دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی گفت: بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلولهای بنیادی فعال هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری در نشست خبری سومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی که صبح امروز در ساختمان معاونت برگزار شد، اظهار کرد: علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی طی سالهای اخیر به عنوان یکی از علوم راهبردی و تاثیرگذار در حوزه پزشکی رشد بسیار چشمگیری یافته و امروزه از این دانش به عنوان انقلاب جدید در حوزه پزشکی یاد میشود.
وی افزود: براساس مطالعات بازار در سالهای گذشته گردش مالی در حوزه بازار سلولهای بنیادی و مهندسی بافت روند صعودی داشته؛ به طوری که از حدود ۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ به حدود ۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ رسیده است.
حمیدیه ادامه داد: علیرغم رکود اقتصادی و کاهش شاخصهای بورس در سایر علوم شاهد آن هستیم که مطالعه در زمینه سلولهای بنیادی و پزشکی جهش چند برابری داشته و بسیاری از شرکتهای مطرح داروسازی دنیا از بحث تولید دارو به سمت بازار محصولات سلول درمانی گرایش پیدا کرده اند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی گفت: ایران نیز در هم راستا با کشورهای دنیا در این حوزه فعالیت میکند و با توجه به سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام و نقشه جامع علمی کشور بسترهای لازم برای توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی را در کشور فراهم کرده است.
حمیدیه گفت: بهره مندی از ۱۵۰۰ نفر از اساتید و نخبگان و کارشناسان برجسته کشور در حوزههای پزشکی، علوم پایه، فنی و مهندسی در قالب ۳۰ گروه تخصصی در سطح ملی در این حوزه فعالیت میکنند و همچنین نخبگان ایرانی شاغل در دانشگاههای خارج نیز به کمک ما آمده اند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه استانهای ما هم در زمینه سلولهای بنیادی فعال شده اند و در حال حاضر ۲۰ استان در این حوزه دستاوردهای خوبی داشته است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی ادامه داد: از مهمترین دستاوردهای این ستاد میتوان به تشکیل شبکه فعالان سلولهای بنیادی، برگزاری سالانه المپیاد دانش آموزی سلولهای بنیادی، حمایت از تشکیل و توسعه شرکتهای دانش بنیان که هم اکنون بالغ بر ۱۰۰ شرکت است، برگزاری مستمر سمپوزیومها و کارگاههای تخصصی، حمایت از ثبت ایدهها و پتنتها و برگزاری جشنواره ملی و کنگره بین المللی سالیانه سلولهای بنیادی و پزشکی است.
حمیدیه در خصوص سومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی گفت: بزرگترین مجمع سلولهای بنیادی با حضور همه علاقهمندان از جمله دانشگاههای علوم پزشکی، دانشگاههای فنی مهندسی، دانشجویان، دانش آموزان، پزشکان و سرمایه گذاران امسال برگزار میشود و در راستای آن ۱۷ کارگاه آموزشی و سومین استارت آپ سلولهای بنیادی در حال برگزاری است و این مساله بسیار با اهمیت میباشد، زیرا بیشترین استارت آپها در ایران در حوزه آی تی هستند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی تصریح کرد: جشنواره اول و دوم با استقبال بسیار خوبی مواجه شده؛ اما جشنواره سوم مشارکت چشمگیری را به خود دید؛ به صورتی که تا کنون نزدیک به ۳ هزار نفر ثبت نام کرده اند و حدود ۱۵۰۰ نفر از دانش آموزان دوره دبیرستان در این رویداد بزرگ ملی حضور دارند.
وی ادامه داد: حضور پررنگ اساتید، محققین، دانشجویان، مدیران شرکتهای دانش بنیان، مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی، کارگزاران فعال اقتصادی، صاحبان صنایع و سرمایه، شرکتها و هلدینگهای دارویی کشور، تعدادی از پژوهشگران و اساتید برجسته خارجی در این رویداد قابل توجه است.
حمیدیه اضافه کرد: در این کنگره سخنرانانی از کشورهای هلند، فرانسه، ژاپن، آمریکا، کانادا و روسیه سخنرانی خواهند کرد.
وی تصریح کرد: در این مراسم به ۳ مقاله، ایده و اختراع برتر جوایزی اهدا میشود همچنین از مقالات دانش آموزی تقدیر خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در خصوص محورهای علمی سومین کنگره سلولهای بنیادی گفت: محورهای این کنگره شامل فناوریهای کاربردی در پژوهشهای سلولهای بنیادی، سلول ایمنی درمانی، ژن درمانی و ویرایش ژنی، زیست موادها و تجهیزات، مهندسی بافت، بانک سلولی و تجاری سازی محصولات مبتنی بر سلول و پزشکی بازساختی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این رویداد بزرگ ملی و بین المللی در کنار ارایه جدیدترین پیشرفتهای علمی این حوزه در ایران و سراسر دنیا بستری مناسب برای گردهمایی و تبادل تجربیات علمی و تجاری در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی است و شرایطی را ایجاد میکند تا صاحبان صنایع نوپا در این عرصه قدم بردارند و صاحبان سرمایه و دولت با آشنایی بیشتر نسبت به زمینه فعالیتی آنها از این شرکتها حمایت کنند.
گفتنی است، سومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در تاریخ ۷ تا ۱۰ آذرماه در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار میشود.