کد خبر:۹۶۵۵۹۱
با استفاده از فناوری تبدیل انرژی حرکات بدن به برق؛

خازن‎‌های ایمپلنت‌های پزشکی با قابلیت شارژ خودکار توسعه می‌یابد

محققان توانستند یک واحد تامین‌کننده انرژی تولید کنند که می‌تواند انرژی حاصل از حرکت بدن انسان را به برق تبدیل و آن را در جایی ذخیره کند. با استفاده از این فناوری، پزشکان قادر به توسعه ایمپلنت‌های پزشکی با قابلیت شارژ خودکار هستند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیشتر ایمپلنت‌های پزشکی الکتریکی مدرن (مانند ضربان‌ساز، پمپ‌های تحویل انسولین) به‌طور فعال عملکرد‌های بدن را تنظیم یا این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند؛ بنابراین، این ادوات به باتری‌هایی نیاز دارند که بتوانند سال‌ها بدون هیچگونه خرابی، عملکرد قابل اطمینانی داشته باشند. باتری‌های کاشته شده معمولاً برای تعویض نیاز به جراحی‌های ثانویه دارند و باعث ناراحتی قابل توجهی در بیماران می‌شوند که هزینه‌های بالا، ناراحتی و خطر عفونت را می‌توان مهمترین چالش‌های تعویض باتری در این بیماران دانست.

این پروژه با ایجاد یک واحد تامین‌کننده انرژی به نام «Piezo-Supercapacitor»، می‌تواند انرژی حاصل از حرکت بدن انسان را جمع‌آوری کرده، این انرژی را به برق تبدیل و آن را در جایی ذخیره کند. با استفاده از این فناوری، پزشکان قادر به توسعه ایمپلنت‌های پزشکی با قابلیت شارژ خودکار خواهند بود. این مفهوم مبتنی بر ساز و کاری است که دو فرایند را با هم ترکیب می‌کند، جایی که انرژی مکانیکی به‌طور مستقیم به‌گونه‌ای دیگر تبدیل شده و به‌عنوان انرژی الکتروشیمیایی ذخیره می‌شود، بدون اینکه از مرحله میانی تبدیل به الکتریسیته عبور کند.

شرکت استرالیایی گروه تولیدی گرافن (GMG)، یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه فناوری پاک در استرالیا است و به جای استخراج گرافیت، با تجزیه متان (گاز طبیعی) گرافن و هیدروژن تولید می‌کند. با استفاده از فرآیند اختصاصی این شرکت، GMG می‌تواند گرافن با کیفیت بالا و هزینه کم و به شکلی کاملا مقیاس‌پذیر و بدون آلاینده را ایجاد کند.

همچنین شرکت GMG با همکاری دانشگاه کوئینزلند در حال توسعه نسل جدیدی از باتری‌ها موسوم به باتری‌های یون آلومینیوم گرافن است که عمر بیشتری داشته و به سرعت شارژ می‌شوند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار