به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر وحید صرامی با بیان این مطلب افزود: نوع تخلفات حوزه انضباطی در سال ۱۳۹۹ در دانشگاههای علوم پزشکی کشور همانند سنوات پیشین بوده یعنی بیشترین تخلفات به ترتیب در حوزههای آموزشی، اخلاقی، عمومی و سیاسی است.
وی افزود: در مورد تخلفات آموزشی بیشترین مورد همانند سنوات قبل «تقلب» را شامل بوده، ولی در مورد تخلفات اخلاقی، «عدم رعایت شئون دانشجویی» با رشد حدود ۴۰ درصدی همراه بوده است.
صرامی گفت: تخلفات عمومی در سال ۱۳۹۹ رشد چشمگیری را در تخلفات رایانهای داشتیم که مربوط به برگزاری آزمونهای مجازی بودند. در واقع تخلفات رایانهای در سال ۱۳۹۹ بیشتر از ۲۰۰ درصد نسبت به سال قبل از آن رشد داشته است.
افت چشمگیر نزاعهای بین دانشجویان در سال ۱۳۹۹
وی در خصوص سایر تخلفات انضباطی دانشجویان در سال ۱۳۹۹ در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: نزاعهای بین دانشجویان شامل ضرب و جرح، توهین و تهدید در سال ۱۳۹۹ افت چشمگیری داشته که به نوعی با عدم حضور دانشجویان در دانشگاهها به دلیل شرایط کرونایی کشور توجیهپذیر بوده و بیشتر از ۵۰ درصد در سال ۱۳۹۹ در این مورد کاهش تخلفات را شاهد بودیم.
دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت مهمترین اقدامات شورای مرکزی انضباطی در نیمه اول سال ۱۴۰۰ را ارزیابی و رتبه بندی شورای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با همکاری دبیران شوراهای انضباطی مناطق دهگانه آمایشی برشمرد و گفت: نتایج این دوره از ارزیابی شوراهای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مرداد ماه جاری اعلام شد.
وی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، هرمزگان و شهید بهشتی رتبههای اول تا سوم را کسب کردند. در حال حاضر هم در شورای مرکزی انضباطی در حال تدوین کتابچه ارزیابی و رتبه بندی سال ۱۳۹۹ شورای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستیم.
رتبهبندی و ارزیابی شوراهای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با ۱۸ شاخص اختصاصی
صرامی با عنوان اینکه رتبهبندی و ارزیابی شوراهای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور از ۱۸ شاخص اختصاصی بهره میگیرد، گفت: در کارنامه نهایی ارزیابی و رتبه بندی شوراهای انضباطی که برای دانشگاهها صادر میشود، دانشگاهها میتوانند با توجه به نمرات اکتسابی در هر شاخص، به نقاط ضعف و قوت خود پی برده و در جهت تقویت نقاط ضعف خود اقدامات لازم را انجام دهند.
وی از برگزاری دورههای آموزشی شورای مرکزی انضباطی در ۶ ماهه ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: دورههای آموزشی شوراهای انضباطی در دانشگاهها مطابق نظام نامه آموزشی به صورت فصلی و منطقهای همه ساله برگزار میشود. شورای مرکزی انضباطی هم کارگاه آموزشی کشوری «آیین رسیدگی غیر حضوری به تخلفات انضباطی دانشجویان» را برگزار کرد.
دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در سال جاری آیین نامه «ارزیابی و رتبهبندی شوراهای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور»، «نظامنامه آموزشی شوراهای انضباطی» و «دستورالعمل آیین رسیدگی مجازی به تخلفات انضباطی دانشجویان» را مورد تجدید نظر و اصلاح قرار دادیم.
وی افزود: آیین نامههای جدید و اصلاح شده به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شد و در نظامنامه آموزشی نسبت به سال قبل تغییراتی از جمله تغییرات در عناوین دورههای آموزشی و ادغام دورهها بوجود آمد. شرط اخذ مجوز از شورای مرکزی انضباطی برای برگزاری دورههای آموزشی منطقهای برداشته شد.
صرامی در خصوص تغییرات آیین نامه ارزیابی و رتبهبندی شوراهای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: در «شاخص امکانات» امتیازی را برای خرید لپتاپ اختصاصی و گوشی هوشمند با توجه به بودجه دانشگاهها در نظر گرفتیم و همچنین برای انجام امور پژوهشی در دبیرخانه شوراهای انضباطی دانشگاهها امتیاز مثبت لحاظ شد.
