آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۷۱۴
در بازخوانی گفت‌وگوی منتشرشده از سوی پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری

شهید طهرانچی: در‌های علم را به روی ما بستند، اما ایستادیم + فیلم

رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگویی که در زمان حیات وی با برنامه «نگار» انجام شده بود، با اشاره به فشار‌های علمی بین‌المللی علیه ایران گفت: با وجود تحریم تجهیزات، اطلاعات و چاپ مقالات، پژوهشگران ایرانی توانسته‌اند با داده‌های بومی، جای خود را در ژورنال‌های معتبر جهانی باز کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی، در گفت‌وگویی که در زمان حیات وی با برنامه «نگار» انجام شده بود و امروز بخشی از آن در پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری منتشر شده، با اشاره به نقش بی‌بدیل رهبر انقلاب در هدایت علمی کشور اظهار کرد: رهبر انقلاب توسعه کشور را چارچوب‌بندی کردند و آن را با توسعه علمی در هم آمیخته‌اند؛ جامعه آکادمیک کوچک ایران این پیام را با تمام وجود درک کرده و اعتمادبه‌نفس علمی درون‌زا را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده، رهبر انقلاب توسعه کشور را به‌صورت مؤثر با توسعه علم در هم آمیخته‌اند و این پیام به‌وضوح از سوی جامعه علمی کشور درک شده است.

اذعان رسانه‌های غربی به پیشرفت علمی ایران

رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به واکنش‌های بین‌المللی نسبت به رشد علمی کشور افزود: در سال ۲۰۰۵، سردبیر اروپایی نشریه نیچر، که به ایران سفر کرده بود، در شماره ۴۳۵ این نشریه دو مقاله درباره وضعیت علمی ایران منتشر کرد. عنوان یکی از مقالات “رژه بلند ایران” بود و در آن تأکید شده بود که مرجعیت علمی در ایران در حال بازسازی است، مگر آنکه با تحریم یا اختلال سیاسی متوقف شود.

دکتر طهرانچی ادامه داد: در آن مقاله آمده بود که رهبر ایران به‌گونه‌ای مؤثر توسعه کشور را با توسعه علم گره زده و این امر در جامعه علمی ایران طنین‌انداز شده است. نویسنده همچنین مطرح می‌کند که آیا ایران در سودای بازگشت به رهبری علمی جهان است؟

بازدید رهبر انقلاب از پژوهشکده لیزر؛ نمونه‌ای از حمایت عملی

رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری خاطره‌ای از حمایت عملی رهبر انقلاب اظهار کرد: در سال ۱۳۸۲ که من و تعدادی از جوانان در پژوهشکده لیزر دانشگاه شهید بهشتی فعالیت داشتیم، رهبر انقلاب از این مجموعه بازدید کردند. در آن بازدید ۴۵ دقیقه‌ای، ایشان به‌صورت دقیق از تمام آزمایشگاه‌ها بازدید کردند و حتی مدتی در آزمایشگاه خود من حضور یافتند.

وی افزود: پس از این بازدید، یکی از نهاد‌ها به ما اعلام کرد که به دستور رهبر انقلاب، بودجه‌ای برای حمایت از این پژوهشکده اختصاص یافته است. این نمونه‌ای بی‌نظیر از حمایت عملی و راهبری رهبر انقلاب در مسیر پیشرفت علمی کشور بود.

سه مرحله راهبری علمی رهبر انقلاب

دکتر طهرانچی با اشاره به مراحل راهبری علمی کشور توسط رهبر انقلاب بیان کرد: این راهبری را می‌توان در سه مرحله خلاصه کرد: نخست، توسعه کمی در حوزه آموزش عالی؛ دوم، حمایت از پژوهش‌های راهبردی؛ و سوم، توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و نقش شرکت‌های فناور در ارتقای اقتصاد کشور.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ایران با اقتدار در جایگاه شانزدهم علمی جهان قرار دارد. این جایگاه حاصل خودباوری علمی است که از پیام رهبر انقلاب سرچشمه گرفته است.

موانع بین‌المللی و ایستادگی علمی ایران

دکتر طهرانچی در پایان با اشاره به تحریم‌های علمی و اطلاعاتی علیه ایران گفت: حتی برخی نشریات علمی بین‌المللی، به بهانه وابستگی به دولت جمهوری اسلامی، مقالات ما را رد می‌کنند. اما وقتی مقاله‌ای از ایران منتشر می‌شود، با داوری علمی دقیق و بین‌المللی مواجه شده و ارجاعات گسترده‌ای از سراسر جهان دریافت می‌کند، حتی از خود ایالات متحده.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار