به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آیتالله علیرضا اعرافی امروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه قم که در مصلی قدس این شهر برگزار شد، با اشاره به واقعه غدیر خم بیان کرد: اگر بخواهیم غدیر را تحلیل کرده، عظمت و شکوه این داستان بسیار مهم و راهبردی را بشناسیم و به چگونگی باقی ماندن آن تا کنون پی ببریم، بایستی به موانع ماندگاری غدیر توجه کنیم.
وی گفت سدهای زیادی در طول تاریخ مقابل فروغ و شکوه داستان غدیر قرار گرفته که منع حدیث و قدغن بودن نقل حدیث اولین و مهمترین مانع برای ماندگاری واقعه غدیر بود.
آیتالله اعرافی با اشاره به اینکه منع حدیث یک جریان طولانی بود که ضربه بزرگی به حدیث و تاریخ اسلام زده است، افزود: بر اثر این منع، امت اسلام از بخش مهم ذخایر دینی و معرفتی محروم ماند.
وی تصریح کرد: این سد در برابر گسترش و نشر روایات و اخبار، قصهها و داستانهای ولایت و امامت از جمله غدیر خم بود؛ اگر قدغن کردن نقل احادیث نبود، این حجم از اخبار و روایات در نقل غدیر که امروز موجود است، قطعاً بیش از اینها میشد.
امام جمعه قم دومین مانع ماندگاری واقعه غدیر خم را تحریف احادیث دانست و مطرح کرد: حدیثها در آن زمان جابهجا میشد و معنا تغییر پیدا میکرد که این باعث به اشتباه افتاد مردم میشد.
وی ادامه داد: وضع احادیث دروغ و کذب نیز سومین سد برای جلوگیری از ماندگار شدن و ادامه دار شدن واقعه غدیر بود؛ موانع مهم فرهنگی، اجتماعی، علمی و تاریخی همه ردیف شدند و برابر درخشش و فروغ خاندان پیامبر قرار گرفتند.
عضو شورای نگهبان گفت: حالا اگر این عوامل مزاحم و اجتماع باندهای باطل و اهریمنی برای خاموش کردن اسلام ناب و معارف بلند خاندان پیامبر اکرم (ص) را در نظر بگیریم، عظمت غدیر و تحقیق علامه امینی در نشان دادن فروغ و شکوه و درخشش غدیر خم آشکار میشود.
وی اضافه کرد: علامه امینی در مجلدات الغدیر، با سند و نقل صفحه به صفحه، را تحقیقات ۲۰ سال مستمر و مسافرت به شهرها و کشورهای گوناگون، نشان داد که غدیر خم علارغم گذشت بیش از هزار سال و وجود این موانع بزرگ، ماندگار است و به تواتر بالا همه انسانهای آگاه و منصف باید غدیر را بپذیرند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور عنوان کرد: غدیر ضمن آنکه یک مفهوم جامع حداکثری دقیق و درست دارد که عبارت است از ولایت و امامت، مضامین دیگری دارد که همه امت اسلامی را میتواند زیر سایه خود جمع کند؛ غدیر محبت خاندان پیامبر اعظم (ص) را یک اصل اعلام میکند و جایگاه علمی و معرفتی امیرالمومنین علی (علیهالسلام) را بر کرسی حق مینشاند.
وی با اشاره به فرارسیدن روز بهزیستی و تامین اجتماعی، افزود: از زحمات همه فعالان این دو نهاد تشکر میکنم؛ امیداوریم عزیزان ما در این دو نهاد، ارائه خدمات آسان و روان، تکریم به ارباب رجوع و سهولت بخشیدن به کار مردم به عنوان اصول مهم دنبال کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکر از همه کسانی که امروز این نهاد را اداره میکنند، گفت: امیدواریم بر اساس طرحهایی که دارند در توسعه و غنای بیشتر فضای درمانی در استان قم تلاش کنند که بنا دارند سطح بیمارستان امام رضا (علیهالسلام) را ارتقا دهند و اقدامات اساسیتر و جامعتری را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی وظایف مهمی در ارائه خدمات به معلولان و ناتوانان دارد و آرزو داریم که با نهایت تلاش و برنامه جهادی بتوانند بهترین خدمتها را به مردم شریف ارائه دهند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سالروز تأسیس شورای نگهبان در کشور، تاکید کرد: انتظار داریم دستگاه ذیربط در شورای نگهبان، در اطلاع رسانی و توجیه اقدامات مهم شورای نگهبان فعالیتهای اساسیتری را انجام دهد.
وی اعلان کرد: در همه نظامها دستگاههایی وجود دارد که از یکسو سلامت انتخابات را تأمین میکنند و از سوی دیگر صحت قوانین با قانون اساسی را بررسی میکنند که در کشور ما علاوه بر اینها، انطباق قوانین با شرع مقدس نیز از وظایف مربوط به شورای نگهبان میباشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در خصوص مسئله عفاف و حجاب اسلامی بیان کرد: فروپاشی خانواده و سست شدن ارزشهای متعالی انسانی و الهی در جامعه از نتایج دوری از ارزشهای عفاف و حجاب است.
وی ابراز کرد: مقوله عفاف و حجاب و سبک زندگی اسلامی، نیازمند به تولید علمی و کشف و تبیین آنهاست که به عهده مراکز علمی و حوزوی است که باید به صورت مستمر از نگاه عمیق کلامی و فلسفی و از منظر اخلاقی و اجتماعی باید مورد تحقیق قرار گرفته شود.
آیتالله اعرافی گفت: تبیین و روشنگری، تبلیغ درست و جامع این ارزش بزرگ الهی دیگر نیازمندی در مقوله عفاف و حجاب است؛ تبیین درست عفاف و حجاب به همراه عمل و رفتار باید صورت بگیرد.
وی خواستار شد: هر دختر و پسر در آموزش و پرورش، مساجد و خانهها با فلسفه حجاب و رعایت شئون عفت و حجاب باید آشنا شود و فضای اجتماعی باید با حضور انسانهای مومن تغییر پیدا کند.
وی تصریح کرد: تغییر جو عمومی به این است که در کنار برخی از هنجارشکنیها، متعهدان به هنجارهای الهی حضور قوی و منسجم داشته باشند؛ امر به معروف و نهی از منکر در اولویت است، به ویژه بانوان ما باید زبانشان به فراخوانی این معروف بزرگ الهی باز باشد.
مدیر حوزههای علمیه کشور اجرای قوانین و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را حائز اهمیت دانست و بیان کرد: همه نهادها و بخشها باید به این قوانین و مصوبات عمل کنند.
وی با تاکید بر اینکه گاهی لباسهای مناسب در بازار نیست، اظهار کرد: دولت محترم و بخش خصوصی، صنعت لازم برای تهیه چادر و لباسهای متناسب با زیست مومنانه و عفیفانه را تامین کنند.