لحاظ شدن امتیاز منفی برای دانشگاههایی که در حوزه انضباطی بیش فعال یا کم فعال باشند
وی از دیگر تغییرات آییننامه ارزیابی و رتبهبندی شوراهای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی را لحاظ شدن امتیاز منفی برای دانشگاههایی که در حوزه انضباطی بیش فعال یا کم فعال باشند، عنوان کرد و گفت: در سال جاری به شوراهای انضباطی که بیشتر از دو برابر میانگین سرانه چهار سال اخیر و یا کمتر از نصف میانگین سرانه چهار سال اخیر پرونده انضباطی داشته باشند برای هر دو مورد امتیاز منفی در نظر گرفته شد.
دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص بارزترین تفاوتهای نتایج ارزیابی و رتبه بندی سال ۱۳۹۹ شوراهای انضباطی دانشگاهها نسبت به سنوات قبل گفت: با توجه به اینکه سال ۱۳۹۹ سال کرونایی بود آنچه که در نتایج رتبه بندی این سال بارز بود درصد امتیاز «شاخص آموزش کارکنان» شوراهای انضباطی دانشگاهها بود.
وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی در کشور حدود ۲۰ درصد امتیاز «شاخص آموزش کارکنان» کاهش پیدا کرد که دلیل آن سوق پیدا کردن آموزشها به سمت فضای مجازی و اولین سال شیوع کرونا بوده است.
رشد شاخص «رضایتمندی دانشجویان محکوم از فرایند دادرسی»
صرامی شاخص «رضایتمندی دانشجویان محکوم از فرایند دادرسی» را از تفاوتهای نتایج ارزیابی و رتبه بندی سال ۱۳۹۹ شوراهای انضباطی اعلام کرد و گفت: در این شاخص نسبت به سنوات قبل حدود ۱۰ درصد رشد در رضایتمندی دانشجویان محکوم از فرایند دادرسی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور داشتیم.
وی گفت: در مجموع آرای انضباطی قطعی در کل دانشگاههای علوم پزشکی در سالهای ۹۶، ۹۷ و ۹۸ بطور میانگین حدود ۹۰۰ رأی قطعی داشتیم که این تعداد در سال ۹۹ به حدود ۴۰۰ رأی قطعی رسید و به عبارت دیگر سرانه آرای قطعی بطور میانگین در سه سال به ازای ۱۰۰۰ دانشجو ۴ رأی بوده است که در سال ۱۳۹۹ به حدود ۱.۸ رأی رسیده است که حدود ۵۰ درصد کاهش را شاهد بودیم.
دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت درباره امتیاز مناطق در ارزیابی و رتبه بندی شوراهای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال ۱۳۹۹ گفت: بیشترین رشد در مناطق دهگانه آمایشی نسبت به سنوات قبل به منطقه ۱۰ شامل دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران اختصاص داشت و بیشترین افت هم مربوط به منطقه ۲ آمایشی بوده که شورای انضباطی را به تازگی تأسیس کرده بودند.
وی در خصوص سطوح پنجگانه دانشگاهها در ارزیابی و رتبهبندی شوراهای انضباطی در سال ۱۳۹۹ گفت: با در نظر گرفتن سطوح پنج گانه عالی (امتیاز بین ۹۰۰ تا ۱۰۰)، خوب (امتیاز ۹۰۰ تا ۸۰۰)، متوسط (امتیاز۶۰۰ تا ۸۰۰)، ضعیف (امتیاز۵۰۰ تا ۶۰۰) و غیر قابل قبول (امتیاز کمتر از ۵۰۰)، در ارزیابی و رتبه بندی سال ۱۳۹۹ رشد چشمگیری در سطح عالی داشتیم. به طوری که سال قبل آن ۱۱ درصد دانشگاهها در این سطح قرار داشتند، اما در سال ۱۳۹۹ این میزان به ۳۰ درصد دانشگاهها رسیده است یعنی شاهد رشد حدود ۳۰۰ درصدی در این بخش بودهایم.
انتظار برای تایید اصلاحیه شیوهنامه انضباطی دانشجویان
صرامی درباره اقدامات پیشروی شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت در سال جاری گفت: راهاندازی «اتوماسیون محرمانه دبیرخانه شورای انضباطی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور» که سال قبل آغاز شده بود به دلیل عدم توافق در پارهای از موضوعات با واحد حراست وزارت بهداشت محقق نشد، ولی امیدواریم بتوانیم در ۶ ماهه دوم آن را به سرانجام برسانیم.
وی اظهار داشت: همچنین اصلاحیه شیوهنامه انضباطی دانشجویان را که سال قبل به دلیل نزدیکی به تغییرات دولت در نهاد ریاست جمهوری معطل مانده بود امیدواریم در دولت جدید بتوانیم آن را اصلاح کرده و ابلاغ کنیم.