کد خبر:۹۵۲۸۸۸
کبگانیان در نشست خبری:

فرصت ۶ ماهه برای آماده شدن سیاست گذاری سهمیه‌ها در کنکور

رئیس ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ابلاغ مصوبه تغییرات پذیرش دانشجو از سال ۱۴۰۲ گفت: ۶ ماه فرصت داده شده که سیاست گذاری‌های لازم برای سهمیه‌ها تعیین شود.

فرصت ۶ ماهه برای آماده شدن سیاست گذاری سهمیه‌ها در کنکور/ دستگاه‌های مسئول به سرعت برای تغییر پذیرش دانشجو آماده سازی لازم را کسب کنند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان، رئیس ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان آموزش عالی در سال ۱۴۰۲ که امروز در این شورا برگزار شد، گفت: در ۱۰ سال گذشته چندین بار برای تصویب این طرح جلسات زیادی برگزار شد، اما به راه حل کارشناسی نرسید و زمان مناسی برای تصویب نداشتیم.

وی افزود: دانش آموزانی که می‌خواهند در سال ۱۴۰۲ با این مصوبه وارد آموزش عالی شوند باید به ابلاغیه‌ای که از شورای صورت گرفته توجه داشته باشند. شکایت زیادی به شورای انقلاب فرهنگی از سوی دانش آموزان سال آخر و سال اول دانشگاه نسبت به کنکور داشتیم و آن هم با این معنا که عمدتا افرادی موفق می‌شوند که به صورت عمیق درس نمی‌خوانند و دانش آموزانی که علاقه به علم داشتند مجبور بودند که کلاس‌ها را رها کنند و به سمت تکنیک تست زنی بروند، اما با این مصوبه جدیدی که شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرده ۶۰ درصد مشکلات حل شده است. البته ۴۰ درصد تست زنی در سال ۱۴۰۲ نیز نقش دارد این مشکل به صورت صددرصد حل نشده، اما بسیاری از دغدغه‌های دانش آموزان کاهش پیدا کرده است.

کبگانیان ادامه داد: ۱۲ سال زحمت یک دانش آموز در چند ساعت تعیین شد ممکن بود در این ساعات مشکلات زیادی برای دانش آموزان پیش بیاید به همین دلیل بخشی از تکلیف کنکور را به امتحانات نهایی واگذار کردیم.

وی گفت: سنجش علمی در امتحانات نهایی ۳۰ روزه است و با فاصله مناسبی برای دانش آموزان انجام می‌شود این سنجش باید تشریحی باشد و امکانات مجازی که در اختیار ما گذاشته شده باعث شده از سلامت این امتحانات مطمئن شویم. با گزارش‌هایی که از سوی وزارت آموزش و پرورش به شورا داده شده از تصِحیح عادلانه امتحانات مطمئن شدیم بنابراین مشکل تصحیح برگه‌های نهایی حل شده و مهمترین هدف مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی برقراری عدالت آموزشی است که تا حد زیادی به این هدف رسیدیم.

کبگانیان یادآور شد: تاکید ما این است که درصد زیادی از ارزشیابی دانش آموزان توسط عمق یادگیری انجام شود. دستگاه‌های مسئول بیش از دو سال وقت دارند که به سرعت آماده شوند وزارت علوم، بهداشت، سازمان سنجش و به خصوص وزارت آموزش و پرورش باید یک آماده باش کامل داشته باشند کار سنگینی به عهده این دستگاه هاست و باید به سرعت زیرساخت‌ها را آماده کنند.

وی آماده داد: هدف گذاری برای سال ۱۴۰۱ بود، اما مصوبه قطعی در سال ۱۴۰۲ اجرا می‌شود اگر کار جدی انجام شود زمان مناسبی است که این مصوبه اجرایی شود. سازمان سنجش باید سازوکار‌ها را آماده کند و آموزش و پرورش نیز ضعف‌ها را برطرف کند.

وی با تاکید بر دولت جدید گفت: از دولت سیزدهم نیز می‌خواهیم به سرعت زیرساخت‌ها را آماده کند اجرای این مصوبه هدف اصلی آن عدالت آموزشی است همچنین دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی نیز کمک‌های لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی در خصوص انتقاد برگزارکنندگان کلاس‌های کنکور نیز گفت: برگزارکنندگان کلاس‌های کنکور می‌گویند ۶۰ درصد کارشان تعطیل می‌شود، اما این گونه نیست این‌ها می‌توانند بیایند و به عمق یادگیری دانش آموزان کمک کنند و شیوه کارشان را تغییر دهند.

وی در خصوص اجرایی شدن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا فرا قوه‌ای است و اکثریت افراد منصوب آن از طرف رهبری هستند و با تغییر دولت خیلی جهت گیری‌ها تغییر نمی‌کند این مصوبه حاصل نقشه جامع علمی کشور است و بر اجرای آن نظارت جدی خواهیم داشت. همچنین براساس این مصوبه سنجش و پذیرش دانشجو از یک دیگر جدا می‌شود بخش عمده سنجش و پذیرش در این مصوبه به آن پرداخته شده، اما برای پذیرش دانشجویان پزشکی هنوز به اتفاق نظر نرسیدیم.

وی در مورد سهمیه‌ها نیز گفت: در خصوص سهمیه‌ها که بحث جداگانه و جدی دارد شش ماه پس از ابلاغ این قانون فرصت داده شده که سیاست گذاری‌ها آماده شود و قول دادیم که سهمیه‌ها ظرف شش ماه آینده تعیین شود و تعامل خوبی با مجلس خواهیم داشت.

وی در خصوص تعیین حد نصاب معدل پذیرش از سوی دانشگاه‌ها گفت: تاکید ما به دانشگاه‌ها این است که در حد نصاب معدل افراط نکنند چرا که ممکن است ضرر کنند و دانشجویان خوبی را از دست بدهند تصویب حد نصاب معدل در شورای سنجش و پذیرش است و فقط عدد آن را از طرف دانشگاه‌ها پیشنهاد می‌شود.

کبگانیان در خصوص اجرایی شدن مصوبات شورا گفت: مصوبات شورا مصوبات حاکمیتی است و برای تمام دستگاه‌ها لازم الاجراست تاکید ما این است که قوه قضائیه به مصوبات علمی دانشگاه‌ها ورود نکند البته دیوان می‌تواند به مصوبات شکلی دانشگاه‌ها ورود کند، اما از نظر محتوایی و علمی نمی‌تواند به آن‌ها رسیدگی کند.

وی در مورد لغو مصبه سهمیه‌های فرزندان هیئت علمی گفت: این مصوبه اولا سهمیه نبوده و فقط در حد یک پیشنهاد به دانشگاه‌ها بوده در غیر این صورت مصوبات شورای عالی قابل نقض شدن نیست و تنها مرجعی که می‌تواند آن را نقض کند، ولی فقیه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار