کد خبر:۱۰۰۰۸۶
رئيس مركز ديابت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند:
دیابت شایعترین و گرانترین بیماری غددی در جهان است
رئيس مركز ديابت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند گفت: بيماري ديابت شايعترين و گرانترين بيماري غددي در سطح جهان است و بر اساس برخي آمارها 6 تا 8 درصد مردم جهان مبتلا به اين بيماري هستند.
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از بیرجند، محمدرضا رضواني روز گذشته در نشست خبری هفته دیابت اظهار داشت: 8.7 درصد افراد بين سنين 30 تا 65 سال در سطح جهان به اين بيماري مبتلا هستند.
وی به پنهانی بودن این بیماری اشاره کرد و بی اطلاعی افراد از بیماری خود را سبب مراجعه نکردن آنان برای درمان، امری خطرناک دانست.
رئيس مركز ديابت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند تصریح کرد: هرچند هماکنون سطح اطلاعات عمومي از اين بيماري افزایش یافته، اما باید اين آگاهي که سبب تشخيص ديابت در سطوح پايين آن ميشود، در مراحل زودتری صورت گيرد تا از هزينههاي بالاي درمان ديابت در سطوح پيشرفته آن جلوگيري شود.
رضوانی اقدامات پيشگيري از اين بيماري را انجام آزمايش قند خون و معرفي افراد مشكوك براي انجام آزمايشات بعدي عنوان كرد.
وی افزود: با توجه به شيوع بالاي بيماري ديابت و افزايش روزانه آمار مبتلايان به اين بيماري لازم است افراد سالي يك بار آزمايش ديابت را انجام دهند.
رئيس مركز ديابت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند چاقي، افزايش سن، بيتحركي و استفاده از غذاهاي آماده مانند پيتزا را از عوامل موثر در افزايش احتمال ابتلا به ديابت دانست.
رضواني بيان داشت: اين بيماري با ايجاد اختلال در سيستم دفاعي بدن انسان سرمنشا بسياري از بيماريهاي ديگر بهشمار ميرود.
وي تصریح کرد: روز 23 آبانماه به منظور اطلاعرساني در سطح جامعه از اين بيماري به عنوان روز جهاني مبارزه با بيماري ديابت نامگذاري شده است.
رئيس مركز ديابت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با بيان اينكه سن ابتلاي اين بيماري در ايران 10 تا 15 سال از متوسط جهاني پايينتر است، تاکید کرد: ديابت تيپ 2 در سنين بالاي 30 سال ظهور مي يابد و به دليل نداشتن عوارض خاص، بيشتر اين بيماري تشخيص داده نميشود.
رضواني پيشگيري از ابتلاي اين بيماري را بسيار مفيدتر از درمان آن دانست و بيان داشت: نخستين پيشگيري از اين بيماري، تشخيص ديابت پنهان در افراد است.
وي عوامل ژنتيكي و عوامل محيطي را در ابتلاي افراد به اين بيماري موثر دانست و خاطرنشان كرد، عوامل ژنتيكي غير قابل اجتناب است، اما ميتوان با انجام اقداماتي عوامل محيطي موثر بر اين بيماري را مديريت كرد./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.