به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از مدیران و دانشآموختگان مدیریت و برنامهریزی فرهنگی در نامهای به از نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواستار ارائه برنامههای دولت خود را در عرصه فرهنگ و مدیریت فرهنگی کشورشدند.
متن نامه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
بیش از چهار دهه از عمر پربرکت انقلاب اسلامی ایران میگذرد و ایام تبلیغاتی سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری را سپری میکنیم. آنچه از این سالهای پر فراز و نشیب گذشته است، تجارب تلخ و شیرینی را در حافظه تاریخی مردم ایران حک نموده است.
بستر فرهنگی کشور ایران همواره دستخوشِ تفکرات گوناگون در ادوار مختلف تاریخ بوده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران که ماهیتی فرهنگی داشته است، دستور امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی را میتوان نقطه شروعی برای یک دوره نو در عرصه سیاستگذاری فرهنگی در کشور بهحساب آورد.
بوجود آمدن سازمانها و نهادهای فرهنگی در کشور نیاز به مدیران متخصص فرهنگی را بیش از پیش در عرصه مدیریتی آن نمایان کرد. اما در طی این چند دهه میبینیم که سهم متخصصان فرهنگی از عرصه مدیریتی کشور در سازمانها و نهادهای و فرهنگی بسیار ناچیز بوده است تا جایی که رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با اصحاب فرهنگ میفرمایند: " همه کارها را خِبرهها انجام میدهند؛ چرا کار فرهنگی را خِبرهها نباید انجام بدهند و هر کسی وارد میدان کار فرهنگی بشود و چیزی بگوید و نظری بدهد و اقدامی بکند؟ ".
با توجه به سپری شدن دوازده دولت در عرصه مدیریتی کشور، ما جمعی از دانشآموختگان مدیریت فرهنگی را بر آن داشت تا در این ایام انتخاباتی پیش رو و حضور نامزدهای ریاست جمهوری، مطالباتی را در عرصه فرهنگ و مدیریت فرهنگی از دولت پیشنهادیشان داشته باشیم. امید است تا این نامزدهای محترم ریاست جمهوری به دغدغههای دانشآموختگان مدیریت و برنامهریزی فرهنگی کشور پاسخ دهند و برنامههای دولت خود را در عرصه فرهنگ و مدیریت فرهنگی کشور به فعالان حوزه فرهنگ ارائه نمایند.
در همین راستا مطالبهای ۱۰ بندی تهیه و تنظیم شده است که به حضور نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری کشور تقدیم میگردد:
۱- نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد مهم در عرصه تصمیمگیری و سیاستگذاری فرهنگی در دولت شما چگونه است و ضمانت اجرای مصوباتش در دولت شما به چه نحوی میباشد و تا چه میزان خود و اعضای کابینهتان را مقید به حضور مؤثر در جلسات این شورا میدانید؟
۲- آموزش و پرورش یکی از مهمترین بخشهای فرهنگی هر دولت است. دولت شما چه برنامههایی را برای تبدیل شدن نظام آموزش و پرورش از یک نظام داده و اطلاعات محور به یک نهاد انسانساز برای مواجهه با دنیای امروز را دارد؟
۳- با توجه به خلا منابع انسانی متخصص در حوزه فرهنگ، دانشآموختگان مدیریت و برنامهریزی فرهنگی چه جایگاهی را در عرصه پُستهای مدیریتی و منابع انسانی متخصص در دولت شما خواهند داشت؟
۴- دولت شما تا چه حد دغدغه هنرمندان در خصوص مسائل مالی، بیمهای، تولید، حق مالکیت معنوی آثار و انتشار آزادانه محصولات هنری به دور از ممیزیهای گوناگون و نادرست را مرتفع خواهد کرد؟
۵- رویکرد دولت شما در قِبال مقوله مهم " اقتصاد فرهنگ " چه خواهد بود؟ و بخشهای مختلف فرهنگی و هنری در کشور چه سهمی را از GDP دولت شما خواهند داشت؟
۶- صنایع خلاق فرهنگ و هنر، ضمن کمک به توسعه فرهنگی و هنری، میتوانند در شکلگیری سبک زندگی منحصر به فرد اسلامی - ایرانی نقشآفرین باشند، دولت شما چه تدابیری را در این عرصه در برنامههای خود گنجانده است؟
۷- دولت شما چه ساز و کارهایی را برای نظارت و ارزیابی نهادها و سازمانهای فرهنگی کشور در طول برنامههای ۴ ساله خود خواهد داشت و تا چه میزان تصمیم به اصلاح نظام بودجهبندی مراکز و شفافسازی عملکرد سازمانها و نهادهای فرهنگی دارد؟
۸- تا چه میزان دولت خود را ملزم به حرکت منظومهای نهادهای فرهنگی بر اساس اسناد بالادستی فرهنگی (از جمله سند مهندسی فرهنگی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و ...) و پرهیز از عملکرد جزیرهای این نهادها میدانید؟ و تا چه میزان پاسخگوی عملکرد دولت خود به رسانههای جمعی و فعالان فرهنگی کشور هستید؟
۹- برنامههای دولت شما در عرصه دیپلماسی فرهنگی و تعامل فرهنگی با کشورهای دنیا چیست؟
۱۰- رویکرد دولت شما برای مدیریت فضای مجازی در حوزه شبکههای اجتماعی، حکمرانی پلتفرمها و لزوم رسیدگی فوری به حقوق مربوط به آنها چیست؟ و تا چه میزان از پتانسیل شورای عالی فضای مجازی در مدیریت این فضای گسترده بهره خواهید برد؟