کد خبر:۹۷۵۳۱۹
یادداشت دانشجویی|

شاخصه‌های وزیر آموزش و پرورش

سال‌هاست که محتوای غلط و ناکارآمد در مدارس ما تدریس می‌شود، عدم تعادل در تخصیص امکانات آموزشی به تمام مناطق کشور کاملا مشهود است، جایگاه و شأن اجتماعی و علمی معلم تنزل پیدا کرده است.

شاخصه های وزیر آموزش و پرورش

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه غلامپور؛ حکایت این روزهای آموزش و پرورش کاملا مصداق این بیت شعر است. وزارتی که مهم ترین و سرمایه ای ترین نهاد کشور است اما هر روز با مسائل بسیاری دست به گریبان است: (سال ها ست که محتوای غلط و ناکارآمد در مدارس ما تدریس می شود، عدم تعادل در تخصیص امکانات آموزشی به تمام مناطق کشور کاملا مشهود است، جایگاه و شأن اجتماعی و علمی معلم تنزل پیدا کرده است و...). این تنها بخش کوچکی از مسائل خانواده تعلیم و تربیت است. در کنار همه این مشکلات، انتخاب یک وزیر شایسته و مدبر به شدت باعث نگرانی دلسوزان فرهنگی شده است. در این شرایط حقیقتا به وزیری نیاز داریم که آموزش و پرورش را از این همه گرفتاری رهایی ببخشد.

 


از نگاه ما، وزیر مطلوب آموزش و پرورش باید از چند شاخص مهم برخوردار باشد:


_تخصص داشته باشد: وزیر آموزش و پرورش باید به مسائل اجرایی این جامعه اشراف داشته و در این محیط کار کرده باشد. در واقع تخصص و مدیریت لازم را برای اداره اوضاع پیچیده آموزش و پرورش داشته باشد و بر حساب و کتاب های مالی این وزارتخانه بزرگ مسلط باشد.

 

_ دغدغه مند و متعهد باشد: همیشه در هر جامعه شخصی میتواند وضعیت را بهبود ببخشد که از دل آن جامعه باشد. وزیر آموزش و پرورش باید اول از همه، فارغ از تمام پست های مدیریتی و دولتی، یک فرهنگی دغدغه مند باشد کسی که آگاه از تمام زوایای رسالت معلمی است و ارزش و منزلت جایگاه معلمی را می داند.

 

 

  • خواهان عدالت آموزشی باشد: وزیر نهادی که بخش اعظمی از اعضای خانواده اش در شرایط سخت اقتصادی به سر می برند باید درد آنها را چشیده و لمس کرده باشد . باید با خصوصی سازی مطلق مقابله کند و یک نظام آموزشی و تربیتی مردمی را شکل دهد. از وضعیت دور افتاده ترین مناطق کشور و امکانات ضعیف آموزشی و فقر فرهنگی آن اطلاع داشته باشد تا با جان و دل امکانات و خدمات آموزشی و تربیتی برابری را برای تمام فرزندان این سرزمین فراهم کند. _چهارما نگاه سرمایه محور داشته باشد: آموزش و پرورش محل تربیت و تولید سرمایه ی انسانی است. ما برای رسیدن به تمدن اسلامی نیاز به تامین نیروی متخصص ، کارآمد و در عین حال خلاق داریم . رسیدن به این هدف و بهره برداری حداکثری از هر استعداد در بخش های مختلف کشور ، نیازمند تغییر رویکرد و به خصوص تغییر محتوای آموزشی مدارس می باشد و تحقق این مهم با انتخاب وزیری با نگاه تحولی و آینده محور حاصل می شود.

 



در آخر و از همه مهم تر تحول خواه و جوان گرا باشد : سال ها است که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با وجود تمام تاکیدات مقام معظم رهبری، مورد بی توجهی واقع شده و تلاش خاصی برای تحقق آن صورت نگرفته است. به همین دلیل وزیر آموزش و پرورش باید به تمام جوانب سند تحول تسلط داشته و با دقت تمام برای اجرایی کردن تک تک بند های این سند برنامه داشته باشد و بتواند ساختار های کهنه و اشتباه آموزش و پرورش را با بکارگیری فکر های جوان و خلاق از بین ببرد و این خانة در حال فرو ریختن را سر پا نگه دارد. این، تنها بخش کوچکی از دغدغه ما در انتخاب وزیر آینده است. امروز ما در شرایط ویژه ای به سر می بریم. اوضاع آموزش و پرورش بهم ریخته است و هر روز یک خبر ناگوار از این خانواده در گوشه و کنار کشور شنیده می شود. در این شرایط انتخاب یک وزیر دلسوز و متعهد می تواند حجم عظیمی از این آشفتگی ها را سامان دهد.

 

 


فاطمه غلامپور - دانشگاه فرهنیگان آمل معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشگاه فرهنگیان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار