آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۱۶۸۴
به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛

۸ برنامه حفظ ذخائر ژنتیکی اجرایی می‌شود

۸ برنامه ملی برای حفظ و توسعه ذخائر ژنتیکی کشور به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و پیاده‌سازی می‌شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۸ برنامه ملی برای حفظ و توسعه ذخائر ژنتیکی کشور به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و پیاده‌سازی می‌شود.

 

این برنامه ۸ گانه با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق اجرایی خواهد شد. برنامه‌ای که قرار است تا ۵ سال آینده قدم بزرگی برای افزایش بهره‌وری از این ذخائر ملی در کشور محسوب شود.

تنوع اقلیمی، ایران را به یکی از کشور‌های غنی از ذخائر ژنتیکی تبدیل کرده است. حفاظت از این ذخائر ارزشمند داخلی رابطه مستقیمی با ارتقای امنیت پایدار سلامت و غذا دارد به همین دلیل ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا با همراهی دیگر نهاد‌های مرتبط و شرکت‌های دانش‌بنیان، برای پاسداری از این ذخائر ارزشمند کشور گام‌های موثری بردارد.

در همین راستا نیز ۸ برنامه ملی برای این کار تعریف شده است که از آن جمله می‌توان به «حفاظت و بهره‌برداری از منابع گاو سرابی»، «حفاظت و بهره‌برداری از منابع گاو گلپایگانی»، «حفاظت و بهره‌برداری از منابع شتر دوکوهانه»، «حفاظت و بهره‌برداری از منابع بز نجدی»، «حفاظت و بهره‌بردرای از منابع ژنتیکی (سبزی و صیفی بومی)»، «حفاظت و بهره‌برداری از منابع بز عدنی»، «حفاظت و بهره‌برداری از منابع کمای ایرانی» و «حفاظت و بهره‌برداری از منابع درخت سرخدار» اشاره کرد.

قدمت بانک‌های زیستی در ایران به حدود ۱۰۰ سال قبل بازمی‌گردد. بانک‌هایی برای حفظ و نگه‌داری گونه‌های ارزشمند زیستی کشور که ضامن ماندگاری نسل بزرگی از دارایی‌های طبیعی کشور و ارتقای امنیت غذایی هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار