به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گردهمایی بزرگ فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف همراه با بزرگداشت چهلمین سال فارغالتحصیلی دانشآموختگان دوره دهم (ورودی سال ۱۳۵۴)، عصر روز جمعه ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۱ با حضور فارغالتحصیلان پیشکسوت این دانشگاه در محل سالن استاد جباری برگزار شد.
رسول جلیلی در ابتدای مراسم طی سخنانی گفت: ما در دانشگاه صنعتی شریف با چهار ذی نفع روبهرو هستیم که شامل دانشجویان، استادان، کارمندان و فارغالتحصیلان میشود.
وی ادامه داد: در طول مدتی که مسئول دانشگاه صنعتی شریف هستم، در جلسات مختلف با دولت، روسای دانشگاهها و مدیران مختلف، بیش از آنچه در ۳۰ سال گذشته که به عنوان دانشجو و عضو هیئت علمی در دانشگاه صنعتی شریف بودهام و به آن افتخار کردهام، این احساس افتخار بیش از پیش در دیگران نیز وجود دارد و عزتی که برای شریف ایجاد شده، بیشک آن را به نگین آموزش عالی کشور تبدیل کرده است.
جلیلی افزود: علیرغم اینکه دانشگاه صنعتی شریف مهندسی است، در برخی از رشتههای علوم پایه نیز ورود کرده است، اما باز هم صندلی شریف به مدیران رده بالای کشور نزدیکتر است. سبک شریف، سبکی متفاوت است که نام آن را درخشان کرده است.
وی خطاب به فارغالتحصیلان چند سال پیش دانشگاه صنعتی شریف که در مراسم حاضر بودند، گفت: طی این سالها چند اتقاق در دانشگاه صنعتی شریف افتاده است. اول اینکه صندلی خالی در نظام آموزش عالی کشور زیاد است. از طرفی دیگر، خانوادهها فرزندان دانش آموز خود را به خواندن رشته علوم تحربی ترغیب میکنند که به این ترتیب، دانش آموزان از ریاضی فاصله گرفتهاند. با فاصله گرفتن از ریاضی، استعداد ریاضی ورودیهای ۱۴۰۱، از ورودیهای ۱۳۹۱ یا ۱۳۸۱ کمتر است. بر این اساس ما طی برنامهای در صدد حل این موضوع هستیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در این خصوص ادامه داد: بخشی از راه حل رفع این مشکل، کار رسانهای است و بخشی دیگر، امید دادن به دانش آموزان برای کسب جایگاهی خوب است. همچنین، میان رشتهایهای بین علوم تجربی و ریاضی بیشتر شده و در آینده به سوی ایجاد میان رشتهایها و پژوهشکدههای جدید پیش خواهیم رفت تا سطح دانشگاه صنعتی شریف در سطح ملی و بینالمللی حفظ شود.
وی با بیان اینکه سفره آموزش عالی دولتی کشور بسیار گسترده شده است، تصریح کرد: امروزه در کشور واحدهای متعدد علمی کاربردی و پیام نور وجود دارد. به عنوان مثال ۴۰۰ واحد دانشگاه پیام نور در کشور وجود دارد و وقتی ما با بحث تخصیص بودجه مواجه هستیم، مهم نیست که آن بودجه به دانشگاه صنعتی شریف اختصاص مییابد یا دانشگاه پیامنور.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان خطاب به فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما از شما انتظار داریم. برای اینکه بتوانیم مدل زندگی نارایگان دانشجویی را راه بیاندازیم، در سالهای آینده از بورسیه کنندگان دانشجویان باشید. بدین ترتیب دانشجو حامی مالی دارد و علاوه بر اینکه پول توجیبی خود را دریافت میکند، به ورود او به صنعت کمک میشود. همچنین، ما باید بخشی از باقی عمرمان را برای بهبود شریف صرف کنیم و به دانشگاه وقف کنیم.
سپس در ادامه مراسم، نصراله محمدحسین فلاح، دبیر کل انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشگاه صنعتی شریف در فرآیند انقلاب نقش برجستهای داشته و فارغالتحصیلان زیادی تربیت کرده است و همچنان از ستارههای علمی جهان محسوب میشود.
وی خطاب به فارغالتحصیلان حاضر در مراسم گفت: کشور ما نیازمند شما در همه سطوح است. حال که قدمهای شما مجدد به دانشگاه گشوده شده است، بدانید بودجه تخصیص یافته دولتی برای اداره این مجموعه بزرگ کفایت نمیکند و در حال حاضر در نقطهای هستیم که چشم هزاران دانشجو به فارغالتحصیلان شریف است. پس، ارتباط خود را با انجمن فارغالتحصیلان شریف حفظ کنید.
فلاح افزود: ما باید به کمک دانشگاه بیاییم و بسیاری از ما در صنعت و بسیاری دیگر در فعالیتهای پژوهشی و علمی درگیر شویم.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی شریف دچار شکنندگی و فرسودگی شده است، تصریح کرد: دیگر، آزمایشگاهها، مراکز تحقیقاتی، پژوهشی، خوابگاهها، کلاسها و حتی صندلیهای دانشگاه فرسوده شدهاند و نیازمند کمک ما هستند و ما نیز باید زکات علم و مال خود را از طریق کمک به دانشگاه پرداخت کنیم.
گفتنی است در این مراسم از استادان پیشکسوت و دوره دهمیهای دانشگاه صنعتی شریف تقدیر شد.