به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ یوسف یادگاری؛ همایش عمار انقلاب به مناسبت بزرگداشت مجاهد نستوه علامه محمدتقی مصباح یزدی به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با حضور و سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان، حجت الاسلام احمدحسین شریفی، دکتر مهدی جمشیدی و امین فرجاللهی برگزار شد.
متن صحبتهای حجت الاسلام علیرضا پناهیان به شرح زیر است:
ما هنوز خیلی از اندیشه شهید صدر عقب هستیم. ایشان می گفتند که با وجود انقلاب ایران دیگر ابرقدرت ها آرام نخواهند بود و ما امروزه آن را می بینیم. ما قدر نعمت های بزرگ خود را نمی دانیم و از افراد تقدیر نمی کنیم و به نوعی از ارزش افراد نمی گوییم. ما شخصیت های علمی کم نظیری در جامعه داریم اما فرهنگ و تاثیر و تقدیر از افراد دارای ارزش را نداریم. شاید یک دلیل آن این باشد که فرهنگ جامعه ما بیشتر بر پایه نقد است تا تقدیر و این را در فضای مجازی نیز زیاد می بینیم. ما باید شخصیت هایمان را تایید و تحسین کنیم که البته یکسری دیکتاتورهای روانی وجود دارند که اجازه تقدیر از کسی را نمی دهند. باید گفت امروزه هنوز خیلی از صحبت های شهید دیالمه قابل شنیدن است و فهم ایشان برای بنده خیلی جالب بوده است. یکی از شخصیت هایی که در جامعه ما شخصیت غریبی هستند آیت الله مصباح بودند و تخریب هایی علیه ایشان صورت گرفت که کاملا غیرمنصفانه بود. این فرهنگ ما فرهنگ بدی است و باید کسانی که امتیازهای علمی و شخصیتی دارند مطرح و شناس شوند و به نوعی فرهنگ تایید نکردن باید کنار گذاشته شود.
بنده هیچ وقت شاگرد علامه مصباح نبودم اما خدمت ایشان برای سوال و گفتگو زیاد می رفتم. آیت الله مصباح در تواضع علمی و انعطاف پذیری فکری تقریبا بی نظیر است. چه نواقص علمی را در مباحث اسلامی ایشان برطرف نکردند و جلو نبردند بنده از فضای دیکتاتورهای روانی که در جامعه وجود دارند می ترسم. باید گفت که آیت الله مصباح صرفا انتقال دهنده مباحث اساتید خود نبودند و اگر آن تخریب ها نبود و تقدیرها وجود داشت ایشان یکی از شخصیت های اصلی حوزه بودند اگر بخواهیم نقد عالمانه را مورد بررسی قرار دهیم باید آیت الله مصباح را الگو قرار دهیم. ایشان به چندین زبان زنده دنیا مسلط بودند و مباحث را از زبان اصلی خوانده و تحلیل می کردند. ایشان نقد بی محابا نداشتند و نقدهای علمی عمیق داشتند و همچنین خیلی به بخش نمی دانم های علمی تاکید می کردند. اگر از نزدیک با ایشان آشنا باشید اصلا متوجه هجمه ها در جامعه علیه ایشان نمی شوید. ایشان آدم و فیلسوف صرف نبودند و یک الگوی تمام برای علم و دانشگاه و حوزه بودند. بنده به هر جوانی که بخواهد دین خود را بشناسد دوره معارف قرآن علامه مصباح را معرفی می کنم.
یکی دیگر از ویژگی های ایشان که باید تقدیر شود این است که با استدلال های منطقی قانع می شد و هر دانشجو یا طلبه ای با هر سطحی می تواند با استدلال درست و منطقی نظر ایشان را تغییر دهد. نزدیک ترین شخصیت معنوی به آیت الله بهجت آیت الله مصباح بود. باید آقای بهجت را شناخت تا بفهمیم این مسئله به چه معناست. ایشان بیشتر از هر کس دیگری تخریب شدند و بیشتر از همه به درد دانشگاه می خورد. این مسائل به معنای این نیست که هر کسی عقل خود را تعطیل کند و به سراغ تقلید از ایشان برود ولی نباید به سراغ تخریب و تخطئه برود. فرهنگ تخریب و تخطئه را شخص آقای هجاریان در جامعه باب کردند. این تخریب ها و توهین ها به علت این بود که برخی جریان های ژورنالیستی حیات شان وابسته به تخریب و توهین است. ایشان خیلی دقیق و علمی از قرآن صحبت می کند و به آن تحریف اضافه نمی کند. بنابراین ایشان خطر جدی برای دیکتاتوری ژورنالیستی وابسته به غرب بودند که علیه ایشان به صورت زنجیره وار تخریب صورت می گرفت و از طرف دیگر نیز ایشان در حال تربیت نیرو بودند که برای دیگران سنگین بود.
ایشان به خاطر شاگردپروری توانستند در فضای سیاسی جامعه اثر بگذارند. جریانی مثل پایداری می توانست مردمی باشد و مردمی بماند و رشد کند که بدین نحو نبود و از نظر مدل سازمانی شبیه بقیه جریان های سیاسی شدند و دیدگاه آیت الله مصباح با نگاه پایداری یکی نبود. بنده شخصیت هایی مثل آیت الله مهدوی کنی، آیت الله مصباح را فراتر از جریان های سیاسی اطراف آنان می دانم. باید پذیرفت فضای سیاسی همین است که همه آلوده می شوند و لطمه می خورند. تخریب های سیاسی تخریب های بسیار وحشتناک و ناعادلانه ای است. دیدگاه های تشکیلاتی آیت الله مصباح اجرایی نشده است و باید این را پذیرفت. باید گفت که تقدیر در جامعه ما جانیفتاده است و توهین جای آن را گرفته است و کل فضای جامعه را پر کرده است. امیدواریم که در فضای دولت آینده فضای گفتگو باز شود. متاسفانه بدنه ژورنالیستی اصلاح طلب دروغگو و توهین کننده هستند و سمت دیگر امروز جریان اصلاح طلب دچار خلا تئوریک شدند. باید کاری کرد که فضای تخریب و توهین از بین برود و به آن نباید دامن زد و در دولت آینده نیز این فرصت فراهم است تا این کار صورت گیرد.
در حال حاضر ما به آخرالزمان نزدیک می شویم و نباید در دام اختلافات این دوران بیفتیم. در آخر باید بگوییم که آقای مصباح با طرح ولایت توانستند خیلی از شبهات فکری جامعه را پاسخ بدهند.