمال در پردیس به کجا میرود؟
۶. در خصوص حوزه معاونت پژوهشی و زیرشاخههای آن؛ مرکز انفورماتیک در گزارش عملکرد خود اشاره به کنترل کلاسهای مجازی و کیفیت مطلوب آن دارد. قطعی مکرر صدای استاد در هنگام آموزش، مطلوب است و یا قطع دسترسی دانشجو به کلاس درس توسط سامانه؟ بهتر است پیش از ادعای بروزرسانی روزانه سایت سری به بخش انجمنهای علمی و دانشجویی و کانونهای فرهنگی و هنری در سایت پردیس بزنید و لیست اسامی دبیران آنها که متعلق به حداقل دو سال پیش است را ببینید. البته امیدواریم منظورتان از بروزرسانی، صرفاً اطلاعرسانی جلسات متعدد و بعضاً بینتیجه هیئت رئیسه و ... که سودی برای دانشجویان ندارد، نباشد.
در یک سال گذشته هیچگونه خروجی (آموزشی یا اقتصادی) از کارخانه شیر وجود نداشته و تنها گزارشاتی مبنی بر پروانه ساخت دوغ گرما دیده و ثبت و دریافت کد CRI در سامانه CATT در دسترس است که صرفاً جنبه خبری دارد و هیچ حرکت مثبت و رو به جلویی مشاهده نشده. هرچند که کارخانه شیر نفعی نه برای دانشجویان داشت و نه دانشگاه، اما شما به بهترین نحو از آن برای افزودن چند سطر به گزارش دروغین خود استفاده کردید.
۷. در خصوص حوزه فرهنگی؛ از جمله دروغهای گزارش عملکرد سال۱۳۹۹ پردیس حمایت، هدایت و نظارت بر فعالیت بسیج دانشجویی است. چگونه ممکن است بخشی که چندین ماه پس از شیوع ویروس کرونا دچار انفعال و کرختی در انجام وظایف خود شده تشکلی فعال و پویا را هدایت کند؟! تا جایی که همگان به یاد دارند در سال۹۹ بخش فرهنگی پردیس بیش از سایر معاونتها و تشکلهای دانشجویی و ... به هدایت و نظارت نیاز داشت. ناگفته نماند که موتور فرهنگی پردیس در سال۹۹ حتی با هُل دادن بسیج دانشجویی و سایر تشکلها روشن نشد! در حالی که حتی تعداد انجمنهای علمی را در گزارش به درستی ذکر نکردهاید، چطور توانستید بر فعالیتشان نظارت کنید؟ به نظر میرسد زحمات بی چشمداشت دانشجویان در کانونها و تشکلها در نهایت سر از گزارش عملکرد آقایان مسئول در میآورد. مشتاقیم بدانیم که متولی چه تعداد از وبینارهای ذکر شده در بخش مشاوره، واحد مشاوره پردیس بوده است؟
بدانید اگر تنها به نیمی از گزارشی که با آب و تاب مرقوم نمودید عمل میکردید، دیگر حتی نیاز به ارائه گزارش و ادعاهای توخالی نبود. از مسئولین سال پردیس ابوریحان درخواست داریم در خصوص مواردی که ذکر شد توضیحات خود را ارائه دهند. همچنین از مسئولان و متولیان جدید پردیس درخواست داریم تا تغییر مشی دهند و از شیوه عملکرد گذشتگان تبعیت نکنند، چراکه وضعیت کنونی پردیس حاصل همان مشی و عملکرد است.